آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا، 'سورنا ستاری' روز پنج شنبه در مراسم گشایش دومین نمایشگاه دستاوردهای مرکز ملی علوم و فنون لیزر افزود: تجاری سازی، مکانیزم بازار را دارد و باید با بهره گیری از بخش خصوصی اتفاق بیافتد.
وی با بیان اینکه مرز دانش و تجاری سازی، دو مقوله متفاوت از یکدیگر هستند گفت: ما در تولید دانش حوزه های مختلف همچون علوم و فنون دفاعی و لیزر به موفقیت های بزرگی دست یافته ایم اما تجاری سازی آنها ساز و کار دیگری نیاز دارد که باید در این راستا قدم برداریم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، پیشرفت های به دست آمده در حوزه علوم و فنون لیزر را بسیار خوب توصیف کرد و خطاب به محققان و پژوهشگران این عرصه گفت: شما مرزهای دانش را به خوبی توسعه دادید اما تجاری سازی باید در شرکت هایی که خود تاسیس می کنید و یا با واگذاری به بخش خصوصی باید عملی شود.
ستاری با تاکید براینکه بخشی از درآمد دانشگاه ها و مراکز علوم و فنون باید از محل تجاری سازی صورت گیرد، اظهار کرد: دانشگاه نفتی و متکی به پول دولت نمی تواند در تحقیقات و پژوهش موفق باشد و دستگاه های اجرایی نفتی نیز بیش از 80 درصد بودجه خود را صرف حقوق و دستمزد می کنند.
وی با اشاره به اینکه اشتغال نباید از محل فروش نفت صورت گیرد گفت: مسیر توسعه اشتغال باید تغییر کند و به جای اشتغالزایی از محل درآمدهای نفتی باید از طریق نوآوری و استفاده از ابتکارات صورت پذیرد.
ستاری به مسوولان مرکز علوم و فنون لیزر نیز توصیه کرد برای دستیابی به بودجه مناسب و توسعه لازم به سوی تجاری سازی دستاوردهای و محصولات خود گام بردارند.
دومین نمایشگاه دستاوردهای مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران صبح امروز(پنجشنبه) همزمان با سال جهانی نور با حضور 'علی اکبر صالحی' معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی و حجت الاسلام 'محمدحسن ابوترابی فرد' نائب رییس مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد.
این نمایشگاه تا 28 دی ماه از ساعت 9 صبح تا 16 در سالن خلیج فارس نمایشگاه های بین المللی تهران دایر خواهد بود.
ارائه دستاوردهای اخیر کشور در فناوری لیزر، نمایش قدرت و فناوری جمهوری اسلامی ایران، اطلاع رسانی به جامعه دانشگاهی، پزشکی و صنعتی، ایجاد زمینه های توسعه و ترویج فناوری لیزر در کشور و تقویت غرور ملی از مهم ترین اهداف این نمایشگاه تخصصی است.
در این نمایشگاه آخرین یافته های لیزرهای راهبردی دیسک، فیبر ، نیمه هادی را به همراه مجموعه فناوری های زیرساختی برای این لیزرها در بخش های رشد بلور، اپتیک، لایه نشانی، مکانیک، برق و الکترونیک، متالوژی و خنک سازی و ساخت اتاق تمیز به نمایش عمومی گذاشته شده است.
در بخشی از این نمایشگاه کاربردهای لیزر در فناوری نانو، بیوفوتونیک، اسپکتروسکوپی و فرآوری مواد در معرض دید قرار گرفته است. همچنین مجموعه لیزرهای پزشکی، صنعتی و منابع لیزری تحقیقاتی به عنوان دستاوردهای جانبی حاصل از تحقیقات راهبردی مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در این نمایشگاه ارائه شده است.
از دیگر بخش های نمایشگاه می توان از نشریات و مجلات، نرم افزارهای تخصصی، اسناد و فناوری اطلاعات، مدیریت پروژه و سیستم های یکپارچه و منابع علمی، جذب و آموزش و دفتر ارتباط با صنعت، دانشگاه و بازرگانی نام برد.
این نمایشگاه در متراژ 1500 متر مربع در قالب 28 غرفه برپا شده که در آنها 40 نوع لیزر از توان میلی وات تا کیلووات به نمایش درآمده و 12 کارگاه آموزشی نیز در روزهای برگزاری نمایشگاه برپا خواهد شد.