کد خبر: ۲۸۰۲۱
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۸۴ - ۱۸:۲۶

بازگشت اروپا به میز مذاکره با ایران؛ چرا؟

آفتاب‌‌نیوز :

بی بی سی نیوز با اشاره به اعلام آمادگی ایران برای شروع مذاکره با اتحادیه اروپا می نویسد: اتحادیه اروپا در تلاش است تا مذاکرات با تهران را ادامه دهد، این خواسته اروپا به رغم انتقاداتی است که به عدم صداقت ایران وارد است.
پیتر جنکینز نماینده انگلیس در آژانس بین المللی انرژی هسته ای موضوع مذاکره اتحادیه اروپا با ایران را طرح روسیه مبنی بر غنی سازی در خاک روسیه « برای استفاده در راکتورهای ایران» عنوان کرده است.
به گزارش بی.بی.سی ایران نیز گفته است که منتظر اعلام اتحادیه اروپا برای شروع مذاکرات می باشد. این در حالی است که مقامات ایرانی گزارش جدید البرادعی در مورد ایران را عاملی برای ایجاد فضای مثبت در جهان در مورد برنامه هسته ای ایران دانسته اند.
سعید جلیلی، معاون وزیر خارجه ایران در دیدار با گروهی از اعضا مجلس ملی و سنای فرانسه با اشاره به فضای مثبت ایجاد شده در جهان و در به دنبال بیانیه اجلاس نوامبر و تاکید آن بر ضرورت آغاز مذاکره ایران ـ اروپا، ایران اعلام کرد که به یک پیروزی دیپلماتیک دست یافته است. دلیل این امر، بیش از هر چیز آن بود که تمامی رسانه ها انتظار بر ارجاع پرونه هسته ای ایران به شورای امنیت را داشتند.
اگر چه تلاش تیم مذاکره کننده ایرانی بی تاثیر نبوده و لاجرم باید قدر زحمات آنها را نادیه نباید گرفت، و اینکه حتی گفته شد که ایران توانست به توافقاتی غیر علنی با انگلیس ها در مورد فروکش دادن اختلافات فیمابین دست یابد، بی تردید نتیجه کوشش های تیم هسته ای است با این حال نباید در مورد سهم تلاش های ایران، اغراق کرد و نقش طرح روسیه را در این قضایا، نادیده گرفت.
یکی از مقامات فرانسوی گفت: اکنون مقامات فرانسوی از انرژی هسته ای صلح آمیز به عنوان یک حق مشروع ملت ایران حمایت می کنند.
سعید جلیلی در ارتباط با طرح روسیه گفت: ما از تمام طرح ها و ایده هایی که حق ایران را در چارچوب معاهده عدم تکثیر هسته ای(NPT) به رسمیت بشناسد و بر خلاف آن نباشد، استقبال می کنیم.
آفتاب روند مذاکرات آینده ایران و اروپا را با یکی از کارشناسان مسائل استراتژیک یک کشور در میان گذاشت وی در پاسخ به سوال خبرنگار آفتاب گفت: قبل از اینکه دیپلماسی هسته ای دکتر احمدی نژاد، مبنای کار قرار بگیرد، اروپا به چند دلیل اساسی حاضر شده بود تا در قضیه پرونده هسته ای ایران ایفای نقش کند؛ دلیل اول آن بود که اروپا به خاطر نگرانی از افول موقعیت سیاسی خود در نظام بین الملل پس از 11 سپتامبر سعی داشت با پیش قدمی در این قضیه، خود را به عنوان یک بازیگر که قادر به حل بحران های بین المللی است مطرح سازد، چرا که در غیر این صورت با روند یک جانبه گرایی که امریکا آغاز کرده بود، اروپا به یک پیرو کامل امریکا در نظام بین الملل تبدیل می شد اما با این پرونده وضع فرق می کرد و خود اروپا بسیار تمایل داشت که در روند مذاکرات با ایران شرکت کند دلیل دوم این که با این کار اروپا ضمن این که می توانست خود را به ایران نزدیک کند مانع گسترش حوزه جغرافیایی امریکا شده و از طرف دیگر در منافع امریکا در خاورمیانه نیز سهیم شود و این در شرایطی بود که وضعیت بحرانی که ایران در سپتامبر 2003 با آن رو به رو بود به تحرکات عمیق دیپلماتیک نیاز داشت و می دانیم که در شرایط، دو راه تعامل بانک قطب و شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی برای ایران بسته شده بود بنابراین تنها گزینش موجود انتخاب اروپا بود.
اما اینک به نظر می رسد که بازگشت اروپا برای مذاکره با ایران نفعی نداشته باشد، اگر قبلا اروپا می توانست امتیازاتش از قبل حل پرونده هسته ای ایران بگیرد اکنون قبول طرح روسیه توسط ایران چه منفعتی می تواند برای اروپا داشته باشد وی با طرح این سوال که آیا اروپا که پس از قطع روند مذاکرات به امریکا به شدت نزدیک شده، اکنون با بازگشت به روند مذاکرات دنبال چه می تواند باشد، گفت: « به نظر من این سوالی است که پاسخ به آن شاید باعث شود که زیاد به نتایج نشست نوامبر خوش بین نمانیم و ان شاءالله با تدبیر همراه با تحلیل دقیق به حل مسایل توفیق بیابیم».
عهده تیم هسته ای کشور می باشد که امیدوارم با در نظر گرفتن کلیه جوانب امر و با استفاده از کارشناسان زبده، قبل از اینکه دیر بشود راه حل مناسب اندیشیده شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۲
0
0
6 سال آزگاره که داریم همینوه میشنویم!!!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین