کد خبر: ۲۸۰۶۳۲
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۲
آذر منصوری در گفت‌‌وگو با آفتاب مطرح کرد:

تاکید برضرورت شکل‌گیری مجلسی کارآمد و پشتوانه دولت تدبیر

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص مهمترین پیام همایش اصلاح‌طلبان به خبرنگار آفتاب گفت: مهمترین پیام این همایش هم‌آرایی همه احزاب و جریان سیاسی در اهمیت اجماع و ائتلاف حداکثری بین جریان سیاسی اصلاح‌طلب در انتخابات آینده بود. تاکید همه احزاب و شخصیت‌ها بر ضرورت اجماع و شکل‌گیری مجلسی کارآمد و مجلسی که بتواند پشتوانه دولت تدبیر و امید باشد نیز از موارد مشترکی بود که جریان سیاسی اصلاح‌طلب بر آن تاکید داشت.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب- سرویس سیاسی: آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، درباره تلاش‌های مضاعف اصولگرایان برای رسیدن به یک وحدت و اجماع به دلیل تجربه شکست در انتخابات 92، گفت: اصولگرایان برای وحدت با چند مسئله مواجه هستند؛ مسئله اول عدم نگاه واقع‌بینانه به دلایل شکستشان در انتخابات 92 است. قدر مسلم اصولگریان از فردی حمایت کردند که نتیجه 8 سال حضورش در راس یکی از قوای مهم کشور یعنی قوه مجریه ناکارآمدی سقوط شاخص‌ها و فسادهای گسترده و قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران بوده است؛ عدم پذیرش این اشتباه استراتژیک اصولگریان اولین مانع در شکل‌گیری اجماع آنان است.

 به گزارش آفتاب، احزاب و گروه‌های اصولگرا به شدت به تکاپو افتاده‌اند و در مصاحبه‌های خود با رسانه‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب بر این نکته تاکید دارند که اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده شانسی ندارند و یا اصلاح‌طلبان سعی در ایجاد یک دوم خرداد دیگر دارند. این در حالی است که اصلاح‌طلبان بعد از پیروزی در انتخابات 24 خرداد 92 خواهان حفظ انسجام و اجماع خود برای دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند و در همایش سراسری اصلاح‌طلبان نیز بر این موضوع تاکید کردند و اصولگرایان نیز که طعم شکست را در یازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری چشیده‌اند، می‌خواهند به یک وحدت رویه و اجماع برسند.

در همین راستا آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، با بیان اینکه همایش سراسری اصلاح‌طلبان دارای دستاوردها و پیامدهای متعدد و مهمی بود، به خبرنگار «آفتاب» گفت: اولین دستاورد به اعتقاد من این بود که اصلاح‌طلبان بعد از 6 سال که فرصتی برای دور‌هم‌جمع‌شدن برایشان فراهم نشده بود، توانستند مجددا گرد‌هم آیند و این امر میسر نمی‌شد مگر با همراهی ‌دولت یازدهم  برای برگزاری چنین همایشی. البته این همایش را نمی‌توان همایش سراسری قلمداد کرد به دلیل آنکه ظرفیت بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان به‌اندازه‌ای است که اگر قرار باشد همایشی را تحت این عنوان برگزار کنند باید در یک مکانی در حد یکی از ورزشگاه‌های کشور به این کار مبادرت ورزند.

وی در ادامه افزود: اما دستاورد دیگر این همایش، امیدبخشی در ارکان و بدنه جریان اصلاح‌طلبی بود. به هرحال لازمه پویایی و کنش یک جریان سیاسی داشتن امید و انگیزه است که به اعتقاد من این همایش امید مضاعفی را در بدنه جریان اصلاح‌طلب ایجاد کرد. مسئله دیگر که همه شخصیت‌ها و دبیران کل احزاب بر آن تاکید داشتند گشایش بیشتر فضای سیاسی کشور و بخصوص تاکید بر رفع حصر محصورین، به عنوان یکی از مولفه‌هایی بود که می‌تواند درتحقق وحدت و آشتی ملی نقشی جدی ایفا کند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص مهمترین پیام این همایش اضافه کرد: مهمترین پیام این همایش هم‌آرایی همه احزاب و جریان سیاسی در اهمیت اجماع و ائتلاف حداکثری بین جریان  سیاسی اصلاح‌طلب در انتخابات آینده بود. تاکید همه احزاب و شخصیت‌ها بر ضرورت اجماع و شکل‌گیری مجلسی کارآمد و مجلسی که بتواند پشتوانه دولت تدبیر و امید باشد نیز از موارد مشترکی بود که جریان سیاسی اصلاح‌طلب بر آن تاکید داشت.

منصوری تاکید کرد: در مجموع احزاب و شخصیت‌های اصلاح‌طلب به عنوان نمایندگان بخشی از افکار عمومی کشور با این همایش خیز خود را برای انتخابات بعدی مجلس شورای اسلامی برداشتند؛ انتخاباتی که قائدتا هرقدر آزادانه‌تر و رقابتی‌تر باشد با مشارکت بیشتر مرد م نیز همراه خواهد بود.

وی با اشاره به سخنان اخیر اصولگرایانی چون اسدالله بادامچیان مبنی بر خارج شدن جریان اصلاح‌طلبی از خط انقلاب یا اینکه اصلاح‌طلبان در پی ایجاد یک دوم خرداد دیگر هستند، خاطرنشان کرد: اگر  ما به شعار جذب حداکثری و دفع حداقلی باور داشته باشیم علی القائده این شعار باید در رفتار ما انعکاس پیدا کند. این موضوع را باید با کسانی که به هر قیمتی خواهان حذف رقیب سیاسی خود هستند، مطرح کرد. در هیچ یک از اظهارنظرهای شخصیت‌های اصلاح‌طلب صحبتی از احیای مجدد دوم خرداد نشده است. اگرهم چنین اظهارنظری مطرح می‌شد به اعتقاد من با توجه به حضور حداکثری مردم در انتخابات سال 76، این نه تنها  نباید نقطه ضعف تلقی شود بلکه نقطه قوتی برای نظام است.

این فعال سیاسی افزود: نفی گذشته و بخصوص اتفاقات و رویدادهایی که قوام‌بخش منافع ملی ما بودند، برای حذف رقیب سیاسی با شعار دفع حداقلی و جذب حداکثری منافات دارد. به دلیل اینکه منِ نوعی برای نظام و انقلاب حد و مرز تعیین کنم و هرکسی که از این مرز مورد تشخیص من بیرون بود را به خروج از انقلاب و نظام متهم کنم نیز با شعار فوق منافات دارد. بنابراین همه جریان‌های سیاسی باید به صورت اصولی، بر یک رقابت سالم و عادلانه تاکید داشته باشند و قضاوت را به مردم بسپارند.

منصوری در پاسخ به این سوال که در نهایت کدام یک از دو جناح رقیب به پیروزی خواهد رسید چراکه اصلاح‌طلبان به دلیل پیروزی در انتخابات 92 خواستار حفظ اجماع خود هستند و اصولگرایان نیز نمی‌خواهند در انتخابات مجلس شکست سال 92 را تجربه کنند، اظهار داشت: اصلاح‌طلبان در انتخابات سال 92 اجماع را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اند. مهمترین و اصلیترین نقطه اتکاء اصلاح‌طلبان، مردم و بدنه اجتماعی آنان است. تجربه انتخابات سال 84 و سال 92 پیش روی اصلاح‌طلبان است. بنابراین من فکر می‌کنم اصلاح‌طلبان قدم‌های اصلی را برای اجماع برداشته‌اند. بخصوص که شخصیت‌هایی مانند آقای خاتمی و آقای هاشمی در تجربه  اجماع انتخابات گذشته بسیار موفق عمل نمودند.

وی افزود: هرچند این انتخابات با انتخابات ریاست جمهوری متفاوت است اما محوریت آقای خاتمی در شکل‌گیری اجماع و نقش موثر ایشان در وحدت اصلاح‌طلبان مسئله‌ای است که همه اصلاح‌طلبان به آن اذعان دارند و با این پشتوانه و تجربه اجماع اصلاح‌طلبان به مراتب سهل‌الوصول‌تر خواهد بود. با این محوریت بالطبع افرادی هم که بخواهند ساز ناکوک بزنند، صدایشان به جایی نخواهد رسید. چون اصلاح‌طلبان راه خود را برای اجماع پیدا کرده‌اند. آنها حتی برای گسترش شعاع چتر اصلاح‌طلبی فراتر از وضعیت کنونی نیز پارامترهایی را مدنظر قرار داده‌اند. به هر حال اصل مسئله کم اثر کردن مداخلات طیف افراطی در ساختار حقیقی و حقوقی کشور است و در این مسیر این شعاع محدودیتی نخواهد داشت

منصوری تاکید کرد: اما مسئله مهمتر که به آسیب‌شناسی رفتار این جریان برمی‌گردد تحلیل غیرواقع بینانه از فضای سیاسی کشور و بدنه اجتماعی اصولگرایان است. این مسئله‌ای است که به نظرمن اساسا به آن توجهی نمی‌شود. اتکاء این جریان به نهادهای قدرت نیز مانع از این واقع‌بینی می‌شود. کافی است مجموع آراء اصولگرایان را با سبد آراء اصلاح‌طلبان مقایسه کنیم. این خود گویاترین صورت وضعیت بدنه اجتماعی اصولگرایان است.

منصوری در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: اصولگرایان هم باید تکلیف خود را با دولت گذشته روشن کنند و هم به آراء عمومی مراجعه کنند. قاعدتا هر حضوری یا باید در دفاع از گذشته باشد و یا اینکه حاوی حرف و یا پیام جدیدی برای مردم باشد. نکته مهم دیگر به نظر من نداشتن لیدر در جریان اصولگرایی است. فقدان این نقش در این جریان نیز مانع از شکل‌گیری وحدت است.هر جند بر این باورم که در کشور ما یکی از پیچیده‌ترین کارها، پیش‌بینی فضای سیاسی آینده کشور است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین