کد خبر: ۲۸۱۸۱۷
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۱

احتمال افشای اسناد و زوایای دیگری درباره احمدی‌نژاد از سوی رحیمی

زمزمه این است که رحیمی اسناد دیگری منتشر خواهد کرد. او تا به اینجای کار چیزی برای باخت ندارد و حالا در دقیقه٩٠ راهی به‌جز افشای برخی مسایل دیگر نیست...
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: زمزمه این است که رحیمی اسناد دیگری منتشر خواهد کرد. او تا به اینجای کار چیزی برای باخت ندارد و حالا در دقیقه٩٠ راهی به‌جز افشای برخی مسایل دیگر نیست. شاید نخستین افشاگری‌ها مربوط به برکنارکردن چندوزیر و به‌ویژه مرضیه دستجردی باشد و ماجرای روزهای خانه‌نشینی. اما هم رحیمی می‌داند و هم نزدیکان احمدی‌نژاد که ناگفته‌ها درباره مدیریت ناکارآمد دو دولت گذشته کم نیست.
 
روزنامه شرق در ادامه نوشته است: بهارستان، چهارشنبه، هشتم‌بهمن، درست یک‌روز پس از انتشار نامه رحیمی؛ راهروها خالی‌تر از همیشه است. نمایندگان به‌سرعت می‌گذرند و اغلب باید به پرواز به مقصد حوزه انتخابیه‌شان برسند. نامه رحیمی چه از بعد افشای برخی مسایل درباره احمدی‌نژاد و چه پشت‌پرده حمایت مالی از ورود نمایندگان به مجلس هشتم پر‌حادثه بوده و حالا خبرنگاران در کمین نمایندگان‌اند و نمایندگان هم کم‌حوصله. مهدی کوچک‌زاده اهل گفت‌وگو نیست. دست‌کم با «شرق». جواد کریمی‌قدوسی به‌سرعت به سمت آسانسور می‌رود و در پاسخ به اینکه واکنشتان به حکم رحیمی و به‌ویژه نامه‌نگاری‌های اخیر او و احمدی‌نژاد چیست، جواب سربالا داده و خوش‌و‌بش می‌کند و در نهایت بهانه می‌آورد که باید زودتر به فرودگاه برسد. حتی یک کلمه هم نمی‌گوید. 
 
عقب‌نشینی پیرموذن
کمال پیرموذن صبح به میان خبرنگاران آمده و خبر می‌دهد که نامه‌ای در میان نمایندگان دست‌به‌دست می‌شود. محتوای نامه درخواست برای افشای اسامی نمایندگانی است که از رحیمی پول گرفته‌اند؛ چه مجلس هشتم و چه مجلس نهم. تا ساعت١٢ دست‌کم ٣٠امضا پای نامه می‌آید اما به‌یک‌باره موضوع نامه منتفی می‌شود یا آنطور که فارس خبر داده «پاره». پیرموذن در راهرو درباره اینکه دلیل توقف امضای نامه چیست، می‌گوید: «ماجرای حمایت مالی رحیمی - به‌واسطه جابر ابدالی- مربوط به مجلس هشتم است و به‌همین‌خاطر صلاح نیست الان ماجرا مطرح شود.»او در پاسخ به «شرق» که شائبه عقب‌نشینی در این گفته شما به چشم می‌خورد هم تاکید کرد که «هیچ ‌عقب‌نشینی‌ای نیست و شما بروید از قوه‌قضاییه اسامی نمایندگان را بخواهید.»البته عبدالکریم حسین‌زاده، از بانیان این نامه هم در گفت‌وگو با «شرق» منعی برای تحویل نامه به هیات رییسه نمی‌بیند و می‌گوید: «اتفاقا جمع‌آوری امضا برای معرفی اسامی آن ١٧٠نماینده، به احترام نمایندگان مجلس نهم است و هیچ‌منعی در ارایه اسامی وجود ندارد.»
 
احتمال افشای زوایای دیگری از تصمیم‌های احمدی‌نژاد
حامد قادرمرزی نیز خواسته معرفی اسامی نمایندگانی که از رحیمی پول گرفته‌اند را خواسته‌ای طبیعی و بحق دانسته و می‌گوید: «اگر پیرموذن هم نخواهد نامه را به هیات‌رییسه بدهد، شخصا با پنج‌امضا هم که شده، نامه دیگری در این زمینه می‌نویسم.» قادرمرزی همچنین تاکید دارد که باید منتظر بمانیم و ببینیم در ادامه مسیر – تا زمان اجرای حکم رحیمی- او چه ناگفته‌ها و مسایل دیگری افشا خواهد کرد. نامه نخست او نشان از آن داشت که این نامه‌نگاری‌ها تداوم یافته و احتمال دارد زوایای پنهان مانده دیگری در ارتباط با تصمیم‌های شخص احمدی‌نژاد رو شود. اما سوای نامه‌ای که حاشیه‌های زیادی در راهروهای مجلس به راه انداخته واکنش‌ها به افشاگری رحیمی به احمدی‌نژاد عجیب است. 
 
فرار و سکوت
زهره طبیب‌زاده نوری نه‌تنها به «شرق» که با خبرگزاری‌ها هم حرف نمی‌زند و هیچ‌واکنشی از او درباره این بگو‌مگوهای اخیر ثبت و ضبط نمی‌شود.  او که از نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری و از هواداران محمود احمدی‌نژاد به شمار می‌آید شاید این روزها صرف‌نظر از رسانه و خط و ربط مرتبط یا غیرمرتبط آن، حرف خاصی برای گفتن ندارد یا موضع سکوت را ترجیح می‌دهد. حسین طلا درباره اینکه شما فرماندار تهران بودید و در ماجرای تایید و رد‌صلاحیت‌ها آیا ماجرای کمک‌های مالی به این شکل دخیل بوده یا نه، ‌تنها به گفتن این جمله اکتفا می‌کند که «چیزی یادم نمی‌آید.»جواد جهانگیرزاده البته ماجرا را جور دیگری تفسیر می‌کند. اینکه «طیف‌های سیاسی پیش از انتخابات به‌طور طبیعی منابع مالی در اختیار نیروهای سیاسی خود قرار می‌دهند خلاف قانون نیست.»
 
هزینه‌های انتخاباتی  و  اما ‌و‌   اگرهای حمایتی
او در ادامه به ضرب‌و‌تقسیم پولی که رحیمی در نامه‌اش به آن اشاره داشته و تعداد نمایندگان، می‌پردازد و می‌گوید این‌طور که آقای رحیمی گفته سهم هر نماینده هفت تا هشت‌میلیون بوده و دستگاه قضا باید نحوه اختصاص این منابع مالی را بررسی کرده و از درستی آن مطلع شود. البته هزینه‌ها به گفته یکی دیگر از نمایندگان - که نمی‌خواهد نامی از او به میان بیاید - بیش از اینها است. او تاکید دارد این روزها برای نماینده‌شدن رقم‌هایی تا ٥٠٠میلیون‌تومان و بیشتر هزینه می‌شود.  بگو‌مگوهای رحیمی و احمدی‌نژاد در چندروز اخیر واکنش‌های متفاوتی در میان اصولگرایان به‌دنبال داشته است. حکم رحیمی که آمد همه – حتی رییس دولت گذشته - بنا را بر این گذاشتند که خود را از ماجرای رحیمی تبرئه کنند و حالا که رحیمی با افشاگری به خلق‌و‌خوی احمدی‌نژاد اشاره کرده و اینکه «چون دوست، دشمن است» چندان حرفی برای گفتن باقی نمانده و به‌همین‌خاطر هر نماینده‌ای به بهانه‌ای ترجیح می‌دهد از گوشه‌ای خارج شده و کمتر در معرض دید خبرنگاران باشد. 
 
واکنش احتمالی احمدی‌نژاد به افشاگری‌های رحیمی
خیلی‌ها هم ادعای رحیمی را در ادامه سخنان مرتضوی تحلیل کرده و می‌گویند، آنها چون در سرازیری سقوط افتاده‌اند، حالا می‌خواهند نمایندگان را مسوول خطاهای خود بدانند.  زمزمه‌ها متفاوت است و تحلیل‌ها گوناگون. معلوم نیست ماجرای پرونده رحیمی تا روز اجرای حکم چه فراز‌و‌نشیبی را طی خواهد کرد و چه مسایل دیگری رو خواهد شد. اما تا همین‌جای کار شواهد نشان از آن دارد که دوستی رحیمی و احمدی‌نژاد نه تنها خط قرمزی نیست که این روزها به سست‌ترین وضعیت ممکن تقلیل یافته است. بگم‌بگم‌های احمدی‌نژادی حالا از سوی معاون اول او در دستور کار است و باید دید این سخنان صریح به واکنش‌های آتی از سوی شخص احمدی‌نژاد منتهی خواهد شد یا نه؟  رحیمی در نامه‌ای که سه‌شنبه‌شب روی سایت‌های خبری آمد به کمک یک‌میلیارد‌و٢٠٠میلیون تومانی به کاندیداهای مجلس اشاره دارد و اینکه تمامی اسناد و کپی چک‌های صادره که به ١٧٠نفر پرداخت شده، در پرونده ثبت‌و‌ضبط است. 

روایت داریوش قنبری از روابط مجلس هشتم با دولت احمدی‌نژاد:
 
روزنامه شرق در مطلب دیگری نوشته است: در کش‌و‌قوس‌های ایجادشده بین اصولگرایان پس از انتشار حکم نهایی پرونده رحیمی، حالا بار دیگر یاد و خاطره مجلس هشتم را زنده کرده است؛ مجلسی که در آن این‌روزها به‌راحتی درباره شارژ مالی ١٧٠نماینده آن توسط رحیمی سخن به میان می‌آید، تا دلیل خیلی از رفتارها در همراهی با دولت احمدی‌نژاد مشخص شود. داریوش قنبری، از اعضای فراکسیون اقلیت آن مجلس و از جمع نمایندگان اصلاح‌طلبی است که از همراهی‌های مجالس هفتم و هشتم با دولت و دولتمردان سابق می‌گوید. به عقیده قنبری، کسانی که امروز به ‌جان ‌هم افتاده‌اند و از یکدیگر برائت می‌جویند، یک‌کلیت واحد هستند. 

‌این‌روزها اخبار توزیع پول بین نمایندگان مجلس هشتم توسط رحیمی خیلی مورد توجه قرار گرفته. شما که در آن دوره نماینده بودید، موردی از این نوع فعالیت‌های رحیمی را به یاد دارید؟ 
به عقیده من تقلیل‌دادن این بحث به یک‌شخص درست نیست. بلکه باید به‌طور کلان‌تری به موضوع نگاه و به این نکته توجه کرد که مجالس هفتم و هشتم به شکل تمام‌قد پشت‌دولت احمدی‌نژاد و مسوولان آن ایستاده بودند و این حمایت‌ها باعث شد خیلی از مسایل و مشکلات آن دولت نادیده گرفته شود. مجلس هفتم و هشتم آنقدر در مقابل دولت احمدی‌نژاد کوتاه آمدند که کار به آن سخن معروف احمدی‌نژاد رسید. اما با‌کمال‌تاسف دیدیم حتی وقتی که احمدی‌نژاد آن سخن را به زبان آورد و صراحتا گفت که «مجلس در راس امور نیست» باز هم واکنش قابل‌توجهی از سوی مجلس شاهد نبودیم. این نوع حمایت‌های مجالس هفتم و هشتم که من هم در آن مجلس حاضر بودم، شامل حال کلیت دولت می‌شد و تنها مربوط‌ به شخص رحیمی نبود. 
 
‌اما اصولگرایان معتقدند که از ابتدا در مقابل تخلفات دولت احمدی‌نژاد ایستادگی کرده‌اند. 
اگر از سال‌های‌ آخر که اصولگرایان با برخی از اعضای کابینه احمدی‌نژاد مانند بقایی و مشایی مخالفت داشتند صرف‌نظر کنیم، مروری بر مجالس هفتم و هشتم به‌خوبی گویای دفاع تمام‌قد این دو مجلس از کلیت کابینه احمدی‌نژاد است. 
 
‌آیا مساله توزیع پول بین برخی کاندیداها را که حالا اعلام شده تعدادشان ١٧٠نفر بوده، در دوران رقابت‌های انتخاباتی و پس از آن در نحوه تعامل نمایندگان با دولت دیده بودید؟ 
این حمایت‌های مالی معمولا پنهانی انجام می‌شود و کسی از جزییات آن اطلاع ندارد و الان هم که درباره‌اش حرف می‌زنیم به‌دلیل اثبات‌شدن اصل‌موضوع در دادگاه است. بنابراین شاید بنده و برخی دیگر از همکاران هم مواردی را دیده باشیم یا متوجه چیزهایی شده باشیم اما تا وقتی که مستندات کافی درباره آن وجود ندارد، نمی‌شود درباره جزییاتش توضیح داد. ولی به‌هرحال الان شاهد هستیم که خود این طیف با کسانی‌که تا دیروز مورد حمایتشان بودند، دچار اختلاف شده‌اند و چنان به جان هم افتاده‌اند که گویا تا پیش از این هیچ‌گونه همکاری و همراهی‌ای با هم نداشته‌اند. جالب اینجاست که این اختلافات حالا از سطح اختلاف بین اصولگرایان و کابینه احمدی‌نژاد به سطح خود کابینه رسیده و نامه‌ای که احمدی‌نژاد برای برائت از رحیمی نوشت و بعد از آن هم پاسخی که رحیمی به این نامه داد، نشان می‌دهد که اختلاف به سطح بالایی رسیده است. اینها درحالی است که تا پیش از این، اینها همه یک کلیت واحد بودند. بسیاری از کسانی که امروز لب به انتقاد از احمدی‌نژاد و اعلام برائت از دولت او گشوده‌اند، در آن دوران برای اعضای دولت احمدی‌نژاد تقدس قایل بودند و حالا هم برای فاصله‌گرفتن از این دولت با هم مسابقه می‌دهند. 
 
‌ درباره اقدامات رحیمی در مجلس، برخی از نمایندگان، مطالبی درباره توزیع چک در مجلس هشتم اشاره کرده بودند. امکان دارد آن موضوع را توضیح دهید. 
 
آن ماجرا مربوط به استیضاح مرحوم کردان بود که در جریان آن استیضاح، آقای عوض حیدرپور موضوع را افشا کرد. آنچه افشا شد، مورد پیگیری قرار گرفت و در نهایت مشخص شد حدود صدنفر از نمایندگان در آن زمان چک‌های پنج‌میلیون‌تومانی را تحت عنوان کمک به مساجد از آقای رحیمی گرفته‌اند. این مورد چون مشخص شد، من می‌توانستم بیان کنم اما درباره موارد دیگر نمی‌شود قبل از اثبات‌شدن، صحبت کرد. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین