کد خبر: ۲۸۲۸۱۹
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۸

صف 10 کیلومتری تریلی‌ها در مرز ایران – ترکیه

او در همین حال گفت: تراکم ایجاد شده ناشی از این است که باک سوخت هیچیک از این تریلرها مناسب با شرایط اعلام شده از سوی ایران نیست.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: همزمان با شروع دوباره مقررات مهر و موم باک های سوخت کامیونهای ترکیه ای که قصد عبور ترانزیت از قلمروی ایران را دارند، صف 10 کیلومتری از وسائط نقلیه در پایانه مرزی گوربولاغ – بازرگان تشکیل شده است.

براساس موافقتنامه ای که در ماه گذشته در آنکارا امضا و طی آن به بحران حمل و نقل بین دو کشور بر سر تعیین مابه التفاوت سوخت و لغو عوارض ورود خاتمه داده شد، مقرر شد که از اول ماه فوریه ( 12 بهمن ماه جاری) مخزن سوخت آندسته از تریلر های ترکیه ای که قصد عبور ترانزیت از قلمروی جمهوری اسلامی ایران را دارند، مهر و موم شود تا این وسائط نقلیه بتوانند بدون استفاده از سوخت ارزان در داخل ایران و به تبع آن بدون پرداخت هزینه مابه التفاوت سوخت عبور کنند.

این مقررات براساس موافقتنامه امضا شده بین دوکشور از 12 بهمن به اجرا گذاشته شده و دوباره آندسته از وسائط نقلیه ترکیه ای که شرایط فنی مخزن سوخت آنها برای مهر و موم مناسب نیست، در مرز بازرگان با مشکل روبرو شده اند و این نیز موجب تشکیل صف طولانی از تریلرها برای عبور به ایران شده است.

از طرف دیگر شماری از تریلرهای ترکیه که پیش از اجرایی شدن این مقررات به ترکمنستان رفته بودند، در بازگشت از مرز لطف آباد جمهوری اسلامی ایران با این مقررات مواجه شده اند.

خبرنگار ایرنا در آنکارا کسب اطلاع کرد که ایران بطور استثنایی برای آندسته از تریلرهای ترکیه ای که پیش از زمان اجرایی شدن این مقررات بطور ترانزیت از قلمروی کشورمان عبور کرده اند، اجازه داده است تا به ترکیه بازگردند ولی برای تریلرهایی که از 12 بهمن ماه جاری قصد ورود به خاک ایران و عبور ترانزیت دارند، این مقررات اجرا می شود و استثنایی مطرح نیست.

ظرفیت عبور پایانه های مرزی بازرگان – گوربولاغ روزانه حدود 700 دستگاه کامیون است که با اجرایی شدن مقررات مهم و موم باکها این رقم خواه ناخواه کاهش یافته و موجب تراکم کامیونها در دو سوی مرز شده است.

این درحالی است که شرکتهای حمل و نقل از بیش از یک ماه گذشته از موضوع باخبر بوده و می بایستی شرایط مخزن سوخت خودروهای خودرا را مناسب برای مهر و موم آماده می کردند. این خودروها همچنین موظفند به هنگام ورود به قلمروی ایران دارای سوخت کافی برای عبور از ایران بدون نیاز به دریافت سوخت از جایگاههای سوخت در ایران باشند.

در این میان ˈفاتح شنرˈ رئیس هیات اجرایی انجمن حمل و نقل بین المللی ترکیه در گفت و گو با خبرنگار آناتولی با یاد آوری اینکه از اول ماه فوریه دوباره مقررات مهر و موم مخازن سوخت تریلری ها در مرز گوربولاغ – بازرگان شروع شده است، گفت: آندسته از کامیونهایی که در ارتباط با تجارت دو جانبه با ایران فعالیت می کنند، از این قاعده مستثنی می باشند.

او در همین حال گفت: تراکم ایجاد شده ناشی از این است که باک سوخت هیچیک از این تریلرها مناسب با شرایط اعلام شده از سوی ایران نیست.

شنر با ادعای اینکه کندی در عبور تریلرها بیشتر در طرف بازرگان دیده می شود، گفت: در روز سه شنبه گذشته فقط 309 دستگاه تریلر از مرز عبور کرد و این در حالی است که ظرفیت عبور روزانه حدود 700 – 600 دستگاه است.

شنر اضافه کرد پنج روز است که تریلرهای ترکیه در طرف ایران در انتظار ورود به ترکیه به سر می برند. او ادعا کرد گویا طرف ایران مقابله به مثل کرده و صرفا به تعدادی مساوی با وسائط نقلیه ای که از ترکیه عبور داده شده، اجازه عبور می دهد. به عبارتی اگر طرف ترک روزانه به 300 خودرو اجازه عبور می دهد، ایران هم به همان اندازه خودرو اجازه ورود به ترکیه را می دهد. وی همچنین ادعا کرد ایران به خودروهای خود اولویت قائل می شود.

برخی از رانندگان تریلر ها نیز به خبرنگار آناتولی گفته اند حدود سه چهار روز طول می کشد تا برای امور گمرکی بتوانند وارد محوطه پایانه شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین