آفتابنیوز : دسته شمشير از استخواني سفيد و تيغه آن از فولاد آبديده است. روي تيغه اين اين شمشير كه در جنگ هاي زيادي همراه نادرشاه افشار بود شمشيري فولادي است كه مردم در روز تاجگذاري به نادر هديه كردند.
شمشير نام فاتح دهلي با عنوان «سللطان صاحبقران نادر»به زر نگاشته شده است. بخشي از دسته سفيد رنگ اين شمشير ترك خورده است و روي تيغه نشانهاي از جنگهاي متعدد و زد و خوردهاي طولاني به چشم ميخورد.
اين شمشير پس از مرگ نادر در فتحآباد قوچان به دست اعضاي خانواده نادر افتاد. محمد علي كاووسي از نوادگان نادر در سال 1340 كه موزه نادر راه اندازي شد، اين شمشير را به همراه تصاويري از نادر و سلاحهاي جنگي ديگر به موزه هديه كرد. اين شمشير تنها يادگار نادر شاه افشار است كه در اين موزه نگهداري ميشود.
دشت مغان مملو از جمعيت بود. از همه قبايل و نقاط ايران به درخواست سرداري، كه توانسته بود به اشغالگري افاغنه در مهماندوست دامغان پايان دهد گردآمده بودند.
نادر قلي خان افشار كه لقب تهماسب ميرزا را براي خود انتخاب كرده بود، بر بالاترين نقطه دشت جاي گرفت و از آن جا خطاب به همه كساني كه حاضر بودند، شرحي از چگونگي شكست دادن اشرف افغان و خدمات خود در ايران را شرح داد.
سكوت تمام دشت را پر كرد:« اين ها را گفتم كه بگويم، از اين جا شماييد و ممالك محروسه ايران. آن را به شما و دستان شما ميسپارم. ميتوانيد از ميان خود با كفايتترين را به شاهي برگزينيد. » اين را گفت و خواست از سرير به زير آيد كه ناگهان صدايي از ميان جمعيت برخاست:« چه كسي بهتر از شما براي سلطنت ايران ... ما اين جا گردآمديم و راي به هيچ كسي جز تهماسب ميرزا سردار سپاه ايران نخواهيم داد.»
همهمهاي دشت را پر كرد. سران ايلات بزرگ به شور نشستند و ساعتي بعد حكم به شاهي سردار درگزي دادند. شاه جديد بار ديگر در بلندترين جاي دشت قرار گرفت و پس از آنكه قسم خورد به اصول شيعه دوازده امامي پايبند باشد، خود را نادر شاه خواند.
هر گروه تحفه را به شاه ايران هديه كردند. گروهي از نمايندگان اصناف مختلف ايران به نمايندگي مردم، شمشيري فولادي را براي تقديم آوردند. نادر شمشير را از آنها گرفت بالاي سر برد و رو به دشت مغان گفت:« اين هديه مردم ايران است تا هميشه در راه حفاظت از مرزهاي ايران بران باشد.»
....