آفتابنیوز : آفتاب: عبدالرضا مصری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق مبنی بر حذف یارانه خانوارهایی که سرپرست آنها بیش از 2.5 میلیون تومان در ماه درآمد دارد، یادآوری کرد: من از مخالفین این طرح در کمیسیون تلفیق بودم و دولت نیز با اجرای آن مخالف است.
وی ادامه داد: تعیین شاخص و عدد برای درآمد خانوار کار منطقی نیست و باید درآمد هر خانوار را بر اساس وضعیت آن خانواده سنجید.
این نماینده مجلس تصریح کرد: ممکن است خانوادهای در تهران 2.5 میلیون تومان در ماه درآمد داشته باشد، اما هشت نفر باشند، 1.5 میلیون تومان در ماه کرایه خانه بدهند، دو دانشجوی دانشگاه آزاد داشته باشد و یا یک فرد بیمار در آن خانواده وجود داشته باشد و از سوی دیگر یک خانوار دو نفره در شهرستان نیز 2.5 میلیون تومان در ماه درآمد داشته باشد، بدون آنکه فرزند یا هزینه کرایه خانه داشته باشند.
مصری با اشاره به تفاوت هزینه زندگی دراستانهای مختلف و حتی شهرستانهای یک استان، تاکید کرد: اینکه سقف درآمد را برای همه مردم کشور 2.5 میلیون تومان در ماه در نظر بگیریم، درست نیست.
به گفته این عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه از دیگر سو ممکن است برخی خانوادهها درآمدهای جانبی چند ده میلیونی داشته باشند که هیچ کجا ثبت نشود و مشخص نباشد.
وی در ادامه ضمن دشوار خواندن راه دسترسی به اطلاعات درآمدی خانوارها، یادآوری کرد: امکان دسترسی به بسیاری از اعداد در مورد درآمدهای خانوار وجود ندارد.
مصری با اشاره به اینکه مجلس نباید در کارهای اجرایی دخالت کند، تصریح کرد: مجلس باید دست دولت را باز بگذارد و به دولت اختیار دهد که بر اساس بانکهای اطلاعاتی موجود دهکهای توانمند را حذف کند.
نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، بانک اطلاعاتی املاک، خودرو، مالیات و بانک اطلاعاتی حقوق و دستمزد را چهار بانکی دانست که دولت میتواند با بررسی مجموع آنها در کنار هم اطلاعاتی از وضعیت اقتصادی یک خانواده به دست بیاورد.
وی افزود: وقتی که فردی 100 میلیون تومان مالیات میدهد یعنی یک میلیارد درآمد داشته، فردی که ماشین چند میلیاردی سوار میشود 500 هزار تومان در ماه فقط هزینه سرویس ماشین دارد و چنین افرادی نیازی به یارانه ندارند.
وی معتقد است: حتی بعد از این بررسیها لازم است به خانوارها نیز مانند یک خود اظهاری اختیار بدهیم از خود دفاع کنند و اگر تمایل دارند از دریافت یارانه انصراف دهند تا کمکی برای مردم نیازمند باشد.
مصری در پاسخ به این پرسش که آیا تعیین عدد و شاخص دست دولت را باز نمیگذارد که به زندگی مردم سرک بکشد، عنوان کرد: تنها چیزی که گفته میشود نباید به آن سرک کشید حسابهای بانکی است وگرنه از روی حدس و گمان نمیتوان چیزی را تعیین کرد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: بررسی حقوق، سند مالکیت، مالیات و ... چیزهای مشخصی است که در همه جا ثبت شده و دسترسی به آن کار غیرقانونی نیست.
وی همچنین در خصوص اینکه گفته شده درآمد حاصل از صرفهجویی در این بخش در هر استان صرف خود آن استان شود نیز گفت: این کار عادلانه نیست.
مصری معتقد است: ممکن است در استانهای کمتر برخوردار تنها دو درصد مردم درآمد زیاد داشته باشند و حذف شوند و در استانی مانند تهران 15 تا 20 درصد مردم حذف شوند که این کار باعث می شود استانهای برخوردار پول بیشتری ببرند.
وی با بیان اینکه این پول باید به صورت ملی به خزانه دولت وارد شود، یادآوری کرد: این پول باید برای تولید و اشتغال در کشور صرف شود.
این نماینده مجلس اظهار کرد: برای مثال میتوان با این پول بیمه کارگران واحدهای تولیدی را پرداخت کرد تا سرمایهگذاران رقبت کنند نیرو جذب کنند.