کد خبر: ۲۸۳۹۸
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۸۴ - ۱۴:۴۸

تصویب پروتكل الحاقي پس از رسیدن به حقوق مشروع

آفتاب‌‌نیوز : حسين پوراحمدي در مورد طرح موضوع تصويب پروتكل الحاقي توسط ايران در بيانيه اخير شوراي حكام آژانس را از آن جهت دانست كه ايران نتواند با تعليق احتمالي با اروپا و آمريكا بازي كند و در واقع جلوي رفتارهاي مقابله‌جويانه ايران گرفته شود. 

وي در ارزيابي خود از نشست روز پنج‌شنبه (3 آذرماه) شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در مورد برنامه هسته‌اي ايران، با بيان اين كه از يك ماه گذشته تاكنون چنين به نظر مي‌رسيد كه اروپايي‌ها در پي بحراني كردن اوضاع و ارجاع پرونده به شوراي امنيت سازمان ملل نيستند، چند موضوع را در نتيجه اجلاس سوم آذر موثر خواند و گفت: اروپا يقين دارد كه اگر پرونده ايران به شوراي امنيت برود بازي آن در پرونده تمام شده و سير تحولات از دستش خارج مي‌شود. 

عضو هيات علمي دانشكده اقتصاد و علوم سياسي دانشگاه شهيد بهشتي اظهار داشت: اروپايي‌ها در تلاش هستند تا همچنان خود را به عنوان بازيگر جدي در پرونده هسته‌اي به لحاظ كسب امتيازات از ايران، تاثيرگذاري بر سير تحولات در ايران و توزيع قدرت جهاني با آمريكا مطرح كنند. 

پوراحمدي، تاثيرگذاري روسيه و چين در شوراي امنيت را از ديگر موارد موثر در نتيجه اجلاس روز پنج‌شنبه خواند و با بيان اين كه روسيه و چين نشان داده‌اند كه خيلي با آمريكا و اروپا همسو نيستند، يادآور شد: البته همسو نبودن روسيه و چين به دليل همراهي آنها با ايران نيست زيرا آنها احساس مي‌كنند كه سهمشان ناديده انگاشته شده است. 

وي با اشاره به طرح انجام غني‌ سازي در خاك روسيه هم گفت: اروپا و آمريكا با طرح اين مسئله سعي كرده‌اند تا روسيه را وارد بازي و امتيازگيري از ايران كنند و در صورتي ايران با انتقال غني سازي به روسيه موافقت نكند روي راي روسيه در شوراي امنيت حساب باز كرده و در اين مدت با چين نيز رايزني كنند. 

اين استاد دانشگاه با بيان اين كه هويت و كاركرد روسها مشخص است، افزود: به نظر مي‌رسد روسها بعد از انتقال غني سازي به كشورشان ديگر هيچ حقي براي ايران قائل نشوند. 

پوراحمدي با بيان اين كه من مطالب مطرح شده مبني بر اين كه آرامش در اجلاس سوم آذرماه ناشي از ديپلماسي ايران بوده را قبول ندارم، گفت: زيرا ايران ديپلماسي فعالي نداشته است.
 
اين استاد دانشگاه آن چه تا الان توانسته از اقدام اروپا و آمريكا عليه ما در قصه هسته‌اي ممانعت كند، حقانيت فعاليت هسته‌اي ايران و فقدان اطلاعات مستند عليه فعاليت‌هاي هسته‌اي در دست اروپا و آمريكا دانست. 

وي همچنين در مورد انجام مذاكرات با اروپا نيز با بيان اين كه اروپايي‌ها طرح فراگير مذاكرات يعني انجام مذاكرات در زمينه حقوق بشر، آزادي بيان، اقتصاد و مسائل هسته‌اي را مطرح كرده‌اند، اظهار داشت: تجربه بيانيه پاريس در گره خوردن سه حوزه امنيتي، سياسي و اقتصادي به هسته‌اي نشان داد كه بيشتر از آن كه مشكل ما را حل كند براي ما مشكل ساز بوه است.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: ضرورت مذاكرات در حوزه‌هاي غير از هسته‌اي زماني قابل قبول است كه طرف ايراني هم به اين ضرورت دست پيدا كرده باشد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین