آفتابنیوز : آفتاب: مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: ویژگی خاص گرد و خاک در خوزستان غلظتهای بالای 50 برابر حد مجاز و بزرگی ذرات آن است. نقطه حائز اهمیت دیگر، سرعت انتشار این پدیده در مدت زمان کوتاه است.
به گزارش ایسنا، احمدرضا لاهیجانزاده در جلسه ستاد استانی مقابله با گردوغبار و شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان که شب گذشته در استانداری خوزستان برگزار شد، ضمن نمایش دادن تصاویر ماهوارهای از پدیده گرد و خاک و بیان عوامل موثر در تولید و انتشار آن، اظهار کرد: بخشی از این مشکلات، ناشی از نبود بارندگی است؛ به عنوان نمونه در دزفول در دو سال گذشته با کاهش 60 درصدی بارندگی مواجه بودهایم.
وی افزود: از سوی دیگر در کریدوری که خوزستان در آن قرار دارد، شاهد کاهش 70 درصدی بارش هستیم.
لاهیجانزاده با مقایسه پدیده گرد و خاک اخیر با این پدیده در سال 84 عنوان کرد: در سال 84 شاهد بروز این پدیده در 12 روز بودیم و بروز این پدیده طی دو سال قبل کاهش داشت اما در یک سال اخیر دفعات بروز این پدیده افزایش داشته است. از سوی دیگر غلظت پدیده گرد و خاک تا ده هزار میکروگرم افزایش یافته است.
وی از جمله کانونهای به وجودآورنده پدیده گرد و خاک در خوزستان را هندیجان، ماهشهر، دشت آزادگان، اهواز، آبادان، خرمشهر ، شوش، اندیمشک و دزفول عنوان کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان همچنین با نمایش دادن تصاویر ماهوارهای روند خشک شدن تالاب هورالعظیم گفت: مساحت این تالاب به شدت کاهش یافته است.