آفتابنیوز : آفتاب: فضای سیاسی کشور هنوز تحت تاثیر تلاش برای افشای پشتپرده کمکهای مالی محمدرضا رحیمی به نامزدهای انتخابات سال 86 است. در این میان اما خبرهایی میرسد که حکایت از تغییر تاکتیک برخیها برای تکرار دخالتهای مستقیم در انتخابات مجلس دهم دارد. در حالی که نگاه همه همچنان به سوی محمدرضا رحیمی است گویا این انجمنهای خیریه هستند که قرار است در اسقند سال 94 نقشی جدی در انتخابات بازی کنند.
به گزارش خرداد؛ ناظران سیاسی تائید میکنند که گروه نزدیکان احمدینژاد بهراحتی میدان رقابت انتخاباتی سال آینده را به حریفان اصولگرا، اصلاحطلب و معتدل خود واگذار نخواهند کرد. در این میان بارها و بارها بر منابع مالی تجمیعشده در بین نزدیکان و نیروهای همسو با احمدینژاد در طول 8 سال حضور او در پاستور تاکید شده است. منابعی که میتواند قدرت مانور کمنظیری برای طیف او در انتخابات مجلس دهم فراهم کند. اما این بار با چه تاکتیکی این منابع مالی خرج خواهند شد؟ یکی از نمایندگان مجلس آدرسی جدید برای این مراکز ساماندهی به خبرگزاری ایلنا داده است؛ انجمنهای خیریه.
روزهای آخر هفته گذشته یک نماینده مجلس از احتمال دخالت سازمانیافته در انتخابات آتی مجلس خبر داد و در گفت و گو با ایلنا ضمن تاکید بر این مسئله که تخلفات مطرح شده در پرونده رحیمی نباید افشای فسادهای کلان برخی افراد را تحت تاثیر قرار دهد، گفت: «برخی از مفسدان اقتصادی که در دولت پیشین ثروتهای بادآورده به دست آوردهاند٬ قصد دارند انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی را با خریدن رای مردم تحت تاثیر قرار دهند.» این نماینده مجلس نهم اظهار کرد: «گزارشهایی به دست من رسیده که براساس آن٬ این افراد قصد دارند به صورت سازمان یافته در انتخابات آتی مجلس دخالت کنند و تحت عنوان نهادهای خیریه آرا مردم را خریداری کنند.»
وی ادامه داد: «این افراد فتنهانگیزی میکنند. فکر میکنم این کارها سازمانیافته است و توسط دستان ناپاکی انجام میشود که میخواهند خواست جامعه برای مبارزه با فسادهای کلان را منحرف کنند و ذهن مردم را به سمت تخلفات کوچکتر یا مسائلی که اصلا تخلف نیست٬ بکشانند.» این نماینده همچنین افزود: «اواخر دولت سابق تعداد کسانی که ثروتهای میلیاردی نامشروع کسب کردند بسیار زیاد است، همین افراد امروز بورس را تحت تاثیر قرار میدهند٬ هر کجا بخواهند موج ایجاد میکنند، در هر بخشی از عرصه اقتصادی مسکن ارز پتروشیمی بازار سهام و...! حتی میتوانند در انتخابات آینده مجلس نیز دخالت کنند.»
اما طی همین چند روز خبرهای دیگری هم منتشر شد که میتواند گمانهزنیها درباره آنچه که این نماینده مجلس از احتمال «خریداری آرا با عنوان نهادهای خیریه» را تقویت کند. اول اینکه نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس روز سیام بهمن ماه گفت که 40هزار موسسه خیریه در کشور وجود دارد که هیچ نظارت مالی بر آن صورت نمیگیرد. همین اظهارنظر ابتدایی محمدرضاپورابراهیمی مشخص میکند که چارچوب فعالیتهای خیریه تا چه اندازه میتواند در خدمت زد و بندهای انتخاباتی قرار بگیرد. خصوصا در شرایطی که فعلا توجهها به سمت محمدرضا رحیمی جلب شده و کمتر کسی به تحرکات آرامی که با شکلهای جدید برای تامین مالی ستادهای انتخاباتی صورت میگیرد، دقت دارد.
احمدینژاد در طول حضور خود در پاستور نشان داد که بهشدت تمایل دارد تا تصویری خیرخواهانه و پدرانه از او در جامعه منعکس شود و در این راه به صلهبخشیهای گسترده در قالب سهام عدالت، یارانه، مسکن مهر و ... روی آورده بود. موجی که او با دریافت نامههای مردمی و دادن پول به اقشار مختلف جامعه به راه انداخت، در واقع پوپولیسمی بینظیر را در آن 8 سال به نمایش گذاشت. اکنون تجربه آن 8 سال تائید میکند که اگر احمدینژاد و احمدینژادیها در سودای بازگشت به قدرت و گرفتن قسمتی از فضا در انتخابات اسفند 94 باشند عموما به همان روشها روی میآوردند و در این میان چه چیزی بهتر از نهادهای خیریهای که نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفته روی 40 هزار تای آنها هیچ نظارت مالی صورت نمیگیرید؟
این اما تاکتیکی است که به نظر میرسد از خیلی قبلتر در دستور کار برخی از گروههای سیاسی قرار گرفته است. از جمله در گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی مشخص شد که یکی از اتفاقات دوران حضور سعید مرتضوی در این مجموعه، کمکهای مالی او از حساب تامین اجتماعی به موسسه خیریهای بوده که خود وی عضو هیت مدیره و نائیب رئیس هیات مدیره آن است. در گزارش اولیه تحقیق و تفحص به اسناد مروبط به کمک 430 میلیون تومانی سعید مرتضوی به موسسه خیریه «کانون عدل تهران» اشاره و بعد از آن این اسناد منتشر شدند. حال سوال اینجاست که آیا قرار است این دست پولها در اسفندماه سال 94 آثار اصلی خود را نشان دهند؟ تا اینجا که به نظر میرسد برنامه برخی از سیاسیون چیزی جز این نباشد.