آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا، «اسحاق جهانگیری» صبح شنبه در چهاردهمین نماشگاه بین المللی محیط زیست افزود: همه دلسوزان مردم باید کمک کنند تا روش های اساسی و ریشه ای حل مشکلات زیست محیطی عملیاتی شود.
وی با انتقاد از سوءاستفاده سیاسی و جناحی از مشکلات زیست محیطی خاطرنشان کرد: استفاده جناحی و سیاسی از فشارهای روحی مردم شایسته نیست و کسانی که این کارها را انجام می دهند، بدانند که این روش ها نزد مردم دارای تاثیری ماندگار نیست.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این که همه دولت ها و ملت به دنبال استقرار نظام مورد نظر خود هستند، ادامه داد: یکی از مولفه های اقتدار، اقتصاد است و دستیابی به رفاه مردم به عنوان مهم ترین شاخص قدرت اقتصادی محسوب می شود.
جهانگیری تصریح کرد: اقتصاد ایران علاوه بر دو چالش اصلی که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کردند یعنی وابستگی به نفت و دولتی بودن اقتصاد با مشکلاتی همچون تورم، رکود، بیکاری، پایین بودن بهره وری عوامل تولید و تحریم های ظالمانه روبرو است.
وی با تاکید بر این که برای برون رفت از این چالش ها باید در دوره زمانی مشخص برنامه ریزی شود، اظهار داشت: فرصت های مناسبی برای سرمایه گذاری و افزایش تولید باید فراهم شود.
معاون اول رییس جمهوری در ادامه سخنان خود به چالش های جدی در زمینه اجتماعی و زیست محیطی اشاره کرد و افزود: خشکسالی وکم آبی یکی از این چالش های جدی کشور است و سرتاسر ایران از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب با کم آبی و خشکسالی روبرو است.
جهانگیری، تهدید زیست محیطی را بسیار جدی دانست و تصریج کرد: تالاب ها، دشت ها و زمین های حاصلخیز کشاورزی با مشکلات فراوانی روبرو هستند که البته در این دولت بلافاصله شورای عالی آب تشکیل شد و تاکنون بیش از 10 جلسه برگزار شده است که به صورت جدی به دنبال راه حل برای این مشکل کشور هستیم.
وی یادآور شد: بخش کشاورزی مهم ترین مصرف کننده منابع آب است و طرح های مهمی در مدیریت این منابع در شورای عالی آب ارایه شده است که مهم ترین آن صرفه جویی و را ه های افزایش بهره وری در استفاده از منابع آبی است.
معاون اول رییس جمهوری، دومین مشکل زیست محیطی کشور را پدیده ریزگردها دانست و گفت: تعدادی از شهرها و استان ها به خصوص استان خوزستان با این پدیده روبرو شده اند که زندگی مردم را به صورت جدی مورد تهدید قرار داده است.
جهانگیری خاطرنشان کرد: ریزگردها پدیده ای نیستند که به صورت اتفاقی و در ایران ایجاد شده باشند بلکه عمده منشا آن کشورهای همسایه است و در سفری که به عراق داشتیم یکی از بحث های مهم ما مساله ریزگردها بود.
وی ادامه داد: البته عراقی ها هم در رنج بودند و آنها هم منشا ریزگردها را علاوه بر عراق، سوریه و عربستان می دانستند که امیدواریم در یک بازه زمانی مناسب بتوانیم این پدیده را از پیش روی مردم برداریم.
معاون اول رییس جمهوری، سومین مشکل زیست محیطی کشور را آلودگی هوای کلان شهرها دانست و افزود: این معضل، زندگی وسلامت بیش از 30 میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است که از شروع به کار دولت، یکی از مهم ترین دغدغه های آن بوده است.
جهانگیری ادامه داد: برای مدیریت بخشی از منابع آلودگی همچون بنزین و خودرو اعمال استانداردهای جدی داشتیم و محیط زیست مسوول پیگیری آن است تا عملکرد دستگاه های زیربط را به هیات دولت گزارش دهد.
وی اضافه کرد: برای بهینه سازی مصرف انرژی، اسقاط خودروهای فرسوده و واردکردن خودروهای هیبریدی، دوگانه سوز تصمیمات خوبی اتخاذ شده است که امیدواریم با اعمال آن بخش دیگری از مشکلات مردم حل شود.
**تلاش دولت برای کاهش تبعات زیست محیطی سد گوتوند
معاون اول رییس جمهوری با بیان این که دولت در برنامه های مهم توسعه آتی خود به مسائل زیست محیطی به صورت جدی پایبند است، تاکید کرد: هیچ طرح مهمی در زمینه سد، راه و صنعت بدون مطالعات زیست محیطی اجازه اجرا نخواهد داشت و حتی پروژه هایی همچون سد گوتوند که در حال اجرا است و تبعات زیست محیطی داشته است ، دولت تمام توانمندی خود را به کار خواهد گرفت تا آثار زیست محیطی آن را از بین ببرد.
جهانگیری ادامه داد: علاوه بر آن باید در گفت و گوهای بین المللی به دنبال راهکارهای حل مسائل زیست محیطی در منطقه باشیم و از منابع منطقه ای و بین المللی هم استفاده کنیم.
وی با بیان این که مسائل زیست محیطی مختص یک کشور نیست، گفت: کشورها منطقه ای و بین المللی هم سهیم باشند و به عنوان این که مسائل زیست محیطی امروز یکی از دغدغه های بشریت شده است و بیش از همه کشورهای صنعتی در ایجاد آن سهیم بوده اند حتما باید در حل آن ها هم بیش از بقیه نقش داشته باشند.
معاون اول رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: سازمان های بین المللی در چنین مقطعی توسعه اقتصاد سبز را مطرح کرده اند. توسعه پایدار به معنای عقب گرد یا توقف نیست بلکه به معنای توسعه ای است که در آن رشد اقتصادی مستمر، عدالت و فرصت های برابر وجود داشته باشد، مسائل زیست محیطی هم به صورت جدی رعایت شده و منافع نسل آتی در نظر گرفته شده باشد.
جهانگیری افزود: اقتصاد سبز باید اقتصادی باشد که درآمد سرانه و اشتغالزایی افزایش یابد، سرمایه گذاری عمومی و خصوصی به سرعت انجام شود، آلودگی هوا کاهش و کارایی انرژی افرایش یافته و جلوگیری از اتلاف منابع انرژی به صورت همزمان به کار گرفته شود.
**تحریم باشد یا نباشد، اقتصاد مقاومتی را حتما دنبال می کنیم
وی با بیان این که در کشور ما برای برطرف کردن همزمان مشکلاتی همچون بیکاری، رکود و تحریم و همچنین چالش های زیست محیطی نسخه مناسبی نوشته شده است و آن اقتصاد مقاومتی است، گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصادی است که بتواند بر این چالش ها غلبه کند و هم بتواند اقتصاد کشور را در مقابل تکان های بیرونی و خارجی بیمه کند.
معاون اول رییس جمهوری افزود: ما چه موفق شویم که تحریم ها را از پیش روی ملت ایران برداریم که ان شاء الله موفق خواهیم شد و چه خدای ناکرده تحریم ها ادامه یابد، اقتصاد مقاومتی را حتما دنبال خواهیم کرد.
**عده ای می خواهند اقتصاد مقاومتی را به شکل شعار مطرح کنند
جهانگیری صحبت کردن درباره اقتصاد مقاومتی را به جلسه دیگری که در همین روزها خواهد بود موکول کرد و ادامه داد: متاسفانه عده ای علاقمندند مهم ترین مسایل و برنامه ریزی را که برای چند دهه آینده کشور تجویز می شود، فقط با یک سری شعار مطرح کنند و بگویند که دیگران انجام ندادند و ما آن را انجام دادیم.
وی با تاکید بر این که اقتصاد مقاومتی که می خواهد اقتصاد کشور را در مقابل تکان های خارجی مقاوم کند، یک شبه اتفاق نمی افتد، اضافه کرد: این یک جهت گیری بلند مدت است، اقتصادی است که می خواهد به بهره وری برسد و با دنیا تعامل داشته باشد.
معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی، می خواهد به استفاده از ظرفیت های داخلی بپردازد و من امیدوارم که موفق شویم اقتصاد سبز و اقتصاد مقاومتی را که در یک راستا و هم جهت هستند، به نحو مطلوب پیاده کنیم.
**حمایت دولت از سازمان های مردم نهاد زیست محیطی
جهانگیری همچنین به نقش و مسوولیت ملت ها و دولت ها در زمینه زیست محیطی اشاره کرد و گفت: هیچ دستگاهی به تنهایی نمی تواند خطر خشکسالی، بی آبی، آلودگی، نابودی جنگل و خطر تجاوز به اراضی کشاورزی را برطرف کند.
وی بر حضور همه ملت در زمینه زیست محیطی تاکید کرد و افزود: خوش بختانه در محیط زیست نهادهای مدنی بسیار خوبی شکل گرفته است و بحمدالله در این دولت نهادهای مدنی تقویت شده اند.
معاون اول دولت تدبیر و امید تضعیف نهادهای مدنی در محیط زیست را تضعیف ملتی دانست که از زیان های زیست محیطی رنج می برد و اظهار داشت: نهادهای مدنی باید فریاد ملت را در ارتباط با زیان های محیط زیستی بلند کنند.
جهانگیری خاطر نشان کرد: ما به عنوان دولت بسیار خوش حال خواهیم شد که نهادهای مدنی در صحنه حضور داشته باشند و فریاد بزنند و هرجایی که دولت به خطا می رود، هشدار دهند.
وی تاکید کرد: با تمام قدرت از نهادهای مدنی حمایت خواهیم کرد و اگر نیاز به کمک مادی هم باشد حتما این کار را خواهیم کرد. ما همه باید با هم بیندیشیم، با هم گفت و گو و اقدام مشترک انجام دهیم و با کمک هم از مشکلات فایق آییم.
چهاردهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست با شعار «اقتصاد سبز، اقتصاد مقاومتی» امروز با حضور معاون اول رییس جمهوری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، وزرای محیط زیست کشورهای روسیه، لبنان و قائم مقام وزیر محیط زیست ژاپن در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار کرد.