کد خبر: ۲۸۵۰۹۹
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۱
بررسی مسائل فنی در دیدار صالحی با وزیر انرژی آمریکا

آنچه در ژنو بر سر میز مذاکرات هسته‌ای می‌گذرد

اظهارات جان کری پس از ملاقات علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در روز شنبه بیان شده است. کری هدف از این ملاقات را بررسی و حل مسائل تکنیکی بیان کرد و در پاسخ به خوشبینی برخی که این ملاقات را نشانه‌ای از توافق زودتر از موعد می‌دانستند، گفت که این دیدار نشان از توافق حاصل‌شده ندارد و همچنان اختلافات‌نظر میان دو کشور پابرجا است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب- سرویس سیاسی: در حالی که تنها چند هفته به ضرب‌العجل مذاکرات هسته‌ای میان ایران و غرب، باقی‌مانده جان کری وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرده است که همچنان فاصله‌ای عمیق میان خواسته‌های ایران و غرب وجود دارد.

به گزارش «آفتاب» به نقل از گاردین، او در ادامه اظهار داشت که اگر ایران در اثبات عدم تمایل خود به داشتن سلاح هسته‌ای، به اندازه کافی تلاش نکند و با شرایط لازم برای جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح اتمی موافقت نکند، آمریکا میز مذاکرات را ترک خواهد کرد.

اظهارات جان کری پس از ملاقات علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در روز شنبه بیان شده است. کری هدف از این ملاقات را بررسی و حل مسائل تکنیکی بیان کرد و در پاسخ به خوشبینی برخی که این ملاقات را نشانه‌ای از توافق زودتر از موعد می‌دانستند، گفت که این دیدار نشان از توافق حاصل شده ندارد و همچنان اختلافات نظر میان دو کشور پابرجا است.

این در حالی است که کری روز شنبه گفت بین آمریکا و دیگر اعضای گروه ۵+۱ بر سر آنچه ایران باید انجام دهد تا صلح‌آمیز‌بودن برنامه اتمی‌اش را ثابت کند، هیچ اختلاف‌نظری وجود ندارد.

از طرف دیگر محمدجواد ظریف به محض ورود به ژنو به خبرنگاران گفت: لازم است برای رسیدن به توافق هر زمان که راجع به موضوعی بحث می‌شود، این مسئله را مدنظر داشته باشیم که تا رسیدن به توافق کامل، هیچ توافقی وجود نخواهد داشت.

ایران و گروه کشورهای ۵+۱ شامل آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه، و آلمان پیشتر توافق کرده بودند که تا پایان ماه مارس به چارچوب تفاهم سیاسی برای حل پرونده اتمی تهران دست یابند. پیش از این مذاکرات هسته‌ای دو بار تمدید شده است اما طرفین اعلام کرده‌اند که تمدید دوباره مذاکرات امکان پذیر نخواهد بود.
 
در صورت رسیدن به این چارچوب سیاسی، طرف‌های درگیر در این مذاکرات تا تیرماه فرصت می‌یابند تا برای حل و فصل نهایی این پرونده به توافقی جامع برسند.

وزیر خارجه آمریکا امروز از لندن  به ژنو پرواز کرد، وی در آستانه ملاقات با همتای ایرانی‌اش در ژنو و درباره جدی بودن اوباما در مذاکرات گفت: اگر او احساس کند که با تصمیم‌گیری سازنده و ضروری طرف مقابل برای اثبات صلح‌آمیزبودن برنامه اتمی ایران مواجه نیست کاملا آمادگی دارد که مذاکرات را متوقف کند.

پیش از این خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که، در صورت شکست مذاکرات اتمی با ایران، آقای اوباما احتمالا از مهار کنگره در صدور تحریم‌های تازه علیه تهران ناتوان خواهد بود.

در حال حاضر بدبینی درباره این مذاکرات در میان تندروهای کنگره، متحدان عرب آمریکا، و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل وجود دارد.

وزیران خارجه آمریکا و ایران در یک سال گذشته بارها به شکل دو جانبه درباره پرونده اتمی تهران مذاکره کرده‌اند.

دیپلمات‌های غربی می‌گویند که پس از آنکه ایران اعلام کرد صالحی را به ژنو می‌فرستد، آمریکا نیز تصمیم گرفت مونیز را برای پیگیری مذاکرات بر سر تعداد سانتریفیوژها به پای میز مذاکرات بفرستد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین