آفتابنیوز : آفتاب: واشنگتنپست با اشاره به علاقه رییس جمهوری کنونی چین به ورزش فوتبال مینویسد: "حتی پیش از تکیه زدن بر منصب ریاست جمهوری نیز "شی" عشق خود به بازی فوتبال را نشان داد. برنامهریزیهای جاهطلبانه او در سال 2011 میلادی برای میزبانی برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال در چین خود نشان از علاقهاش به این ورزش داشت. همین علاقه شخصی رییسجمهوری چین به فوتبال عاملی شد تا مقامهای آن کشور برای بهبود وضعیت فوتبال در آن کشور دستبهکار شوند. تنها چند ماه پس به قدرت رسیدن "شی" مقام هخای آموزشی چین اعلام کردند که برای حل مشکل ضعف فوتبال در میان نوجوانان این ورزش را بخشی ازبرنامه درسی ملی قرار داده اند. طبق برنامهریزی انجام شده هدف دولت چین آن است که 100 هزار بازکن فوتبال را آموزش داده و آماده سازد."
به گزارش خرداد، واشنگتنپست در ادامه اشاره میکند که برای پیشرفت فوتبال نیازی جدی به ابتکار عمل و خلاقیت وجود دارد. این در حالیست که هنوز هم ساختار تصمیم گیری در آن کشور از بالا به پایین بوده و توسط حزب کمونیست تعیین می شود و همین موضوع فضا را برای خلاقیت و ابتکار عمل بیش تر بازیکنان کاهش میدهد."
واشنگتن پست اشاره می کند که فوتبال چین در سال گذشته به حدی از نظر کیفی بد بوده که در رتبه نود و هفتم جهانی و پشت سر فوتبال کارائیب قرارگرفته بود." واشنگتن پست اشاره می کند که در کشور پرجمعیتی چون چین شکست های مداوم تیم ملی آن کشور می تواند خطری برای دولت چین باشد چرا که می تواند سبب ایجاد تظاهرات های اعتراضی شود آن هم در کشوری که تظاهرات غیرقانونی قلمداد می شود و از سوی پلیس به شدت سرکوب می شود.
واشنگتن پست اشاره می کند که به همینخاطر دولت چین تصمیم گرفته تا با درنظر گرفتن بودجه های بیشتری امکانات گستردهتری را برای تربیت فوتبالیست ها از نوجوانی اختصاص دهد. این روزنامه امریکایی در ادامه اشاره می کند که "شی" در پیشبرد فوتبال در چین مصمم است چرا که این موضوع می تواند میراث دوران زمامداری او باشد و وی علاقمند است که از او به عنوان یک اسطوره یاد شود.
واشنکتن پست در پایان اشاره می کند که چین از نظر تولید ناخالص ملی در سطح کشورهای مهم جهان قرار دارد و پیشرفت های نظامی و رشد اقتصادی خوبی را تجربه کرده است اما از نظر فوتبال در سطح ضعیفی قرار دارد.