آفتابنیوز : 
دكترمحمد جواد ظريف با تاكيد براهميت نقش توسعه و بازسازي افغانستان در كنترل معضل مواد مخدر، گفت: جمهوري اسلامي ايران نقش موثري در روند بازسازي افغانستان ايفا كرده و در اين ارتباط تاكنون قريب به ۱۸۰ميليون دلار در زمينه مسائل زير ساختي، آموزش نيروي انساني، پروژههاي برق رساني و امور انساندوستانه هزينه كردهاست.
وي با محكوم كردن اقدامات تروريستي درافغانستان به تحولات سياسياخير در آن كشور بويژه برگزاري انتخابات مجلس و شوراهاي ولايتي اشاره و ابراز اميدواري كرد اين تحولات سبب بهبود وضعيت سياسي، اقتصادي، اجتماعي و امنيتي در افغانستان شود.
نماينده دائم ايران در سازمان ملل تاكيد كرد باوجود برخي تحولات مثبت در زمينههاي اقتصادي، آموزشي و توسعهاي، متاسفانه وضعيت امنيتي افغانستان خصوصا ناامني و اقدامات تروريستي و خشونت آميز درمناطق جنوبي و بخشهايي از شرق افغانستان عمدتا توسط عوامل باقيمانده القاعده و طالبان سازماندهي و اجرا ميشود.
وي تاكيد كرد: مشكلات امنيتي در افغانستان همراه با معضل توليد و قاچاق مواد مخدر كماكان موجب نگراني شديد جامعه جهاني و خصوصا كشورهاي همسايه است.
سفير ايران در سازمان ملل اظهارداشت: تداوم خشونت و اقدامات تروريستي در افغانستان همراه با تهديدات و خطرات ناشي از توليد و قاچاق مواد مخدر تبديل به چالشهايي هشداردهنده شدهاند كه نه تنها ثبات و امنيت افغانستان و منطقه را شديدا تحتالشعاع قرار داده بلكه روند توسعه و بازسازياين كشور را نيز مخدوش كرده است.
ظريف گفت: افغانستان با توليد ۸۷درصد از مواد مخدر توليدي در جهان در صدر توليدكنندگان اين مواد افيوني قرار گرفته است.
وي تاكيد كرد: باوجود برخي قدمهاي مثبتي كه دولت افغانستان در مسير مبارزه با اين معضل برداشته است اما اقدامات بعمل آمده به هيچوجه كافي نبوده و لازم است مبارزه با توليد و قاچاق مواد مخدر درصدر دستور كار دولت افغانستان و نيز در راس همكاريهاي اين كشور و جامعه جهاني در زمينههاي مختلف اعم از زمينههاي امنيتي و توسعهاي قرار گيرد.
نماينده دائم ايران در سازمان ملل همچنين از اينكه باوجود كاهش سطح كشت مواد مخدر در برخي نقاط افغانستان، كشت و توليد اين مواد در برخي استانهاي مرزي اين كشور با ايران افزايش يافته ابراز نگراني كرد.
ظريف با برشمردن اقدامات جمهوري اسلامي ايران درمبارزه با قاچاقچيان مواد مخدر كه منجر به شهادت قريب به ۳هزار و ۴۰۰تن از مامورين انتظامي ايران شده است افزود: تهران با قاطعيت به مبارزه عليه اين معضل كه تبعات آن دامنگير افغانستان، منطقه و جهان است ادامه خواهد داد.
وي خواستار همكاري بيشتر دولت افغانستان، ساير كشورهاي منطقه و جامعه جهاني در اين زمينه شد.
سفير ايران در سازمان ملل تاكيد كرد مردم افغانستان كماكان به حمايت جامعه بينالمللي به رهبري سازمان ملل براي بازسازي و توسعه كشور خود نياز دارند و تهران نيز آمادگي دارد مانند مراحل قبلي در مرحله جديد نيز همكاري لازم را جهت كمك به توسعه و بازسازي افغانستان بعمل آورد.
نماينده دائم كشورمان در سازمان ملل همچنين تاكيد كرد: در همكاري دولت افغانستان با جامعه جهاني در دوران "بعد از روند بن" بايد مسائل مهمي مانند گسترش مالكيت دولت برروند امور امنيتي،سياسي، اقتصادي و نيز بازگشت كامل و موثر آوارگان و مبارزه قاطع با توليد مواد مخدر نيز به عنوان عوامل كليدي همكاري مدنظر باشد.
يكماه پس از سرنگوني طالبان، معروفترين چهرههاي افغانستان تحت نظارت سازمان ملل در بن پايتخت آلمان گردهم آمدند تا درباره آينده افغانستان گفت و گو كنند.
ثمره اين نشست يك برنامه زمانبدهي شده براي تشكيل دولتي با ثبات در افغانستان بود.
انتخاب حامد كرزاي به عنوان رييس دولت موقت، تشكيل لويه جرگه، تدوين قانون اساسي و برگزاري انتخابات مجلس و شوراهاي ولايتي از مراحل تدوين شده در اجلاس بن بود كه به روند بن مشهور شد.
آخرين مرحله از روند توافقات بن، برگزاري انتخابات مجلس و شوراهاي ولايتي افغانستان بود كه در بيست و هفتم شهريورماه برگزار شد.