آفتابنیوز : سوربجيت كائور و همكارانش از امپريال كالج دانشگاه لندن ۱۱داوطلب را به دستگاههايي مجهز كردند كه ميتوانست هواي موجود در سطح خيابان را در درون خود جاي دهد.از اين افراد خواسته شد به مدت ۲۰دقيقه در طول يكي از خيابانهاي شلوغ و پر ترافيك لندن قدم بزنند.
محققان انگاه ميزان ذرات آلودهسازي را كه در دستگاههاي هر يك از اين داوطلبان به دام افتاده بودند اندازهگيري و مشاهده كردند آن دسته از داوطلباني كه نزديك به لبه پياده رو حركت كردهاند ۱۰درصد بيشتر از داوطلباني كه نزديك به ساختمانها و فروشگاهها قدم زدهاند، ذرات بسيار ريزآلودهساز در دستگاههاي خود جمع آوردهاند.
اين ذرات بسيار ريز عامل بيماريهايي مانند ناراحتي تنفسي و سرطان به شمار ميآيند.
اما در اين بررسي همچنين روشن شد كه هر دو دسته از داوطلبان به يك اندازه در معرض ذرات مونو اكسيد كربن قرار داشتهاند و از اين حيث بخشهاي مختلف پياده رو تفاوتي با هم ندارند.
به گفته كائور نتايج بررسي اخير نشان ميدهد ؛ بويژه اشخاص مبتلا به بيماريهاي قلبي و آسمي بايد در هنگام پياده روي در خيابانها از ايستادن در نزديک لبه پياده رو (مثلا در ايستگاههاي اتوبوس) و يا گام زدن در اين قسمت از پياده رو، تا حد امكان خودداري ورزند.
يكي ديگر از نتايج جالبي كه در اين آزمايش به دست آمد آن بود كه بسته به اينكه مسير حركت هوا در طول خيابان در كدام جهت باشد، ميزان مواد آلودهسازي كه نصيب عابران در يك سوي خيابان ميشود از ميزان همين مواد در سوي ديگر خيابان كمتر يا بيشتر خواهد بود.