کد خبر: ۲۸۶۲۶۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۷

واکنش جنتی به لغو کنسرت‌ها؛ هیچ مقام قضایی و گروهی حق ندارد مقابل مجوزهای موسیقی ارشاد بایستد

وزیر ارشاد به ادامه‌ی روند لغو کنسرت‌ها واکنش نشان داد و گفت: بین علما درباره موسیقی اختلاف‌نظر وجود دارد. گروهی آن را حرام می‌دانند و گروهی خیر. ملاک‌ ما در این زمینه فتاوای مقام معظم رهبری است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: علی جنتی در همایش ملی توسعه پایدار و متوازن منطقه‌ای گفت: متاسفانه برخی موسیقی را حرام می‌دانند و اگر یکی حتی قلم خود را روی میز بزند؛ می‌گویند اشکال شرعی دارد. برخی در مورد مسائل افراد؛ برای ائمه نیز شبهه‌ی شرعی ایجاد می‌کنند.

به گزارش آفتاب به نقل از ایلنا، وی افزود: پیش از انقلاب من شاهد بودم که شب میلاد امام علی(ع) فردی برای مداحی بلند شد اما یکی از آقایان علما اشاره کرد که او بنشیند چراکه مداحی او شبهه‌ی شرعی دارد وقتی کسی مدح امام علی برایش شبهه‌ی شرعی دارد؛ سایر موسیقی‌ها چه خواهد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: برخی ممکن است اصولا و به‌طور کلی موسیقی را حرام بدانند اینجا حکومت اسلامی است و در راس آن فردی‌ست که هم مرجع تقلید، هم ولی‌فقیه و هم هنرشناس است. هیچ شخصیتی به اندازه رهبری؛ شعر نمی‌شناسد و فیلم و موسیقی و کتاب را نمی‌شناسد.

جنتی افزود:  متاسفانه ما در مساله موسیقی و کنسرت‌های موسیقی می‌بینیم که بعضی از عناصر خودسر به راه افتادند و با موسیقی مخالفت می‌کنند و فضای بدی را علیه موسیقی راه انداخته‌اند.

وی ادامه داد: وزارت ارشاد زمانی که مجوزی را صادر می‌کند به حفظ و دفاع از ارزش‌های اسلامی توجه لازم دارد و لذا وقتی مجوزی در حوزه سینما، تئاتر یا موسیقی صادر می‌شود؛ در آن دقیقا به معیارهای ارزشی توجه شده به‌خصوص در حوزه موسیقی و بالاخص موسیقی سنتی و کلاسیک، شعرها و ترانه‌ها و آهنگ‌ها در حوزه‌های مختلف  مورد بررسی قرار می‌گیرد.

جنتی با تاکید بر اینکه در حوزه هنر و به‌خصوص موسیقی اختلاف‌نظر وجود دارد؛ گفت: بین علما درباره موسیقی اختلاف‌نظر وجود دارد. گروهی آن را کلا حرام می‌دانند و گروهی خیر. ما با احترام به نظر تمامی علما؛ ملاک‌مان در این زمینه توجه به سخنان و فتاوای مقام معظم رهبری است زیرا ایشان اشراف بسیار خوبی در حوزه هنر، شعر و موسیقی و ترانه دارند و حتی در مقطعی در 74 درس اخلاق خود  به بحث موسیقی پرداخته‌اند. لذا ملاک عمل ما نظرات مقام معظم رهبری است.

جنتی افزود: باتوجه به این مسائل دیگر معنا ندارد که یک جایی؛ یک مقام قضایی یا گروهی دیگر؛ جلوی موسیقی سنتی را بگیرد یا جلوی اجرای موسیقی که مجوز دارد را بگیرد. یا در دانشگاه از برگزاری یک کنسرت موسیقی که مجوز هم دارد و اجرای آنهم به صورت تفکیک جنسیتی انجام می‌شود؛ جلوگیری کنند.

علی جنتی خطاب به استانداران گفت: من از همه استانداران می‌خواهم که با جدیت تمام از مجوزهای صادر شده حمایت و دفاع کنند و نباید اجازه بدهند که این مجوزها بی‌ارزش شود زیرا نباید سیاست یک بام و دو هوا در کشور باشد و اینگونه نباشد که یک مساله‌ای  در یک جایی شرعی باشد و در جای دیگر شرعی نباشد.

علی جنتی در بخش دیگری از سخنان خود؛ با اشاره به تعاریف توسعه گفت: امروز باتوجه به بررسی‌های صورت گرفته؛ مشخص شده که الگوی توسعه غربی  برای کشور های منطقه نمی‌تواند پاسخگو باشد لذا کشورهای منطقه به دنبال توسعه درون‌زا رفتند و در این میان به فرهنگ  و ارزش‌های خودی و بومی تاکید کردند.

وی با اشاره به اینکه امروز توسعه فرهنگی در ادبیات توسعه بسیار مهم شده است؛ گفت: افزایش جرم و جنایت ، تبعیض و گسترش فقر از پیامدهای توسعه نامتوازن است که در آن فقط منفعت اقتصادی  مدنظر بوده است.

وی افزود: توسعه واقعیتی است که محصور در دایره ارزش‌هاست اما عوامل اصلی آن مردم هستند. توسعه ریشه در سنت، تاریخ و فرهنگ و دانش دارد لذا نباید باعث ایجاد فاصله طبقاتی و برهم خوردن نظم اقتصادی و تبعیض باشد.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی از آغاز به‌عنوان یک انقلاب فرهنگی به فرهنگ توجه داشته است؛ گفت:  یکی از ارکان نظام ما توسعه و رشد فرهنگ است و حضرت امام و مقام معظم رهبری از ابتدا با تاکید بر این امر؛ بر عدالت اجتماعی و توسعه فرهنگی توجه جدی داشته‌اند. همه ما نیز باید به فرهنگ به‌عنوان زیربنا و اساس همه فعالیت‌ها بنگریم و از ابزارهای فرهنگی همچون کتاب ، فیلم ، تئاتر و موسیقی بهترین استفاده را بکنیم زیرا به فرموده مقام معظم رهبری؛ هنر رساترین و گویاترین وسیله انتقال فرهنگ است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲
مجيد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
0
7
چه عجب...بالاخره یک مسئولی از حرف خودش دفاع کرد! مملکت قانون داره.هیچ کس حق نداره در مقابل قانون بایسته...بالاخره کی قراره جلو گروهای خودسر بایسته؟؟؟؟
عزیزاله محمدپور قادیکلایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
0
1
درود بر وزیر ارشاد اینها که با موسیقی مخالفت میکنند1-نانشان در مقدس مابی است2-سطح بینشی اندک دارند وگرنه میفهمیدند کلام خدا نیز ضمن دارا بودن مفاهیم بلند در تمام 6هزار و چند ایه بی استثنا دارای لحن موسیقیایی است 3- اصلا مگر آنها با ردیف ها ودستگاهها و..... موسیقی آشنایی دارند. خیلی عجیب است کسانی که با مفاهیم اولیه موسیقی آشنایی ندارند چطور بخود حق وجرات میدهند که در این باب نظربدهند اسفبارتر آنکه اقدام عملی باز دارندگی کنند.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین