آفتابنیوز : آفتاب: وزیر کشور دولت اصلاحات با بیان اینکه اصلاحات به معنی ساختارشکنی نیست، گفت: باید از روشهایی استفاده کنیم که کارآمدی و رشد جمهوری اسلامی را نشان دهد و بتواند اهداف آن را محقق کند.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام و المسلمین سید عبدالواحد موسوی لاری عصر پنجشنبه در همایش بزرگ اصلاحطلبان استان کرمان که در خانه شهر کرمان برگزار شد با اشاره به زندگی گهربار حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، به اداره جامعه اسلامی در زمان حکومت حضرت علی (ع) اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی افتخارش این است که در مسیر حکومت عدل علی (ع) قدم بردارد و بی شک کسانی که از ابتدای انقلاب پای کار بودهاند همواره سعی کردهاند که یکسری باورها و اخلاقیات را دنبال کنند.
وی با بیان اینکه باید دو مقطع زمانی را از هم جدا کنیم، ادامه داد: مقطع اول زمانی در گذشته بود که افرادی عالم و آگاه با خیزشهای خود نشان دادند که اسلام، دین زندگی است. عموما این دوره را دوره ترسیم دین جامعهنگر میدانند و در مقطع دیگر زمانی، جمهوری اسلامی به عرصه ظهور گام نهاد که باید به این دوره توجه ویژهتری شود.
موسوی لاری ادامه داد: در این دوره، مفروضات ما در تئوریزهکردن مبانی دینی بوده و گفته شده است که حکومت دینی دارای این اندیشههای اسلامی است و آخرین نقطه و اوج آن نهضت حضرت امام خمینی (ره) بود که آنچه که در فقه اسلامی بوده است را تبدیل به حکومت و نظامی فراگیر کرد.
اصلاحطلبان را جزو تاسیسکنندگان نظام میدانیم
وزیر کشور دولت اصلاحات با بیان اینکه اصلاحطلبی یعنی توجه به قانون و نظام و اینکه ما در چارچوب مقررات عمل میکنیم، اظهار کرد: ما اصلاحطلبان، خود را جزو تاسیسکنندگان نظام میدانیم و بیشک ما به تنها چیزی که توجه میکنیم قرار گرفتن زیر چتر انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
وی افزود: شایسته نیست به دلیل عدم توجه به شیوههای درست و آگاهانه، جامعه را از رشد و توسعه باز داریم و تقویت نقاط قوت و زدودن نقاط ضعف را زیر سوال ببریم. باید با اصلاح شیوههای مدیریتی، راه پیشرفت را مجددا باز کنیم. اگر ما با رقبای خود حرف و حدیثی داریم روی مبانی انقلاب و نظام نبوده بلکه فقط پیرامون شیوههای اداره جامعه است.
این فعال اصلاحطلب با اشاره به سخنی از حضرت امام (ره) در خصوص مدیریت جامعه خاطرنشان کرد: ما تحولات زیادی را پشت سر گذاشتهایم؛ دوران جنگ و سپس سازندگی، دوران اصلاحات و دولت اصولگرایی. معتقدم میتوانیم هماکنون ارزیابی و قضاوت صحیحی از جناحها داشته باشیم که کدام کارآمدتر و بهترند.
ما نمیگوییم که جناح مقابل بد است و ما خوبیم
موسوی لاری گفت: ما نمیگوییم که جناح مقابل بد است و ما خوبیم بلکه سخن ما این است که باید راههای طیشده را ببینیم و ارزیابی کنیم که کدام ما را به منزل میرساند، کدام قطار پیشرفت کشور را در مسیر صحیح قرار میدهد و کدامیک ما را به بیراهه میبرد.
وی با بیان اینکه میخواهیم تنشزدایی کنیم و مردم را در اداره کشور مشارکت دهیم، تصریح کرد: در دولت اصلاحات سعی شد به همه اقشار توجه شود. دیدیم که نشاط اجتماعی ارتقاء یافت، اقتصاد و توسعه رشد کرد، بیکاری و تورم کاهش یافت و نرخ رشد اقتصادی 5.6 درصدی نیز رقم خورد اما در دولت اصولگرایی نهتنها هیچکدام محقق نشد بلکه رشد اقتصادی بنا به گفته آمار رسمی به 5.6 زیر صفر رسید و عملا منفی شد.
وزیر کشور دولت اصلاحات با بیان اینکه اصلاحطلبان ساختارشکن نیستند، افزود: اصلاحطلبی یعنی خواستن روشهایی که ما را به رشد میرساند. آن چیزی که نیاز به اصلاح دارد روشهایی است که ممکن است روند پیشرفت کشور را به محاق برده باشد.
وی اظهار کرد: ما با مباحث جزئی طیفها و جناحها و گروهها کار نداریم بلکه میخواهیم مردم ارزیابی درستی از دورانی که پشت سر گذاشتهاند داشته باشند و با نگاهی درست انتخاب کنند. در مقطعی افتخاراتمان دچار آسیب شد. ما به واقع میخواهیم این آسیب را از بدنه کشور دور کنیم و توسعه را به کشور بازگردانیم.
آفت اصلاحطلبی، افراطیگری و پرخاشگری است
موسوی لاری با بیان اینکه اگر نتوانیم از سرمایههایی که خدا به ما عطا کرده است استفاده کنیم، مغبون میشویم و باید در پیشگاه خدا پاسخگو باشیم، آفت اصلاحطلبی را افراطگری و پرخاشگری دانست و خاطرنشان کرد: برخی هستند که نانشان را در التهاب جامعه میبینند و به آن دامن میزنند. مهمترین ویژگی یک اصلاحطلب واقعی این است که از پرخاشگری دوری میکند و به شاخصهای یک انسان خردورز پایبند است.
وی با بیان اینکه میخواهیم جریانی خردورز باشیم، اضافه کرد: جریان اصلاحطلبی باید مراقب باشد که مسیر صحیح توسعه و پیشرفت را مدنظر قرار دهد و از خشونت بپرهیزد.
وزیر کشور دولت اصلاحات در ادامه به جریانهای تندرویی که در کشورهای منطقه از اسلام چهرهای خشن را به نمایش میگذارند اشاره کرد و گفت: نگاههای افراطی باید از جامعه رخت بربندد زیرا نگاههای انسدادی و افراطی، چیزی نیست که جامعه بتواند آن را بپذیرد.
این فعال اصلاحطلب با بیان اینکه حتی مخالفان باید بتوانند حرف خود را بزنند، افزود: ما نمیخواهیم گروهی را حق تلقی کنیم و گروهی را باطل؛ بنابراین بر اساس اصول اصلاحطلبی علاقهمندیم که صدای طرف مقابل نیز شنیده شود.
وی با تاکید بر اینکه باید در مرحله اول، آستانه تحملمان را بالا ببریم، افزود: باید بتوانیم از عقول مختلف بهرهمند شویم و با مشورتگیری و گفتوگو شرایط مناسبی را ایجاد کنیم. اصلاحطلبان باید اختلافات جزئی را کنار بگذارند و همگرایی را در خود ایجاد کنند تا بتوانند در مسیر خوبی برای آینده قرار گیرند.
موسوی لاری گفت: برخی در جامعه دچار حذفهای بیدلیل شدهاند که گاهی ممکن است به دلیل پارهای از بیتوجهیها باشد.
وزیر کشور دولت اصلاحات در پایان به انتخابات آتی مجلس اشاره و خاطرنشان کرد: انتخابات مجلس را معبری برای ورود به حوزههای مدیریتی میدانیم؛ از اینرو باید ضمن رعایت قوانین و مقررات در جهت انسجام، ورود مناسب و به دست آوردن کرسیهای حداکثری مجلس کوشا باشیم.