آفتابنیوز : آفتاب: شرق نوشت: رییسجمهوری سوم اسفند در همایش «اقتصاد مقاومتی در روابط منطقهای»، تاکید کرده بود که مسوولان اجرایی باید به رای مردم در ٢٤خرداد٩٢ معتقد باشند. حسن روحانی با بیان اینکه «نباید هیچ خادمی را از خدمتکردن به مردم محروم کنیم و فرقی نمیکند آن خادم از این جناح یا آن جناح، این حزب یا آن حزب باشد»، تاکید کرده بود: «اما اگر کسی اعتقاد به رای مردم ندارد، میتواند در کشور کار و فعالیت کند، اما نمیتواند مدیر سطح بالای کشور باشد.» رییسجمهوری همچنین عنوان کرده بود: «به سوابق افراد و وابستگی سیاسی و جناحی آنها کاری نداریم، اما مسوولان باید نظر مردم را قبول داشته باشند و اگر کسی اینگونه نیست، در سمت دیگری فعالیت کند.» رییس شورایعالی امنیتملی همچنین افزوده بود: «مردم نمیپذیرند مسوول ردهبالای کشور گفتمان آنها را قبول نداشته باشد و باید به وعدهای که به مردم دادهایم، وفا کنیم.
تاکید بر کارآمدی و مسوولیتپذیری مدیران استانی
به نظر میرسد صحبتهای معاون سیاسی وزیر کشور در همایش معاونان سیاسی و امنیتی استانداریهای سراسر کشور در تهران نیز به تاکیدهای رییسجمهوری باز میگردد. محمدحسین مقیمی با بیان اینکه «اجرای برنامهها و اهداف وزارت کشور در گرو کارآمدی مدیران استانهاست»، گفت: «دولت برای اجرای اهداف خود در استانها نیازمند مدیران کارآمد و مسوولیتپذیر است.»به گزارش ایرنا؛ قائممقام وزیر کشور در امور سیاسی افزود: «در نظام اداری کشور استانداران نقش بزرگی در اجرای تصمیمات دولت در اقصینقاط کشور دارند و بهعنوان هماهنگکننده عالی دولت در استانها فعالیتها را در جهت پیشبرد اهداف نظام هدایت میکنند.» او همچنین خطاب به معاونان سیاسی و امنیتی استانداریهای سراسر کشور، تاکید کرد: «با تعامل سازنده با همه نهادها باید معضلات و کمبودها را برطرف و عقبماندگیها را جبران کنیم تا اهداف دولت تدبیر و امید در همه زمینهها تحقق یابد.»
تغییر ٣٦ فرماندار دولت گذشته
در همین راستا سخنگوی وزارت کشور هم روز گذشته از تغییر ٣٦ فرماندار در کشور خبر داد. حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور در حاشیه همایش معاونان سیاسی و امنیتی وزارت کشور، با بیان اینکه «از ابتدا سعی کردیم کسانی را انتخاب کنیم که برنامه رییسجمهور را قبول داشته باشند»، گفت: «٤٣٠ فرماندار داریم که بخشی از آنان در زمان آقای میرولد و ١٢٧نفر در زمانی که من با حفظ سمت، معاون سیاسی بودم، منسوب شدند و در دوران آقای مقیمی ٣٥ تا ٣٦نفر از دولت قبل باقی ماندند که تغییر میکنند و با این امر پروسه تغییر فرمانداران تکمیل میشود.»قطار تغییر مدیران سیاسی دولت در استانها به گفته سخنگوی وزارت کشور به ایستگاه پایانی رسیده است. هرچند این موضوع نمیتواند به معنای همراهبودن تمامی مسوولان دولت با رای مردم باشد. چراکه بسیاری از فعالان سیاسی معتقد هستند برخی از انتصابات در استانها متناسب با تغییری نیست که مردم برای آن ٢٤خرداد٩٢ به پای صندوقهای رای آمدند. اما نکته مغفولمانده در جریان تغییرات مسوولان دولت به مدیران کل وزارتخانههایی جز وزارت کشور در استانها بازمیگردد. مدیرانی که در بسیاری از استانهای کشور با فشار نمایندگان مجلس و نیروهای ارزشی همچنان بر کرسیهای دولت یازدهم تکیه زدهاند.
معاون سیاسی وزیر کشور مطرح کرد
قوانین پولشویی مانعی برای استفاده از پولهای کثیف در انتخابات
معاون سیاسی وزیر کشور درباره اینکه وزارت کشور چگونه از ورود پولهای کثیف به انتخابات مجلس جلوگیری خواهد کرد تا پرونده افرادی همچون رحیمی دوباره تکرار نشود، گفت: «قوانین مربوط به پولشویی، موارد برخورد با کسانی را که از پولهای کثیف و نامشروع برای ورود به انتخابات استفاده میکنند، مشخص کرده است.» محمدحسین مقیمی افزود: «وزیر کشور نیز بارها تاکید کرده است پولهای کثیف نباید در انتخابات وارد شود و به طور حتم در این زمینه قوه قضاییه نیز اقدامات لازم را انجام خواهد داد. همچنین دستگاههای اجرایی نباید از اموال دولتی و عمومی برای انتخابات استفاده کنند.» معاون سیاسی وزیر کشور ادامه داد: «وزارت کشور در چارچوب قانون، انتخابات را برگزار میکند و ما امیدوار هستیم در این مسیر شرایط به گونهای فراهم شود که حضور برای همه افرادی که طبق قانون صلاحیت دارند در این انتخابات مهیا شود.»