آفتابنیوز : 
وي تصريح كرد: تاريخ انقلاب و تاريخ كشور ما تاريخ موفق و قابل اتكاء و سرافرازانهاي است. البته تقسيمبنديهايي در اين خصوص مي شود كه من آن را قبول ندارم.
در اين دورهها در مجموع، ارزيابي بنده و بسياري از صاحبنظران و ناظران خودي و بيگانه و تحليلگران خارجي اين است كه ما گذشته موفقي داشتهايم. هر چند در شرايطي به طور نسبي افت و خيزهايي وجود داشته است.
وي با انتقاد از كساني كه آغاز دوره دولت اصلاحات را دوران متشنج و ملتهبي در عرصه بين المللي ميدانند كه دولت جديدي كه پا به عرصه گذاشت، اين فضا را تحول و تغيير داد، گفت: من اين تعبير را زياد شنيدهام كه بايد در جاي خود، به آن پرداخت. ما فكر مي كنيم در مسير تاريخ انقلاب و در مقطع سال 76 در يكي از بهترين موفقيتهاي بين المللي جمهوري اسلامي بوديم. ادعاهايي كه مي شده و تبليغاتي كه در فضاي سياسي شده است، تحليل و برداشت صحيح از شرايط نيست اما بگو مگوهايي داشتيم كه اين مساله توان و وزن و ظرفيت كشور را تعيين نميكند.
وي افزود: بهترين و بالاترين سطح روابط بين المللي كه در تاريخ انقلاب توانستيم آغاز كنيم و به عنوان سه فصل و نقطه عطف در تاريخ انقلاب مطرح شد، برگزاري كنفرانس اسلامي است. ما چند دهه عضو اين كنفرانس بوديم و تحركات و مجموعه فعل و انفعالاتي و تفاهمات بين المللي در زمان دولت آقاي هاشمي، منجر به برگزاري كنفرانس اسلامي با شركت اكثر سران كشورهاي اسلامي شد.
وي افزود: تيم برگزار كننده ماند تا كنفرانس را برگزار كردند. شرايط را دولت قبل فراهم كرده بود. مباحث سياسي آن كنفرانس را تيم قبلي و متن مذاكرات را ما نوشته و تنظيم كرده بوديم. در فضاهاي سياسي نكاتي بيان ميشود اما اين تاريخ واقعي انقلاب ماست.
وي با تاكيد بر اينكه بزرگترين چالش سياسي ما در طول تاريخ انقلاب بحث هستهاي است، اظهار داشت: جنگ به ما تحميل شد و مظلوم شديم اما اين چالش ما نبود. ما درگير بوديم اما دچار چالش بينالمللي نشديم. بخشي از دنيا به حقانيت ما اعتراف داشتند، روابط با آمريكا چالشي نبود، موضوع سلمان رشدي چالش جهان اسلام بود و هيچ يك براي ما تهديد و نگراني و خطر آفريني نداشت.
وي افزود: بحث هستهاي در دولت موسوم به اصلاحات ايجاد شد، تاريخ هم اين را ميگويد. چالش هستهاي در فضاي بين المللي در اين دولت اتفاق افتاد. ما اين را نشانه بينظمي يا عدم رعايت مناسبات بين المللي و التهاب آفرينيها تحليل نميكنيم، هر چند كه آن را مخالف تنشزدايي نيز نميدانيم.
وي ادامه داد: روند تقويت بنيانهاي ملي را نظام و ملت ما پذيرفته و اين خط به صورت ممتد ادامه يافته است. اين روند موفقيتآميز در جهت افزايش اقتدار ملي بوده است، هر چند فراز و فرودهايي را پيش آورده است. ارزيابي من مانند بسياري از صاحب نظران، اين است كه روند انقلاب، روندي افتخارآميز و رو به جلو بوده است.
وي بالا بودن قدرت و اقتدار ملي را مهمترين مقوله اي در فرايند تحولات اتفاق افتاده دانست و گفت: آنچه نظام و انقلاب به دنبال آن بود و ما بايد ملزم و متعهد به انجام آن باشيم، توليد قدرت پايدار و مشروع است كه لازمه آن بكارگيري همه امكانات و استعدادهاي ملي و ايجاد وحدت در مرحله ملي، همبستگي و هماهنگي در مجموعه كارگزاران و انسجام رفتاري به خصوص در بحث هاي توليد كننده امنيت است.
وزير كشور مولفه فرهنگ را به عنوان مولفه برجسته در توليد امنيت و اقتدار ملي دانست و گفت: ما اين مولفه را در آموزه هاي ديني خود يافتهايم و قصد داريم آن را ترجمه كلاسيك كنيم تا با مولفههاي درسي قابل تعليم باشد.
وي افزود: انقلاب ما انقلاب فرهنگي است. مساله فرهنگ و يك اهرم شاخص در توليد امنيت است كه مجريان بايد به اين شاخص توجه كنند. اگر چنين امنيت پايدار و مشروعي را، ايجاد كنيم، در آن صورت امنيت فراگير بوجود خواهد آمد.
وي با بيان اينكه در صورت تحقق امنيت در داخل، موقعيت بينالمللي ما تثبيت و توسعه پيدا خواهد كرد، گفت: براي تنش زدايي نياز به قدرت در داخل داريم. اگر قدرت ملي را به حد كفايت رسانده باشيم، ميتوانيم در مناسبت جهاني جايگاه و سهم مناسب داشته باشيم و از جايگاه ضعف، به كسي امتيازي ندهيم.
وي افزود: ما به دنبال مناسبات دوستانه هستيم و اين مساله زماني به بهترين شكل برقرار ميشود كه در داخل اقتدار ملي را به اوج خود برسانيم.
وزير كشور اظهار داشت: اگر بخواهيم به توسعه و افزايش بهرهمندي ملي توجه كنيم و در آن بخش مبحثي را شاهد باشيم، بايد قدرت مشروع و پايدار را توليد كنيم، لذا ما بايد به عنوان كارگزاران اصلي امنيت، با هوشياري اين خط را تعقيب كنيم. وزارت كشور با مسووليت در بخش امنيت داخلي بايد به اين وظيفه عمل كند.
وي با تقدير از خدمات احمدي؛ معاون سابق امنيتي - انتظامي وزارت كشور، گفت: احمدي زحمات زيادي در اين حوزه كشيده است. من از شوراي امنيت كشور، نهادهاي نظامي، امنيتي و قضايي در مورد ايشان سوال كردم و آنها از پيگيري، اشراف و حسن سلوك ايشان ميگفتند كه من به وي به خاطر اين خدمات كه مقبول خوبان قرار گرفته، تبريك مي گوييم.
وي با بيان اينكه حوزه امنيت، نيازمند توجه بيشتري است و بايد اهتمام ما به اين حوزه عميقتر باشد، گفت: در مجموعه مطالعات فكر كرديم، يكي از كساني كه ميتواند اين نقش را با توجه به سوابق، تجربيات و اطلاعات و اشرافي كه دارد، مديريت كند و كمكي براي حوزه امنيت كشور و استوانهاي در درون وزارت كشور باشد، ذوالقدر است. ايشان نيز قبول كرده و دعوت ما را پذيرفتند.
وي با تشكر از سردار رحيم صفوي، گفت: از همكاري ايشان كه عنايت كردند، نيز تشكر ميكنم و اميدواريم همكاريشان در جهات مختلف ادامه يابد. ما براي موفقيت در حوزه امنيت و غير امنيت به نيرويهاي مردمي كه در بسيج و سپاه متشكل شده، به شدت نيازمند هستيم و به همخواني و همدلي آنها افتخار ميكنيم و اميدواريم اين همكاريها و كمكها ادامه يابد.
وي افزود: از همدلي و همراهي اين عزيزان و مراتب امتنان خود را از فرماندهي معظم كل قوا و رهبر انقلاب، در پذيرش جابهجايي ذوالقدر از سپاه به وزارت كشور ابراز ميكنم و از طلفي كه به اينجانب نموده و بنده را شايسته و مفتخر به مسوليت پذيري و نيابت از معظم له براي اجراي تدابير فرماندهي كل در حوزه نيروي انتظامي قرار دارند، كمال امتنان و سپاس را دارم و از خدا مي خواهم كه شايستگي آن را به من عنايت فرمايد و از امام زمان مسئلت داريم كه ما را در انجام اين مهم مددكار باشد.
وي با بيان اينكه نيروي انتظامي مظهر قدرت، نظم، قانونمداري و احترام و كرامت به شهروندان است و بايد در اين جايگاه، برجستگي خود را ارايه دهد، گفت: اين نيرو گامهاي بلندي برداشته كه اميدواريم ادامه يابد.
وي افزود: نيروي انتظامي وظايف سنگيني به عهده دارد و از سخت ترين حوزه هاي ماموريتي كشور است كه بايد بيشترين كمك به آن در جهت خدمت رساني صورت گيرند و نظم و هماهنگي در سه لوح فعاليتهاي اين نهاد قرار گيرد.
وزير كشور با بيان اينكه به سرداري ذوالقدر افتخار ميكنيم، گفت: سابقه ايشان براي ما موجب مباهات است. ما در دستگاههاي دولتي سعي داريم از عناوين نظامي كمتر استفاده كنيم، هر چند من دوست دارم اين عناوين براي هميشه و همهجا باقي بماند و اين مساله را موجب مباهات ميدانم.
وي افزود: در درون وزارت كشور با عنوان دكتر با ايشان مكاتبه و صحبت خواهيم كرد اما در ذهن ما سرداري و بسيجي بودن ايشان، چشم نوازي خواهد كرد.
وي با بيان اينكه به بزرگواري، دلسوزي، پيگري و سلامت نقش محقر، اعتراف ميكنم، گفت: محقر بيشترين كمك را در حوزههاي متعدد و حوزه خود كه يك حوزه به جديدالتاسيس بوده، داشته و اين دوره به يمن تلاشها و جامع نگري ايشان باور شده است.
وي افزود: به ايشان به خاطر سوابق و خدمتشان تبريك و براي وي آرزوي سعادت و عاقبت به خيري دارم.