آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش خرداد، تنها چند روز بعد از اظهارات غلامحسین محسنی اژهای درباره اینکه رسانهها حق انتشار اخبار و یا تصاویر رئیس دولت اصلاحات را ندارند، سایتهای «جماران» و «بهارنیوز» به دلیل منتشر کردن اخباری درباره وی برای مدت کوتاهی فیلتر و از دسترس خارج شدند. موضوع توقیف این دو پایگاه خبری نهایتا با حذف آن اخبار و تصاویر پایان پیدا کرد و بدین ترتیب برای رسانهها مشخص شد که دستگاه قضایی بر تصمیم خود راسخ است.
روز جمعه اما برنامه شناسنامه شبکه سوم سیما با حضور معصومه ابتکار محلی شد تا بارها معاون رئیسجمهوری به نام رئیسجمهور اسبق جمهوری اسلامی ایران اشاره مستقیم بکند. با این وصف و با توجه به حکمی که توسط قوه قضائیه صادر شده است این سوال پیش میآید که آیا رسانه ملی در این برنامه مرتکب تخطی از دستورات قوه قضائیه نشده است؟ خصوصا آنکه غلامحسین محسنی اژهای در کنفرانس خبری روز 11 اسفند خود درباره این حکم گفته بود: «دستوری که مقام قضایی صادر میکند به قوت خود باقی است تا زمانی که لغو شود یا تغییر کند. این دستور هم کماکان به قوت خود باقی است و رسانهها اگر از مواردی که به آنها متذکر شدهاند تخلف کنند برخورد میشود؛ لیکن در بعضی موارد ممکن است برداشتهای مختلفی صورت گیرد.» از آن تاریخ تا کنون نیز هیچ خبری دال بر لغو یا تغییر این دستور قضایی منتشر نشده و این بدان معناست که حکم صادره کماکان دارای اعتبار میباشد.
محسنی اژهای همچنین درباره برخورد با رسانههایی که از این دستور تخطی کردهاند هم گفته بود: «برخی خبرگزاریها یا رسانههای دیجیتال احتمالا مطالبی را منعکس کردهاند که دادستانی در این مورد برخورد کرد و حتی اگر لازم بود توقیف انجام شد، ولی با صحبتی که شد و توضیح و تعهدی که دادند رفع توقیف صورت گرفت.» با این وصف جای سوال است که آیا اصولا صدا و سیما در برنامه سناسنامه روز جمعه از دستور دستگاه قضایی سرپیچی کرده است یا اینکه موقعیت این رسانه در چنین مسایلی متفاوت است؟ به هر حال وقتی حساسیتهای ویژهای برای نام بردن و انتشار تصاویر رئیس دولت اصلاحات در رسانههای مکتوب و دیجیتال وجود دارد که حتی میتواند زمینه توقیف آنها را فراهم کند، چنین حساسیتهایی باید علی الاصول در قبال صدا و سیما چند برابر باشد. علیالخصوص اینکه تعداد مخاطبین و گستره تاثیر این رسانه با دیگر رسانههای کشور قابل قیاس نیست.