آفتابنیوز : سرویس سیاسی- با روی کار آمدن دولت یازدهم، روابط دیپلماتیک ایران با سایر کشورها در وضع مساعدتری نسبت به گذشته، قرار گرفت. مذاکرات ایران و غرب بر سر برنامه هستهای با تفاوتی چشمگیر از قبل، جهشی صعودی و رضایتبخش دارد.
به گزارش «آفتاب»، در حالی که اغلب مردم ایران از این روند و نتایج حاصل از آن راضی به نظر میرسند و حتی بعد از تفاهنامه لوزان ایران و 6 قدرت جهانی، در خیابانهای کشور به جشن و شادمانی پرداختند تا رضایت خود را صریحا اعلام کنند و همچنین رهبری نیز بارها حمایت خود را از تیم هستهای اعلام کردهاند؛ از همان ابتدا عدهای تلاش کردند تا عکس این قضیه را نشان دهند، و با تخریب دولت یازدهم، تلاش کردند موفقیتهای این دولت را کمرنگ جلوه دهند.
علی خرم کارشناس و تحلیلگر مسائل بینالملل در گفتوگو با آفتاب میگوید: «تفاهم نامه یک دستاورد بسیار مهم و با اهمیت است که در پی 18 ماه تلاش بیوقفه برای بیرون بردن پرونده هستهای ایران از گرداب تحریمها است که دولت نهم و دهم پرونده هستهای را به سمت گرداب تحریمها و قطعنامههای شورای امنیت سوق داد.»
وی افزود: «تفاهم نامه با 6 کشور قدرتمند جهان و اتحادیه اروپا، موفقیتی بزرگ با هزینه کم و در مدت زمان کوتاه محسوب میشود.»
خرم درباره صداهای مخالفی که در داخل ایران وجود دارد گفت: «حال عدهای تحت عنوان دلسوزی برای ملت ایران، میخواهند چوب لای چرخ توافق بگذارند و نگذارند که ایران با سایر کشورهای جهان در تعاملی صلحآمیز باشد.»
این تحلیلگر مسائل بینالملل افزود: «البته علیرغم ناسپاسی این عده قلیل و اندک، مردم با هوشیاری به این امر واقفند که توافق با کشورهای قدرتمند میتواند، در عرصههای اقتصادی، نظامی، امنیتی و هستهای راه را برای پیشرفت بیشتر باز کند.»
او به افرادی که از روند مذاکرات و نتایج آن بهانه می گیرند، پیشنهاد کرد: «عاقلانهترین کار این است که در عوض سنگ اندازی، آستین ها را بالا زد و در راه توسعه و آبادانی کشور، کاری انجام داد. عدهای که مدام بهانه میگیرند و از همه چیز ناراضی هستند، باید هر چه زودتر از مردم و محضر خدا، پوزش بطلبند.»
خرم افزود: «این عده در یک سال و نیم گذشته، از هیچ تلاشی غافل نشدند تا در این راه مانع به وجود بیاورند. مدام برنامه میگذاشتند و با عوامفریبی، میخواستند طرفداران بیشتری کسب کنند.»
وی درباره سابقه بهانه گیری این گروه خاص گفت: «هنگام توافق ژنو میگفتند که توافقنامه با متن اصلی مغایرت دارد. پس از قرائت تفاهمنامه نیز همین بهانه را گرفتند. اما حقیقت این است که مردم نیت این افراد را میدانند.»
خرم درباره تاثیرات صداهای مخالف در روند توافق ایران و غرب گفت: «بهانه گیری این افراد شیرینی پیروزی را کم میکند، اما هرگز نمیتواند در روند مذاکرات تاثیر بگذارد. زیرا این مذاکرات زیر نظر و راهنمایی رهبری است و ایشان مستقیما در این امر دخیل هستند.»
وی در همین باره خاطرنشان کرد: «باید بدانیم که این مذاکرات و تمام صحبتهای ذکر شده در آن شخصی و از طرف شخص آقای ظریف نبوده است. عدهای که با این مذاکرات مخالفند، حتی به حرف رهبری هم گوش نمیدهند.»
من موافق اقدام دولت هستم و از دشمنی با سایر کشورها منزجر!
آقایان مخالف، فکر کشور نیستن بلکه روزی خودشون رو در خطر می بینن!
مباحث علمي را
pmd يعني چه؟
نظارت پيشرفته چيست؟
نياز كشور به چند سانتريفيوژ
و...