کد خبر: ۲۹۱۷۰
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۸۴ - ۱۶:۰۰
عضوكميسيون امنيت ملي:

هیچ پيش‌شرطی را برای مذاكرات نمي‌پذيريم

آفتاب‌‌نیوز :

رشید جلالی جعفری گفت: اروپايي‌ها تمايل دارند تا با حل و فصل پرونده‌ هسته‌اي ايران نقش عمده‌اي را در مسايل بين‌الملل ايفا كنند. آنها بايد بدانند كه ايران هيچ پيش‌شرط و يا محدوديتي را براي تداوم مذاكرات نمي‌پذيرد.

وی با اشاره به اينكه در دور گذشته‌ مذاكرات، معاهدات بر مبناي تعليق داوطلبانه چرخه‌ سوخت در ايران به منظور اعتمادسازي منعقد مي‌شد، خاطر نشان كرد: با گذشت دو سال از روند مذاكرات و رو شدن دست اروپايي‌ها مبني بر اينكه آنها به دنبال توقف كامل چرخه‌ سوخت در ايران هستند و نه فقط به شكل موقت آن، اين دوره از مذاكرات قطعا بايد بدون پيش‌شرط صورت پذيرد.

این نماینده مجلس با بيان اينكه اصل مذاكرات در اين دور بايد براي چگونگي برخورداري از چرخه‌ سوخت باشد، تاكيد كرد كه اين امر مهم بايد در نشست اول مورد پذيرش طرف اروپايي قرار بگيرد، چرا كه در نامه لاريجاني به آنها اين مسئله قيد شده بود.

وي در تشريح اينكه چرا اروپايي‌ها پس از مدتي به نامه دبير شوراي عالي امنيت ايران پاسخ گفتند، خاطر نشان كرد: در اظهارنظرهاي مختلفي كه از سوي سه كشور اروپايي و حتي رييس جمهور آمريكا منعكس شد مبني بر آن بود كه ظرفيت تحريم جمهوري اسلامي ايران پايان يافته و تحريم عمده‌اي را نمي‌توان به ايران تحميل كرد.

جلالي جعفري نقش اروپا و آمريكا در پرونده‌ هسته‌اي ايران را به نقش پليس خوب و پليس بد تشبيه كرد و گفت: در حال حاضر آمريكا نقش پليس بد را بازي مي‌كند و چنانچه پرونده‌ هسته‌اي ايران به شوراي امنيت برود و قرار بر اعمال محدوديت‌هايي عليه ايران شود از آنجا كه آمريكا رابطه‌اي با ايران ندارد متضرر نخواهد شد، ولي اروپايي‌ها در اين رابطه به علت اعمال محدوديت‌هايي در روابط‌شان با ايران ضرر خواهند كرد. به اين ترتيب از آن پس اين اروپاست كه بايد نقش پليس بد را ايفاء كند و آمريكا در اين ميان سود خواهد جست.

وي با اشاره به اينكه سال‌هاست اروپا نقش عمده‌اي را در مسايل بين‌المللي ايفاء نكرده است از تمايل اروپا براي ايفاي چنين نقشي ياد كرد كه حل و فصل پرونده‌ هسته‌اي ايران مي‌تواند فتح بابي براي آنها باشد تا در موارد ديگر مورد اتكاء قرار گيرند.

اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، اظهار داشت: چنانچه اروپايي‌ها در اين مسئله منافع ملي ايران را در نظر بگيرند جايگاه مدنظرشان در جهان را خواهد يافت.

جلالي‌جعفري در پاسخ به اينكه خطوط قرمز ايران در تداوم مذاكرات هسته‌اي چه خواهد بود؟ توضيح داد: ما بر اين باوريم كه سير اعتمادسازي را طي كرده‌ايم و پيشنهاد رييس جمهورمان در سازمان ملل مبني بر دعوت از كليه‌ دول و شركت‌هاي خصوصي براي مشاركت در فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران نيز گوياي همين امر است. اگر چه اروپايي‌ها در ابتدا نسبت به آن بي‌توجهي كردند و يا برخوردي خصمانه از خود نشان دادند، ولي پس از توجه كشورهاي غير متعهد به اين پيشنهاد تغيير موضع دادند.

وي با تاكيد بر اينكه جمهوري اسلامي ايران مسير اعتمادسازي را طي كرده است، متذكر شد: براي تداوم مذاكراتمان با اروپا هيچ پيش‌شرط و محدوديتي را براي توقف چرخه سوخت و يا از دست دادن آن و يا انجامش در خارج از خاك ايران نمي‌پذيريم و اينها خطوط قرمز ما هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین