به گزارش ایسنا، او افزود: میزان کشفیات نسبت به سال 92 تفاوتی نداشته است. 76 درصد کشفیات در مرز و حاشیه مرزها صورت گرفته که 43 تن آن را سگهای موادیاب کشف کردهاند.
دستگیری 271 هزار قاچاقچی و فروشنده موادمخدر در سال گذشته
قائم
مقام ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه طی سال گذشته کشفیات قرص و
آمپول 650 درصد افزایش را نشان میدهد، گفت: در مجموع 87 میلیون و 370 هزار
قرص و آمپول در سال 92 کشف شد.
جزینی ادامه داد: در سال گذشته 271 هزار قاچاقچی و فروشنده موادمخدر دستگیر و 82 هزار و 500 معتاد متجاهر جمعآوری شدند.
وی به انهدام 300 باند تهیه و توزیع موادمخدر در سال گذشته اشاره و عنوان کرد: با شجاعت و تلاش نیروهای جان بر کف در این عملیاتها 118 نفر از قاچاقچیان دستگیر، 1079 قبضه اسلحه کشف شد و 16 نیروی مبارزه با موادمخدر در سال 93 به شهادت رسیدند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه در سال گذشته 295 آشپزخانه تولید شیشه منهدم شد، گفت: نیروی انتظامی 89 درصد کل کشفیات موادمخدر را به خود اختصاص داده است.
جزینی به وجود سایتهای مختلف اینترنتی که اقدام به آموزش و انتشار محتوا و تصاویر مربوط به موادمخدر میکنند نیز اشاره و عنوان کرد: در سال 93، 150 پروفایل اینترنتی که اقدام به آموزش و انتشار تصاویر موادمخدر در فضای مجازی میکردند، شناسایی و از طریق پلیس فتا با آنها برخورد شده است.
کشف 278 کیلوگرم موادمخدر از محمولههای پستی
وی به
اعلام آخرین آمار کشفیات موادمخدر در فروردین ماه سال 94 پرداخت و گفت: طی
یک ماه گذشته 35 تن انواع موادمخدر کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال 92،
22 درصد افزایش را نشان میدهد.
به گفته قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با پیگیری شرکت پست، 278 کیلوگرم موادمخدر از طریق محمولههای پستی کشف شده است.
افزایش 3 برابری آمار بیماریهای ناشی از رابطه جنسی در معتادان
جزینی
در ادامه به اعلام عملکرد این ستاد در حوزه درمان پرداخت و گفت: در سال 93
روزانه، 60 معتاد متجاهر در مراکز ماده 16 که زیرنظر ستاد هستند پذیرش
شدهاند. 6773 مرکز مجاز درمان و کاهش آسیب در سال گذشته، 730 هزار نفر را
تحت پوشش قرار دادند. این مراکز بیش از 10 هزار مرتبه بازدید، نظارت و
کنترل شدهاند. علاوه بر این 160 واحد دولتی درمان نگهدارنده با داروهای
آگونیست داریم که پوشش خوبی برای درمان MMT است.
وی ادامه داد: 102 مرکز کاهش آسیب در کشور نقش بسزایی در کنترل بیماریهای واگیر داشتند که میتوان گفت از 67 درصد بیمارانی که اچ آی وی دارند، علت اصلی سرنگ مشترک گزارش شده است و این آمار در سالی که گذشت به 45 درصد کاهش یافته است اما بیماریهای ناشی از رابطه جنسی از 12 به 36 درصد افزایش یافته است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه با بیان اینکه مراکز نگهداری ویژه زنان را در سال گذشته گسترش دادیم، عنوان کرد: در حال حاضر 37 مرکز نگهداری، 11 شلتر، 17 مرکز کاهش آسیب و 10 مرکز مشاوره داریم.
جزینی ادامه داد: تاکنون 1330 مرکز درمان غیرمجاز ساماندهی شدهاند که بنا بر آخرین گزارشها در حال حاضر نزدیک به 100 مرکز غیرمجاز داریم که ابلاغ شده این مراکز در سال جاری یا در مسیر ساماندهی قرار بگیرند و یا پلمپ شوند.
به گفته جزینی، بیشترین آمار مراکز درمان غیرمجاز به ترتیب مربوط به استانهای البرز، خراسانرضوی و تهران است.
وی با بیان اینکه سال گذشته 21 هزار نفر به صورت رایگان خدمات مربوط به درمانهای جایگزین پس از ترخیص را دریافت کردند، گفت: 103 تیم سیار برای توزیع اقلام بهداشتی در سکونتگاههای غیررسمی در سال گذشته فعالیتهایی را انجام دادهاند که امسال نیز آن را دنبال خواهیم کرد.
قائم مقام ستاد مبارزه با موادمخدر به اشتغالزایی برای معتادان بهبود یافته نیز اشاره و اظهار کرد: در مراکز ماده 16 1500 نفر در تهران و 500 نفر در استانها نگهداری میشود. به عنوان مثال در تهران مرکز نگهداری اخوان، 250 نفر را مشغول به کار کرده است و در مجموع روزانه 120 نفر از معتادان بهبود یافته تحت آموزش فنی و حرفهای قرار میگیرند. قصد داریم ظرفیت نگهداری از معتادان متجاهر را که در سال گذشته 2000 هزار نفر بود را امسال به 3000 نفر افزایش دهیم.
بیمه پایه درمانی کلیه معتادان
جزینی در ادامه
بااشاره به راهاندازی "صندوق حمایت از اشتغال بهبودیافتگان" و استمرار در
واگذاری وام از طریق صندوق مهر امام رضا از 5 تا 10 میلیون تومان ، همچنین
گفت: دولت در حوزه بیمه در سال 92، 22.5 میلیارد تومان و در سال 93 نیز 30
میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته بود که در سال جاری 30 میلیارد تومان
برای این موضوع را در نظر گرفته و به وزارت تعاون نیز ابلاغ کرده است.
به گفته جزینی، در سال گذشته تنها 5 درصد از این اعتبار استفاده شد و مقرر شده است که باقیمانده این اعتبار در سال 94 صرف بیمه درمان معتادان شود.
وی افزود: بر این اساس مقرر شده که بیمه درمان برای کلیه معتادان تحت پوشش بیمه پایه برقرار شود. بیمه شامل کلیه مراکز سرپایی و اقامتی درمان میشود و اولویت با کودکان، زنان و معتادان پرخطر و به ویژه در بافتهای حاشیهای شهرهاست.
رشد 33 درصدی آمار مرگ زنان معتاد
قائم مقام ستاد
مبارزه با موادمخدر به اعلام آمار مرگ و میر معتادان در سال 93 پرداخت و
گفت: در سال گذشته 2468 مورد مرگ در مردان گزارش شد که 3 درصد کاهش را نشان
میدهد. همچنین 279 مرگ مربوط به زنان بوده که رشد 33 درصدی دارد. در
مجموع 2747 مورد مرگ ناشی از اعتیاد از سوی پزشکی قانونی گزارش شده که 2
درصد رشد را نشان میدهد.
جزینی درباره مسکن معتادان بهبود یافته گفت: براساس اعلام سازمان بهزیستی، 978 واحد مسکونی ویژه بهبودیافتگان در نظر گرفته شده که تاکنون 343 مورد واگذار شده است.
وی افزود: در حوزه توسعه مشارکتهای مردمی در سال 93، 867 سمن در حوزه فرهنگی و پیشگیری، 1031 سمن در حوزه درمان و 191 سمن در حوزه کاهش آسیب فعالیت کردهاند که نسبت به سال 92، 72 درصد رشد را نشان میدهد. برای توانمندسازی و آموزش این سمنها، 3294 دوره آموزشی برگزار شده که حتما امسال استمرار مییابد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه به سایر اقدامات انجام شده در این حوزه اشاره و اظهار کرد: برگزاری هفت جشنواره ایده برتر، برگزاری همایش بهبودیافتگان و نقش مشارکت اجتماعی در کنترل و آسیب موادمخدر در استانها، برگزاری نشستهای مختلف با دستگاهها و نهادهای مربوط، برگزاری دوره آموزشهای مهارتهای زندگی و سبک فرزندپروری برای 2 میلیون و 500 نفر، آموزش پیشگیری در محیطهای آموزشی، صنعتی و کارگری، تهیه و تولید بستههای آموزشی، برپایی 1021 نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد، تولید فیلمهای آموزشی، گنجاندن مطالب مرتبط با پیشگیری از موادمخدر در کتب درسی دانشآموزان پایه اول دبستان و ارائه سرویس از طریق خط ملی مشاوره اعتیاد از جمله این اقدامات هستند.
جزینی افزود: در سال گذشته 402 هزار نفر با خط ملی مشاوره اعتیاد تماس گرفتند که 84 درصد آنها زن بودند. 6 درصد مصرف کننده بودند و 49 درصد سوالات مربوط به مصرف شیشه بوده است.
به گفته وی، گسترش همکاری با سازمانهای مختلف از جمله هلالاحمر و فراهم کردن زمینه لازم برای درج مطالب پیشگیرانه و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی از جمله برنامههای ستاد در سال 94 در حوزه پیشگیری است.
تشکیل کمیتهای برای اصلاح قانون پولشویی
قائم مقام
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه به موضوع پولشویی و اقدام برای
اصلاح این قانون اشاره و عنوان کرد: در اواخر سال 76 این قانون تصویب شد و
پیگیری لازم را انجام دادیم تا دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر عضو شورای
پولشویی سازمان ملل بشود. همچنین به دنبال آن هستیم تا قانون پولشویی را
اصلاح کنیم که کمیتهای در این خصوص تشکیل شده است. در حال حاضر در سطح
خردهفروشی روزانه در کشور 20 میلیارد تومان پول در گردش است.
جزینی افزود: این مساله اقتصاد سالم ما را دچار خدشه میکند. برابر گزارش سازمان ملل، فعالیت قاچاقچیان در روسیه با 18 میلیارد تومان گردش مالی، در اروپا 13 میلیارد تومان، چین 7.3 میلیارد تومان و آمریکا 8 میلیارد تومان در سال همراه است. همچنین یک گرم هروئین در افغانستان 2.4 دلار و در انگلیس 63.3 دلار به فروش میرسد. در افغانستان یک گرم تریاک 10 سنت است اما در انگلیس 15.8 دلار به فروش میرسد و نشاندهنده نقش مافیا در قاچاق موادمخدر است.
معتادان متجاهر 40 درصد جرایم خرد را به خود اختصاص میدهند
وی
در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره جمعآوری معتادان متجاهر اظهار کرد: یکی
از نگرانیهای مردم حضور معتادان متجاهر در خیابانهاست. در تهران و
کلانشهرها با مشارکت شهرداری اقداماتی را انجام دادیم. سال گذشته قرار شد
شهرداری تهران برای 6800 نفر فضا در اختیار ما قرار دهد که تاکنون برای
2000 نفر فضا مهیا شده است. اکثر معتادانی که به ما مراجعه میکنند
بیخانمان هستند و تلاش میکنیم این افراد بیخانمان را نگهداری کرده و
علاوه بر درمان آنها حرفهآموزی نیز برای آنها در نظر بگیریم، امیدواریم
شهرداری تهران روند تخصیص فضا را تسریع کند.
قائم مقام ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: در اکثر کلانشهرها نیز افزایش ظرفیت مراکز نگهداری در دستور کار است و امیدواریم بتوانیم طی شش ماه آینده آن را به دو برابر افزایش دهیم.
جزینی با بیان اینکه معتادان متجاهر 40 درصد جرایم خرد را به خود اختصاص میدهند، گفت: ساماندهی و افزایش مراکز کاهش آسیب از برنامههای جدی ما در سال پیشرو خواهد بود. علاوه بر این همزمان برخورد با خردهفروشان و ساماندهی معتادان متجاهر، توزیع اقلام بهداشتی برای کاهش آسیب در دستور کار و در حال اجراست.
وی درباره اقدامات انجام شده برای افزایش امنیت مرزها و کنترل آن گفت: سال گذشته توسط سازمانهای مقابله 130 کیلومتر جاده مرزی، 44 برجک و پنج گروهان مرزی به ساختار و کنترل مرز افزوده شد و با توجه اعتبارات در نظر گرفته شده، انسداد مرزها در سال جاری استمرار پیدا خواهد کرد. تلاش میکنیم بتوانیم کنترل مرزها را تشدید کنیم.
1.1 درصد دانشجویان معتاد شیشه مصرف می کنند
به
گفته قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در حال حاضر 2.6 دانشجویان
در آخرین آمار مصرفکننده موادمخدر هستند که از این آمار 1.1 درصد شیشه
مصرف میکنند. همچنین 1 درصد دانشآموزان مصرفکننده موادمخدر هستند.
جزینی هشدارهایی درباره مصرف و شیوع موادمخدری چون «گل» هشدار داد و گفت: سر منشاء گل همان شاهدانه است، اما خیلیها باورشان شده که ماده مخدر نیست و در میان جوانان رایج شده که متاسفانه خطرات بسیاری دارد و بسیاری از آنها که مواد را مصرف کردهاند به بیماریهای صعبالعلاج گرفتار آمدند.
وی درباره موادمخدر کروکودیل نیز گفت: کروکودیل در جهان وجود دارد و بیشترین آسیبها را در کشور روسیه به مردم وارد کرده است و فردی که آن را مصرف میکند بیشتر از یک سال زنده نمیماند. خوشبختانه تاکنون گزارشی از مصرف این موادمخدر در ایران به دست ما نرسید هاست.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در پایان در پاسخ به پرسش ایسنا درباره محدودیت توزیع و مصرف پیشسازهای موادمخدر در کشور گفت: 3 لیست مواد شبه مخدری و پیشسازها در اواخر سال گذشته در کمیته قضایی مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط وزارت بهداشت و با همکاری ستاد آماده و کلیاتش به تصویب رسید که اخیرا تقاضا کردیم در صحن علنی هم به تصویب برسد، در این صورت کنترل این مواد تشدید خواهد شد.