آفتابنیوز : سرویس سیاسی- هرمیداس باوند درباره انواع تحریمهایی که طی سالهای گذشته جامعه جهانی علیه ایران اعمال کرده، به «آفتاب» گفت: «تحریمها علیه ایران از 3 منبع اعمال شده است. تحریمهای شورای امنیت، تحریمهای یکجانبه آمریکا و تحریمهای اتحادیه اروپا.»
باوند در تشریح پیچیدگیهای تحریمها، درباره قطعنامههای شورای امنیت علیه ایران گفت: «قطعنامههای شورای امنیت از ایران خواسته که نظرات و درخواستهای شورای حکام را اجابت کند. بنابراین تحریمهای آن پیرامون مسائل تکنولوژی هستهای، تشکیلات موشکی و سیستم دفاعی متعارف است.»
وی افزود: «ایران خواستههای شورای امنیت را برآورد کرده و برنامه هستهایش دارای شفافیت مطلوب است، بنابراین اگر تحریمها را بردارد و اعلام کند که برنامه هستهای ایران تهدیدکننده نیست، این تصمیم بر روی تصمیمگیریهای سایر دولتها، حتی کنگره آمریکا نیز اثرگذار خواهد بود.»
به گزارش آفتاب، عباس عراقچی، مذاکرهکننده ارشد تیم هستهای ایران، روز شنبه اعلام کرد که مکتوب کردن رفع تحریمها علیه ایران، گسترده و پیچیده است اما با این وجو طی روزهای آینده مذاکرات را پیرامون این موضوع در سطح وزیران ادامه خواهند داد.
باوند اما درباره تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران افزود: «به موازات شورای امنیت، آمریکا اقداماتی کرد تحت عنوان تحریمهای یک جانبه مضاعف، که تحریمها علیه ایران را به صورت یکجانبه افزایش داد.»
او افزود: «البته در خود آمریکا وحدت نظر بین قوه مقننه و قوه مجریه وجود ندارد. بنابراین کنگره آمریکا معتقد است که تفاهم برآمده از مذاکرات ایران و غرب، که به صورت بیانیه مکتوب شده، کافی نبوده و رفع نگرانی های برخی از کشورها از جمله اسرائیل را در پی ندارد. بر همین اساس اختلاف نظر جدی میان دولت و کنگره امریکا که تحت کنترل لابی های اسرائیل است، وجود دارد.»
باوند درباره علل پیچیدگی این تحریمها گفت: «به همین دلیل است که برداشتن این تحریمها پروسهای پیچیده است. تحریمهایی که تحت نظارت دولت آمریکا است آسانتر برداشته میشود، اما تحریمهای کنگره آمریکا که اغلب مشروط و منوط به رعایت حقوق بشر و مبارزه با تروریسم بینالمللی است و برداشتن آنها نیاز به یک مصوبه بینالمللی است، بسیار پیچیدهتر است و لذا برداشتن آنها زمان بیشتری میطلبد.»
این حقوقدان درباره درباره اهمیت رفع تحریمهای شورای امنیت گفت: «ایران اصرار دارد هر تقاهمی که صورت میگیرد باید به تائید شورای امنیت برسد که همه کشورها تا حدودی ملزم به رعایت آن هستند؛ و این میتواند تا حدودی مواضع آمریکا را تعدیل کند.»
او با اشاره به نوع سوم تحریمها علیه ایران گفت: «اتحادیه اروپا نیز تحریمهایی را علیه ایران وضع کرده است. اگر این تحریمها برداشته شود، فضا برای برداشتن تحریمهای دیگر بازتر میشود.»
باوند درباره راهحلهایی که پیشروی روند رفع تحریمها قرار دارد و موضوع اصلی مذاکرات روزهای آینده است گفت: دونظر درباره چگونگی رفع تحریمها وجود دارد؛ یک اینکه باید تمامی تحریمها یکجا برداشته شود و دیگر اینکه تحریمها باید به صورت مرحلهای از میان برداشته شود.
او افزود: آمریکا و اروپا خواستار اعمال راهحل دوم هستند. بر اساس این راهحل تحریمهای سادهتر سریعتر برداشته میشود و تحریمهای پیچیدهتر پس از آن برداشته میشود. اما ایران به رفع مرحلهای تحریمها تمایل ندارد بنابراین این وجه اختلاف دو طرف است.
در حالی که حمید رسایی نماینده تهران در مجلس از جمع آوری امضا برای سوال از رییسجمهور درباره دلایل عدم ارائه جزییات توافقات اخیر به مردم (انتشار فک شیت) خبر داد، باوند درباره لزوم ارائه فکتشیت به مجلس گفت: «به هیچوجه رئیسجمهور تعهدی ندارد که جزئیات مذاکرات و تفاهم را در اختیار عموم قرار دهد.»
او در پایان خاطرنشان کرد: «خصوصا اکنون که شرایط ناآرام است و صداهای مخالفی از مجلس شنیده میشود، رئیسجمهور نباید جزئیات را در اختیار افرادی بگذارد که با کلیت ماجرا مخالف هستند و از هر دستاویزی برای سنگاندازی و مانعتراشی استفاده میکنند.»
حالا جناب عالی که ... داری حمایت میکنی ازت یه سوال دارم
شما اگر نمیخوای فکت شیت منتشر بشه چه دلیلی داری؟
ما نباید بدونم درون مذاکرات چه خبره؟
شما برو یه ذره مطالعات سیاسی رو بالا ببر
رهبر انقلاب در تاریخ 20 فروردین در دیدار با مداحان اهل بیت(ع) به صراحت فرمودند: "من به خود مسئولین هم این را گفتهام همین چند روز؛ مسئولین باید بیایند مردم را و به خصوص نخبگان را از جزئیّات و واقعیّات مطّلع کنند؛ ما چیز محرمانه نداریم، چیز مخفی نداریم. این مصداق همدلی با مردم است".
همین یه بار هم از سر ما زیادی بود
بنابراین باید درک کرد که وقتی اسرائیل و عربستان و ضد ایرانی های آمریکایی و . . . علناً با این توافقنامه مخالفت می کنند بنابراین توافقنامه صد در صد به سود و منفعت همه ملت ایران و کشور عزیزمان است.
انشاءا. . . هم که خداوند متعال رئیس جمهور گرامی و گرانقدرمان را یاری بفرماید تا همواره در همه عرصه ها و در صراط مستقیم الهی سربلند و سرافراز باشند. الهی آمین
عزیز من یه نگاه به کارایی که قراره بکنن و محدودیتهایی که قراره ایجاد بشه بنداز و بعدش در قبال اون صرفا تخفیف و تعلیق 17 درصدی تحریمها رو داریم نه چیز دیگه .
تازه اینم در حد شعار گفتن .
حالا بگو به نفع کشور هست . ولی چی عایدمون شده مشخص نیست .
نه اقا دوستان معلوم نیست چه گلی کاشتن که از ملت پنهون میکنن/
حتما اونا دلسوز نظام و مردم بودن و بقیه که میگن امتیاز مفتی به دشمن ندین و اشکالات توافق نامه ( که قرار بود غیر قابل تفسیر و شفاف باشه ) پر از مواردی هست که دشمن به نفع خودش مورد دار و مبهم نوشته وقتی اینا بیان میشه اونوقت ما میشیم همراه اسراییل .
هر کسی بگه حواستون رو جمع کنین میشه دلواپس و همراه اسراییل و هر کس بگه به به چه توافقی میشه یه هم وطن حامی کشور .
یه خرده این شعارها رو بذارین کنار و واقعیت رو بیان کنین . حرفای این چند روز کری رو یه مروری بکنین که میگه بازرسی تا ابد هست و محدودتها خیلی فراتر از اون چیزی که انتظار دارین .
دشمن به صراحت میگه چیکار میخواد بکنه ولی دولت ما میگه مصلحت نیست مردمش بدونن چی قراره سرشون بیاد