کد خبر: ۲۹۵۹۷۴
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۵

سرنوشت توافق هسته‌ای با ایران در کنگره آمریکا؟

فرصت زیادی تا 30 ژوئن پایان مهلت اعلام توافق ایران با غرب نمانده است.‌ ایران طی دو سال اخیر، با فضای متفاوتی نسبت به گذشته، بر سر میز مذاکرات با قدرت‌های جهانی که آمریکا یکی از آنها است، نشسته است. اما در آمریکا مناقشه و فضای دو قطبی بر سر موافقت یا مخالفت با برنامه هسته‌ای ایران، بیشتر از هر جای دیگری رواج دارد.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس بین‌الملل- روز گذشته اعلام شد که سنای آمریکا با اکثریت قاطع به کنگره این کشور اختیار داد که توافق هسته‌ای احتمالی با ایران را بازبینی و یا حتی رد کند. از مجموع ۱۰۰ نماینده مجلس سنای آمریکا، ۹۸ سناتور به این مصوبه رای مثبت دادند.

به گزارش «آفتاب» به نقل از نیویورک تایمز، بهترین چیزی که می توان درباره رای 98 سناتور به طرح بازبینی احتمالی توافق با ایران بیان کرد این است که در صورت تصویب این طرح، مخالفین نمی‌توانند آن را مخرب‌تر کنند.

جمهوری‌خواهان که تصمیم گرفته‌اند در روند پیشروی توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های بزرگ جهان، کارشکنی کنند، در تلاش بودند تا با پدید‌آوردن و بزرگ‌نمائی لایحه‌ای مشکل‌ساز، به اهداف خود برسند اما آنها به دلیل مناقشه‌های درون حزبی نتوانستند به درستی به آنچه می‌خواهند، برسند.

این لایحه، به کنگره توانائی این را خواهد داد که توافق با ایران را بررسی کند و آن را مورد تائید کند، اما به شرطی که ایران در ازای رفع تحریم‌ها، برنامه هسته‌ای خود را محدودتر کند. ممکن است این لایحه اوباما را مجبور کند تا بین 30 تا 52 روز، برای رفع تحریم‌ها تعلل کند.

 لایحه مذکور محصول سازش سناتورهایی است که قلبا با هر‌گونه توافق با ایران مخالف هستند و مصرانه تلاش کرده‌اند تا به کنگره طی این توافق، نقشی مهم و پویا بدهند.

این لایحه، خطر جدید و بالقوه‌ای را برای کسب توافق به وجود می‌آورد که قرار است تا 30 ماه ژوئن به تکمیل برسد. اما طی نامه‌ای که از 150 دموکرات به اوباما فرستاده شد، نشان داده شد که علیرغم تلاش‌های مخالفین، شاید کنگره توانائی این را ندارد تا توافق با ایران را نابود کند.

طی این نامه دموکرات‌ها حمایت قاطعانه خود را از مذاکرات ایران و غرب اعلام کردند و از چارچوب کلی مذاکرات اظهار رضایت کردند. این دموکرات‌ها از رئیس‌جمهوری آمریکا خواستند تا بر سر مواضع خود بماند و سر انجام این مذاکرات را به یک توافق دیپلماتیک ختم کند.

این دموکرات ها ضمن نفی جنگ با ایران اعلام کردند که هیچ جنگی نمی تواند باعث در امان ماندن و ثبات منافع آمریکائی‌ها، شود. بنابراین بر خلاف آنچه مخالفین می‌گویند، مذاکرات تنها را ایجاد امنیت است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین