کد خبر: ۲۹۶۰۹۸
تعداد نظرات: ۱۹ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۳
مردم در معرض ابتلا به بیماری‌های خطرناک

روزی چقدر سم می‌خورید؟/عوارض سموم محصولات کشاورزی؛ سرطان، نازایی، بیماریهای ریوی و

در شرایطی که آلودگی هوا بیش از پیش شده و متخصصان تغذیه نیز بیشتر به مصرف انواع میوه و سبزی برای حفظ سلامت‌ و در امان ماندن از آثار منفی آلاینده‌های موجود در هوا تاکید می‌کنند، به نظر می‌رسد به دلیل استفاده بیش از اندازه و غیرمجاز از سموم کشاورزی در میوه‌ها و سبزیجات در سایه نظارت کم مسؤولان در وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی، بسیاری از مردم در معرض بیماری‌های خطرناک جامعه مدرن خصوصا انواع سرطان قرار دارند.
آفتاب‌‌نیوز :
یک کارشناس محیط زیست معتقد است: بیش از 800 میلیارد تومان یارانه به سموم مخاطره انگیز برای سلامت جامعه پرداخت می‌شود.

به گزارش آفتاب، محمد میرحسینی، دکترای علوم زیست محیطی در گفت‌وگو با  ایسنا، اظهار کرد: بیش از 800 میلیارد تومان یارانه از سوی دولت بابت کود و سموم دفع آفات پرداخت می شود و این در حالی است که قانون مصوب سال 78 برای پرداخت یارانه به کودهای آلی که ضرری برای انسان و محیط زیست ندارد هنوز اجرایی نشده است.

بسیاری از مردم در معرض ابتلا به بیماری‌های خطرناک قرار دارند

وی تصریح کرد: در شرایطی که آلودگی هوا بیش از پیش شده و متخصصان تغذیه نیز بیشتر به مصرف انواع میوه و سبزی برای حفظ سلامت‌ و در امان ماندن از آثار منفی آلاینده‌های موجود در هوا تاکید می‌کنند، به نظر می‌رسد به دلیل استفاده بیش از اندازه و غیرمجاز از سموم کشاورزی در میوه‌ها و سبزیجات در سایه نظارت کم مسؤولان در وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی، بسیاری از مردم در معرض بیماری‌های خطرناک جامعه مدرن خصوصا انواع سرطان قرار دارند.

میرحسینی اظهار کرد: امروزه وجود باقیمانده سموم محصولات کشاورزی به حدی جدی شده که می‌تواند موجب سرطان، نازایی، نارسایی جنین و بیماریهای ریوی شود.

وی اضافه کرد: سمپاشی گیاهان، استفاده از دارو و هورمون در مرغداری‌ها، نشان دهنده وجود این سم در میوه‌ها و گوشت حیوانات است. بیش از ۹۰ درصد ماده مؤثره سمومی که در بخش کشاورزی استفاده می‌شوند وارداتی است، به ویژه در سالهای اخیر که این مواد هندی و چینی نیز شده و دیگر کارایی لازم را ندارد و کشاورز ناچارا چندین بار از آنها استفاده می‌کند، از سوی دیگر کشاورزان دانش و تخصص لازم را ندارند تا هر سمی را در زمان خاص خودش استفاده کنند.

میرحسینی ادامه داد: هر سمی دوره کارنس (زمان لازم از سمپاشی تا برداشت) دارد که باید از سوی کشاورزان رعایت شود، در غیر این‌صورت در هر سمپاشی مقداری از این سموم در داخل میوه‌ها انباشته خواهد شد یا در صورت رعایت نشدن زمان لازم شاهد باقیماندن داروها و هورمونها در مرغداری‌ها و دامداری‌ها خواهیم بود. این‌ها همه عواملی است که باعث انباشته شدن مقدار زیادی سم در داخل میوه‌ها و گوشت مرغ، شیر و گوشت قرمز می‌شود.

آزمایشگاه کافی برای تشخیص میوه سالم از ناسالم در کشور وجود ندارد

وی با با بیان اینکه آزمایشگاه کافی برای تشخیص میوه سالم از ناسالم در کشور وجود ندارد، افزود: طبق آمار، شاید تعداد این آزمایشگاه‌ها به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد و مفهوم آن این است که تمام میوه‌هایی که در میادین تره بار به فروش می‌رسد دارای باقیمانده سمومی هستند که فعلا امکانات لازم برای تشخیص آنها وجود ندارد. هیچ مسؤولی نیست که این مسؤولیت را به عهده بگیرد. ظاهرا وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و مؤسسه استاندارد، نهادهایی هستند که به نوعی باید پاسخگوی این مسأله باشند اما هنوز متولی خاصی در این زمینه وجود ندارد. هر کدام به نوعی از پذیرش این مسؤولیت شانه خالی می‌کنند و از هر کدام سوال می‌کنید دیگری را مقصر می‌داند یا موضوع وجود باقیمانده سم در محصولات زراعی و میوه را از اساس قبول ندارند و میوه ایرانی را سالمترین میوه دنیا می‌دانند.

وی مدعی شد: از بدو شروع کِشت، برخی‌ها معتقدند باید از سموم استفاده کنند و گرنه آفات نباتی راندمان کِشت آنها را پایین می‌آورد اما متاسفانه بنابر گزارشات واصله، برخی‌ها روزی 2 بار محصولات خود را سم پاشی می‌کنند. البته سموم مجوز دارند ولی میزان استفاده از سموم باید رعایت شود.

بخش زیادی از سموم به منابع آبی راه می‌یابند

این دکترای علوم زیست محیطی افزود: بخش زیادی از سموم و کودهای مصرفی به دلیل زمان نامناسب استفاده و یا مصرف بیش از مقدار مورد نیاز، در خاک باقیمانده و توسط زهکش و یا بارندگی‌های فصلی به منابع آبی راه پیدا می کنند و از این طریق نیز موجب به خطر افتادن سلامت جامعه می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: برخی کارشناسان معتقدند فلزات سنگین مثل سرب، نیترات، جیوه و مس که از طریق فاضلاب‌های شهری، وارد چرخه حیات و پس از آن داخل گیاه می‌شود بر اثر مرور زمان در قسمت‌های مختلف بدن رسوب می‌کند و موجب بروز برخی انواع سرطان به ویژه سرطان دستگاه گوارشی می‌شود.

میرحسینی اظهار کرد: سرب در دستگاه عصبی، مس در چشم و دستگاه بینایی و نیترات در کل سلول‌های بدن و به‌ویژه در دستگاه گوارش رسوب می‌کند. نیترات تجمع یافته در محصول کشاورزی پس از مصرف در محیط دستگاه گوارش به دلیل حاکم بودن شرایط بی‌هوازی به یون نیتریت و سپس نیتروز آمین که ترکیب اصلی ایجاد کننده سرطان در دستگاه گوارش است تبدیل می‌شود. بیماری که متاسفانه به راحتی علاج پذیر نیست و علاوه بر ضایعات انسانی و احساسی ناشی از آن، سالانه میلیون‌ها دلار هزینه درمان بر دولت و البته خانواده‌ها تحمیل می‌کنند.

در ترویج کشت ارگانیک و مبارزه بیولوژیک موفق عمل نشده است

وی یادآور شد: محصولات کشاورزی در کشورهای اتریش، ایتالیا و آلمان با وجود وسعت کم بالغ بر 800 هزار هکتار، ارگانیک تولید می‌شود، حال باید از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی پرسید که چرا در ترویج کشت ارگانیک و مبارزه بیولوژیک موفق عمل نکرده‌اند.

این دکترای علوم زیست محیطی بیان کرد: الگوی فعلی و رایج مصرف انواع کودهای شیمیایی در ایران، نظام حاکم بر ساختار سلامت و بهداشت ما را که بخش عمده‌ای از آن بر بنیان خود درمانی و مراجعه مستقیم به داروخانه‌ها بنا شده است را به یاد می‌آورد در حالیکه در دنیای پیشرفته چنین شیوه‌ای دهه‌هاست که ممنوع و منسوخ شده است.

وی خاطرنشان کرد: پاسخگویی مسؤولان مرتبط با حوزه سلامت، بهداشت و تغذیه در این موضوع مانند سایر حوزه ها نیازمند عزم رسانه‌ها و مردم است، در این صورت شاید فشار افکار عمومی به آنان که به وظایفشان درست عمل نمی کنند، تلنگری بزند و نگرانی جامعه را با اقدام عملی فرونشاند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱۹
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۹
2
19
... اختلاس و جمع آوری پول نامشروع ... کسی به فکر مردم عادی نیست مثل کسی که روی شاخه نشسته و سر شاخه را قطع می کند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
خب دیگه همه چیزمان باید به همه چیزمان بیاید!
...
اختلاس..فقر...فحشا...گرانی..الودگی....نمردیم و ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۹
0
23
بخاطر همین سموم آمار سرطان در کشور بالارفته. هزینه کنترل این مواد شیمیایی خیلی کمتر از درمان انواع بیماری است.
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۹
0
14
صدها بدبخت بیچاره به خاطر سهل انگاری عده ایی بیسواد ....
با درد و رنج و خرج فراوان از دنیا رفتند
اما کسی جوابگوی این مصیبت نیست
چرا؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۹
5
2
حالا مردم بدبخت چیکار کنن این دقیقا چی رو ثابت می کنه ؟ خبر این گونه موارد و انعکاس در رسانه های عمومی جز تشویش افکار عامه مردم ثمر دیگری هم دارد؟ .... می تونن و هیچکاری نمی کنن .... الهی به امید تو.....
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۹
1
6
بدبخت به ما تو چه کشوری داریم زندگی می کنیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۹
0
0
کسانی که به فکر مردم نیستند خداوند ...تا بفهمند سرطان داشته باشی و پرپر بشی یعنی چه؟!
بی نام
|
United States of America
|
۰۵:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
0
0
باسلام چند وقت در همین سایتها خبری را خواندم که کشورهای عراق و افغانستان بعلت وجود نیترات بیش از حد مقدار مجاز در سیب زمینی و پیاز از ورود آنها به داخل کشورشان جلوگیری کردند آن وقت همین محصولات به خورد مردم داده می شوند.
ناشناس
|
Turkiye
|
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
0
1
باید فقط دلواپس جیب مسئولان باشیم
ايمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
0
1
اي مردم بيچاره
اي مردم بي اطلاع
اي مسئولين...
omidian
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
0
0
بنام خدا
ضمن احترام به نظرات هموطنان و متخصصصين و تاييد بخش از سخنان نگارنده محترم، به استحضار عموم مي رساند در اين خصوص شايسته است از نقطه نظرات متخصصين امر در وزارت جهاد كشاورزي بخصوص موسسه تحقيقات گياهپپزشكي كشور كه در راس امر تحقيقات گياهپزشكي در هر زمينه‌ اعم از پيش آگاهي، كنترل، ارزيابي تركيبات شيميايي جهت كنترل عوامل مختلف و همچنين ارزيابي باقيمانده انها را به عهده دارند، مصاحبه ها انجام شود به اين ترتيب از كلي گويي و تعميم برخي امور به موارد متعدد جلوگيري شده و خداي ناكرده در ايجاد التهاب در جامعه نيز ممانعت مي گردد.
daneshvar
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
0
0
سلام به دوستان عزیز
به اون دوستمون که میگه چی کار کنیم میگم که ما گداها که فقط اول ماه ها پول داریم میوه بخوریم اگه سالم هم بود ما از این پول ها نداشتیم که میوه بخوریم حالا یه پیشنهاد برای دوست خودم دارم
می تونیم از قرص های مولتی ویتامین استفاده کنیم البته اولا لذت میوه خوردنو نداره دوما خودش هم مضراتی داره ولی به نظر خوبه از این قرص ها استفاده کنیم دوستان پیشنهاد دیگه ای دارن بگن
ابراهیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
0
0
اگه این مسئولین به فکرسلامت مردم بودن این همه تولیدکننده های کودآلی ورشکست نمی شدندوکمرشون زیربار وامهاخم نمی شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
0
1
زیاد خودتونو ناراحت نکنید.
ملت فدای بی مسئولیتی مسئولین ، فقط غذا نیست ، مسائل روحی روانی بد تر از غذاها وسموم آسیب میرسونه. انشااله اون دنیا عوضش میرین بهشت نگران نباش.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
0
2
باید نزاریم موهای سرمون رو کسی ببینه ؛ بقیه چیزها خودش درست میشه !
سیما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
0
0
البته قبول دارم که انعکاس این اخبار خیلی خوبه و در نهایت شاید مسئولین رو به پیدا کردن راه چاره وادار می کنه ولی تا اونجایی که مقدوره سعی کنید راهکار هم ارائه بدید. مثلاَ اینکه زیاده روی نکنیم در مصرف محصولات کشاورزی؟ نظر کارشناسان چیه؟
سیما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
0
1
البته قبول دارم که انعکاس این اخبار خیلی خوبه و در نهایت شاید مسئولین رو به پیدا کردن راه چاره وادار می کنه ولی تا اونجایی که مقدوره سعی کنید راهکار هم ارائه بدید. مثلاَ اینکه زیاده روی نکنیم در مصرف محصولات کشاورزی؟ نظر کارشناسان چیه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
0
2
ارمنستان فاضلاب صنعتي به ارس مي ريزد كه سال گذشته دولت تفاهنمامه اي را امضاء كرد ولي از نتيجه آن خبري نشد/هرچند كه فاضلاب شهري پارس آباد نيز به ارس مي ريزد
وقتي محصولات جاليزي مغان كه بعد از تحريمها از سموم 100% سرطانزاي چيني استفاده مي شود ، بدون اينكه فاصله سمپاشي تا برداشت رعايت شود ، مورد برداشت و عرضه به بازار قرار مي گيرند بايد هم سرطان گسترش يابد
جايي ديده ام كه پيغمبر عظيم الشان اسلام فرموده اند:
ريشه همه امراض در خوردن و درمان آنها هم در خوردن است! (نوع تغذيه و ...)
جالب اينجاست كه محصولات جاليزي صادره مغان به تهران و شهرهاي بزرگ بنابر شايغات - برگشت داده مي شوند!
لطفا كاري بكنيد كه اولا سموم چيني استفاده نشود
دوما توسط صدا و سيماي .... فرهنگسازي شود تا فاصله سمپاشي تا برداشت رعايت شود
سوما اداره جهاد كشاورزي و بهداشت نظارت جدي داشته و در صورت لزوم از دادستاني محل حكم امحاء طلب كنند
سینا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۰
0
1
ای داداش...جامعه ی که دچار فساد و گرفتار باند بازی و پارتی بازی باشه چه توقعی دارین که با همینا سر کار اومدن و هیچی بلد نیستن.این همه ارشد کشاورزی بیکار داریم
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین