آفتابنیوز : مراسم یادبود این شاعر، پژوهشگر و مترجم فقید عصر امروز (شنبه، 26 اردیبهشتماه) با سخنرانی خطیب مسجد در مسجدالرضای تهران برپا شد.
این مراسم با حضور افرادی همچون محمود دولتآبادی، سیدعلی صالحی، محمدعلی ابطحی، حسن صانعی، علی باباچاهی، بابک احمدی، محمد بهارلو، پرویز پورحسینی، محمود حسینیزاد، سهیل محمودی، حسن صفدری، عظیم زرینکوب، سیروس ابراهیمزاده، فرخ نعمتی، محمود معتقدی، غلامرضا امامی، علی بهبهانی، اسدالله امرایی، سارا سالار، شمس آقاجانی، فرهاد عابدینی، مهدی خزعلی و همچنین جمعی از شاعران و نویسندگان جوان همراه بود.
محمدعلی سپانلو، شاعر، پژوهشگر و مترجم پیشکسوت، شامگاه دوشنبه 21 اردیبهشتماه در بیمارستان درگذشت و پیکرش 24 اردیبهشتماه از مقابل خانه هنرمندان تشییع و در قطعه نامآوران بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد. او که چند سالی از سرطان ریه رنج میبرد اخیرا در پی ناراحتی ریوی و تنفسی در بخش ICU بیمارستانی در تهران بستری شده بود.
سپانلو معروف به «شاعر تهران»، متولد 29 آبانماه سال 1319 در تهران بود. «رگبارها»، «پیادهروها»، «سندباد غایب»، «هجوم»، «نبض وطنم را میگیرم»، «خانمزمان»، «تبعید در وطن»، «ساعت امید»، «خیابانها، بیابانها»، «فیروزه در غبار»، «پاییز در بزرگراه»، «ژالیزیانا»، «کاشف از یادرفتهها» و «قایقسواری در تهران» از مجموعه شعرهای این شاعرند.
همچنین ترجمه «آنها به اسبها شلیک میکنند» نوشته هوراس مککوی، «مقلدها» نوشته گراهام گرین، «شهربندان» و «عادلها» نوشته آلبر کامو، «کودکی یک رییس» نوشته ژان پل سارتر، «دهلیز و پلکان» شعرهای یانیس ریتسوس و «گیوم آپولینر در آیینه آثارش» - شعرها و زندگینامه گیوم آپولینر - از دیگر آثار منتشرشده او هستند.
سپانلو که در سالهای دور تجربه حضور در فیلمهای «آرامش در حضور دیگران» (ناصر تقوایی / 1351)، «ستارخان» (علی حاتمی / 1351) و «شناسایی» (محمدرضا اعلامی / 1366) را داشت در سال 1380 هم در فیلم «رخساره» امیر قویدل به ایفای نقش پرداخت.
او شاعری است که در سال 1347 و یک ماه بعد از اولین حمله اسراییل به فلسطین، شعری در حمایت از فلسطینیها نوشت.