کد خبر: ۲۹۷۶۳
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۸۴ - ۱۰:۰۰
رييس جدید دانشگاه تهران:

به عنوان معلم به دانشگاه تهران آمدم

آفتاب‌‌نیوز : وي با تاكيد بر تعامل دانشگاه تهران با ارگانها و سازمانهايي مرتبط با توسعه كشور، گفت: برنامه چهارم توسعه و چشم‌انداز بيست ساله كشور مراكز،‌ مؤسسات و بخشهاي كلان كشور را درگير كرده است و دانشگاه نيز مي‌تواند سهم بزرگي در اين توسعه پايدار داشته باشد.

وي اولويت ديگر دانشگاه را گسترش و تعميق فرهنگ اسلامي دانست و گفت: امام (ره) پايه‌گذار انقلاب فرهنگي بودند و چشم انداز اسلامي شدن دانشگاه‌ها را داشتند. اكنون بسياري از مسايل براي اسلامي شدن دانشگاه‌ها محقق و ارزشهاي اسلامي در دانشگاه تهران نهادينه شده است، اما بايد قدمهاي بزرگتري برداشت كه به تعميق ارزشهاي اسلامي در دانشگاه بيانجامد.

آيت‌الله عميد زنجاني توسعه فيزيكي دانشگاه و گسترش تحصيلات تكميلي و پژوهشي را از ديگر برنامه‌هاي دانشگاه تهران ذكر كرد و با اشاره به هفته پژوهش گفت: بودجه خوبي در سطح كشور به پژوهش اختصاص يافته است كه در اين ميان سهم دانشگاه تهران بسيار اندك است.

وي گفت: عليرغم آنكه 80 درصد پروژه‌هاي پژوهشي در دانشگاه‌ها انجام مي‌شود، تنها 20 درصد بودجه پژوهشي به دانشگاه‌ها اختصاص مي‌يابد.

وي تاكيد كرد: با تقويت انگيزه اساتيد و دانشجويان بايد كمبود بودجه پژوهشي را جبران كرده و ارتقا دهيم و نبايد منتظر باشيم تا در سياست كلي كشور تحول ايجاد شود تا بودجه پژوهشي افزايش يابد، بلكه با بودجه كم و افزايش توان و انگيزه اساتيد مي‌توانيم كمبودها را جبران كنيم.

وي با بيان اينكه امكانات پژوهشي در دو ركن آزمايشگاه و كتابخانه محدود مي‌شود، خاطر نشان كرد: نمي‌توانيم پژوهشگران را وادار به فعاليت با امكانات كم و كسب نتايج بهتر كنيم، بلكه بايد از توان معنوي استفاده كرده و همانطور كه در طول تاريخ انقلاب بارها اثبات كرده‌ايم با بودجه كم خلاقيت‌هاي زيادي را ارائه دهيم يعني انگيزه را جايگزين امكانات كنيم.

رييس دانشگاه تهران با اشاره به آتش‌سوزي در دانشكده حقوق دانشگاه گفت: در اين حادثه نمي‌توان كسي را ملامت كرد چرا كه كمبود امكانات تبديل به آتش شد.

آيت‌الله عميد زنجاني در ادامه از برنامه دانشگاه براي راه‌اندازي كتابخانه الكترونيكي خبر داد و گفت: در اين كتابخانه كتب تخصصي، جامع، ‌درسي،‌ مجلات و نشريات قرار خواهد گرفت و براي بسياري از مقالات اساتيد نيز در اين كتابخانه قابل دسترسي خواهد بود.

وي با اشاره به فرا رسيدن سالروز 16 آذر، اين روز را يادآور مقاومت دانشجويان در برابر وابستگي به بيگانگان، حذف استقلال كشور، «نه» گفتن به استكبار و استعمار جديد و گامي براي سرافرازي كشور دانست و تاكيد كرد: فلسفه 16 آذر نبايد فراموش شود.

دانشجويان بايد با هوشياري و درك فلسفي اين روز در برابر فشارهاي خارجي بياستند و به كساني كه سعي مي‌كنند اراده خود را به جمهوري اسلامي تحميل كنند نه بگويند.

وي تاكيد كرد كه نبايد وضعيت به گونه‌اي شود كه اين روز كه روز نه گفتن به آمريكاست، تبديل به چراغ سبز نشان دادن به استكبار شود.

آيت‌الله عميد زنجاني 16 آذر را فرصت مناسبي دانست كه جنبش دانشجويي اهداف و نقطه نظرات خود را ارائه كند.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه از انتقادات دلسوزانه دانشجويان نبايد آزرده شد و بايد سخن آنها را بشنويم هر چند تلخ باشد، افزود: تفاوتي ميان دانشجوي موافق و دانشجوي مخالف قائل نيستم، اما يادآوري مي‌كنم كه زبان بايد براي بيان آزاد باشد و گوش‌ها هم براي شنيدن باز شوند.

وي گفت: اساتيد نيز همانند دانشجويان حق آزادي بيان دارند، مگر آنكه به جاي تدريس در سر كلاسهاي درس به سوء استفاده سياسي بپردازند و دانشجويان را تحريك كرده و از آنان سوء استفاده كنند.

آيت‌الله عميد زنجاني با اشاره به اينكه دانشگاه تهران داراي سه ركن اساتيد، كاركنان و دانشجويان است تاكيد كرد: بايد به نظرات هر سه طيف توجه شود و اخلال در كار را نمي‌پسنديم، اما اظهار نظر كارمند، ‌دانشجو يا استاد دانشگاه را با دو گوش مي‌شنويم و در عين حال اين اركان بايد در انتظار پاسخ هم باشند.

رييس دانشگاه تهران در بخش ديگري از سخنان خود تاكيد كرد: بدنه هيات رييسه تغييري نكرده است و آنها بايد كار خودشان را ادامه دهند.

آيت‌الله عميد زنجاني درباره نحوه انتصاب روساي دانشكده‌ها، اظهار كرد: روشي از مدتها قبل معمول شده اما متاسفانه درست تعبير نشده است، يعني برداشت عمومي اين است كه مديريت دانشكده‌ها بايد انتخابي باشد كه برداشت درستي نيست، بلكه اعضاي هيات علمي هر دانشكده شخصي را پيشنهاد مي‌كنند كه اين شخص به وسيله رييس دانشگاه منصوب مي‌شود و به عبارت ديگر كليه مديريت‌ها انتصابي است.

رييس دانشگاه تهران خاطر نشان كرد: تجديدنظري در نحوه انتخاب روساي دانشكده‌ها صورت نگرفته است و مديران قبلي نيز كماكان به فعاليت مشغولند اما بايد سريعتر حركت كنند چرا كه در شرايط توسعه هستيم.

وي به نحوه انتصاب دكتر فرجي دانا در دانشگاه اشاره كرد و گفت: هيچ مديريتي در سطح دانشگاه و دانشكده‌ها انتخابي مشغول به فعاليت نمي‌شود و همه انتصابي هستند كه امري حقوقي و قانوني است.

رييس دانشگاه تهران با بيان اينكه هيچ انتصابي نمي‌تواند بدون مشورت صورت گرفته باشد، ادامه داد: براي انتخاب من با بيش از 500 استاد در بدنه دانشگاه تهران مشورت‌هاي طولاني انجام شده است، به نحوي كه پروسه انتخاب من دو ماه طول كشيد.

وي ادامه داد: در زماني كه موضوع رياست را به من اطلاع دادند، از آنها خواستم كه تامل بيشتري كنند و با مراكز ذيدخل در مسايل دانشگاه تهران مشورت شود.

آيت‌الله عميد زنجاني در مورد اعتراض بخشي از دانشجويان به انتصاب وي، تصريح كرد: در دانشگاه تهران حساسيت‌ها مكتوب نمي‌ماند و اگر در جمع 33 هزار نفره 33 نفر مخالف باشند صدايشان به گوش مي‌رسد اما اگر قرار بود موافقان اعلام‌نظر كنند صداي مخالفان به گوش نمي‌رسيد.

وي با بيان اينكه براي اعتراض دانشجويان حتي اگر سه نفر هم باشند، احترام قائلم، گفت: در آن روز دو عمل انجام گرفت كه عمل اول صدور اطلاعيه‌اي در مخالفت با انتصاب من بود كه از آن استقبال كردم و تنها ايرادم اين بود كه چرا پيش از انتصاب اين صحبت‌ها را نكرده بودند.

وي مدعي شد رييس دانشگاه تهران قول داده بود كه در صورت ابقا تمام معاونت‌ها را عوض كند اما من با اين بدنه كار مي‌كنم.

آيت الله عميد زنجاني با تاكيد مجدد بر اينكه به عنوان معلم به دانشگاه آمده‌ام نه روحاني، گفت: اگر هدف روحاني بودن بود كه بايد حمايت‌هايي از محافل روحاني صورت مي‌گرفت، اما تمام اين محافل از صدر تا ذيل خاموش ماندند البته به روحاني بودن خودم افتخار مي‌كنم.

رييس دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به اعتراض دانشجويان در حاشيه مراسم معارفه خود، گفت: زمينه ادبياتي كه دانشجويان در روز اعتراض بيان كردند را مي‌دانم، اين ادبيات از حسادت و رقابت نابجاي برخي خوديها صورت گرفت، زيرا دانشجويان 26 سال با منطق و كتاب من آشنا هستند و به بيش از 100 دانشجو مدرك دكترا اعطا كرده‌ام.

آيت‌الله عميد زنجاني افزود: كساني كه اين حركت اعتراضي را برگزار كردند از اين حركت تبري جستند، اين حركت يك حركت دانشجويي نبود زيرا هيچ دانشجويي از اين حركت راضي نيست.

رييس دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به شهادت تعدادي از حجاج ايراني در عربستان، تصريح كرد: در آن سال تعدادي از ماموران سعودي حلقه زنجيره‌اي ساختند و به حجاج فشار آوردند به طوري كه تعدادي از حجاج در زير دست و پاي حجاج ديگر ايراني خفه شدند، عمليات سعودي‌ها يك عمليات شبه نظامي بود زيرا هيچ سلاحي نداشتند و آن حركتي كه در روز معارفه انجام شد، شبيه حركت سعودي‌ها بود و اگر هوش و ذكاوت بسيج دانشجويي نبود كه به اندازه يك متر محاصره را بشكنند 20 كشته بر زمين مي‌ماند كه 15 يا 16 نفر آنها از معترضين دانشجو بودند.

وي افزود: تعداد اندكي از دانشجويان حلقه‌اي با شعاع چهار متر و قطر 8 متر دور ما را گرفتند فشاري كه حتي آهن را خم مي‌كرد و بخشي از شعارها در حمايت از فرجي دانا بود كه اگر دانشجويان مهلت مي‌دانند من نيز در جمع آنها حاضر مي‌شدم و براي فرجي دانا شعار مي‌دادم.

رييس دانشگاه تهران تصريح كرد: در اعتراض دانشجويان هيچ اهانتي به من نشد و حركتي عليه شخص من صورت نگرفت، اعتراضات تنها به خاطر اطلاع رساني نادرست بود و شايد اگر روزي هم من بروم اين اتفاقات حادث مي‌شود.

وي در مورد تاسيس واحد بين‌المللي، گفت: دانشكده فني اين حركت را آغاز كرده است و امكان گسترش به دانشكده‌هاي ديگر نيز وجود دارد، اما متاسفانه دانشكده‌هاي وابسته به علوم انساني كمتر در اين زمينه قدم بر مي‌دارند در صورتي كه اين دانشكده‌ها حرف بيشتري براي گفتن دارند.

رييس دانشگاه تهران در عين حال خاطرنشان كرد: در راه‌اندازي واحدهاي بين المللي بايد مواظب سوء استفاده هم باشيم چرا كه غربي‌ها شيطنت آشكار ندارند و شيطنت‌هايشان خاص است كه دانشكده‌ها بايد از افتادن در اين دام پرهيز كنند.

وي در پاسخ به پرسشي در مورد تمايلات سياسي خود گفت: نمي‌توانم گرايش سياسي خود را به دانشگاه تحميل كنم و واضح مي‌گويم كه عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت هستم و شايد صاحب نظر باشم، اما اجازه تحميل عقايد خودم را نمي‌دهم و فكر نمي‌كنم معاونت‌هاي دانشگاه نيز چنين باشند كه اگر چنين باشد ممانعت مي‌كنم.

وي افزود: دولت جديد امكاناتي كه براي تعامل همه جناح‌هاي سياسي به وجود آورده است كه از اين فرصت بايد استفاده بهينه شود و دانشجويان نيز بايد از اين فرصت در بيان اظهارنظرهاي مخالف و موافق استفاده كنند، اما بايد چارچوب و خط قرمز نظام را رعايت كنند، زيرا در هيچ جا اجازه داده نمي‌شود حركات سياسي همراه با ساختار شكني و نفي نظام و براندازي باشد.

وي با بيان اينكه امام خميني (ره) در سال 62 دانشگاه خاموش را نپسنديده‌اند، گفت: ايشان دانشجويان را به فعاليت سياسي دعوت كردند كه در مقطعي اين فعاليت بسيار پررنگ شد و دانشجويان به عرصه آمده و دانشگاه عرصه فعاليت‌هاي سياسي شد، اما اين به معني سياسي شدن دانشگاه نيست و از سويي دانشجو قشر تحصيلكرده جامعه است و حتي اظهار نظر سياسي دارد اما اين نيز به معناي سياسي شدن دانشگاه نيست.

آيت‌الله عميد زنجاني رسالت دانشگاه را رسالت علمي دانست و علوم سياسي را يكي از زير رشته‌هاي دانشگاه تهران برشمرد و افزود: دانشگاه مركز آموزش و پژوهش و اطلاع رساني علمي است كه در كنارش فعاليت‌هاي سياسي نيز صورت مي‌گيرد.

رييس دانشگاه تهران با تاكيد بر اينكه تخلفات و مسايل انضباطي دانشجويان بايد در داخل دانشگاه بررسي شود گفت: در مقطعي دانشجو جرم عمومي و رسمي انجام مي‌دهد كه بايد به دادگستري برود.

آيت‌الله عميد زنجاني معتقد است: مشكلات دانشجويان بايد توسط خود دانشجويان حل شود و دانشجو بايد درصدد زدودن آلايش‌هايي كه توسط عده‌ معدودي به دامان آنها مي‌نشيند باشند، زيرا در غير اين صورت مسايلي پيش مي‌آيد كه ارگان‌هاي امنيتي و قضايي وارد ماجرا مي‌شوند.

وي تاكيد كرد: در مساله مشكلات دانشجويي پدرانه فكر خواهم كرد، يعني اگر مشكلي براي دانشجويي پيش آيد نه به عنوان رييس دانشگاه و روحاني، بلكه به عنوان فردي علاقه مند به دانشجويان سعي در حل مشكلات آنها مي‌كنم.

رييس دانشگاه تهران درباره حذف انتظامات در دانشكده‌ها، تصريح كرد: اساتيد دو ديدگاه در اين مورد دارند يك گروه اين امر را سبب به سرقت رفتن برخي اموال دانشگاه و بروز آسيب‌هايي مي‌دانند و برخي نيز با اغماض به اين مسئله نگاه مي‌كنند و معتقدند كاهش كنترل سبب راحت تر شدن رفت و آمدها مي‌شود كه خودم به دليل نداشتن اطلاعات در اين باره اظهار نمي‌كنم، اما بررسي مساله حفاظت از دانشگاه تهران بايد هرچه زودتر انجام دهم.

آيت الله عميد زنجاني در ادامه با بيان اينكه دو طيف اساتيد ايراني در خارج از كشور حضور دارند، طيف اول را اساتيدي دانست كه در سالهاي اخير توسط فرصت‌هاي مطالعاتي، بورسيه و غيره به خارج از كشور رفته‌اند و هنوز بازنگشته‌اند و دسته دوم را اساتيدي دانست كه از زمانهاي گذشته به خارج رفته و در دانشگاه‌هاي آنجا تدريس مي‌كنند.

وي گفت: مديريت قبلي دانشگاه براي استفاده از دانش اين اساتيد، طرح استاد پيوسته يا وابسته را مورد توجه قرار داد به نحوي كه اساتيدي كه ساليان زيادي در خارج از كشور حضور داشتند چند ماه از سال را به ايران آمده و به تدريس بپردازند كه سياست گذاري در اين مورد بايد در وزارت علوم صورت گيرد.

وي با بيان اينكه فلسفه زندگي انسان در انجام وظايف و تكاليفش خلاصه مي‌شود، تصريح كرد: برخي زندگي را به معناي استيفاي حقوق مي‌دانند، اما كساني هستند كه زندگي را تنها انجام وظيفه و خدمت مي‌دانند كه من نيز بر اساس اين انديشه بنيادي و با هدف انجام وظيفه در مديريت دانشگاه تهران حضور پيدا كردم.

آيت‌الله عميد زنجاني در مورد مدرك تحصيلي خود با رد ادعاي برخي مبني بر داشتن مدرك معادل، اظهار كرد: در شأن من نيست كه بگويم چند مدرك دكترا دارم.

مدرك دكترا دارم و ارزش علمي مرا را محاسبه كرده و مدرك دادند، مدركم معادل نيست زيرا اين مدرك ارزش اداري و مالي دارد.

وي با اشاره به اينكه 26 سال به عنوان استاد در دانشگاه تهران حضور داشته است، اظهار كرد: در سالهاي 58 و 59 در دانشكده الهيات و در سال 60 تا امروز در دانشكده حقوق و علوم سياسي به عنوان معلم خدمت كرده‌ام و سال 66 به درجه دانشياري و سال 73 به درجه استادي رسيدم. تا كنون 40 جلد كتاب تاليف كرده‌ام كه 35 يا 36 جلد آن چاپ شده است بنابراين خودم را در كسوت معلمي انسان موفقي مي‌دانم.

آيت الله عميد زنجاني در پايان تاكيد كرد: در تمام طول عمرم آلت دست كسي واقع نمي‌شوم و اينكه برخي عنوان مي‌كنند براي قلع و قمع آمده‌ام اشتباه است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین