آفتابنیوز : حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق روز یکشنبه و در پی اعلام سقوط کامل شهر الرمادی، مرکز استان سنی نشین الانبار با برخی فرماندهان نیروهای داوطلب مردمی (شبه نظامیان شیعه) دیدار و از آنها خواست در کار آزاد سازی الانبار و جنگ با داعش در این منطقه ب ارتش کمک کنند.
وی در این دیدار همچنین خواهان بسیج مردمی برای آمادگی جهت حرکت به سمت استان الانبار و مشارکت دردرگیریها برای بازپس گیری بخشهای تحت اشغال داعش شد.
العبادی همچنین وزارتهای دفاع و کشور را به تجهیز نیروهای قبایل استان الانبار و متحد کردن نیروهای مردمی، ارتش و گروههای داوطلب در یک جبهه واحد علیه داعش مکلف کرد.
در پی حوادث پس از آزادسازی شهر تکریت، مرکز استان صلاحالدین که در آن برخی از نیروهای داوطلب مردمی به نقض حقوق بشر متهم شدند، این نیروها در عملیات آزادسازی استان الانبار کنار گذاشته شدند و با وجود اینکه بیش از یک ماه است که عملیات آزادسازی این استان آغاز شده اما نه تنها هیچ پیشرفتی نداشته بلکه داعش در این استان قدرتمندتر نیز شده است.
عشایر سنی الانبار العبادی را متهم کردهاند که دولت برخلاف نیروهای داوطلب مردمی، عشایر را به خوبی مسلح نمیکند و در عملیات ارسال سلاح برای سنیها کارشکنی میکند.
گروه داعش روز یکشنبه اعلام کرد که به طور کامل شهر الرمادی در غرب عراق را به اشغال خود درآورده.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره،در بیانیه داعش آمده که این گروه پس از درگیری با لشکر هشتم ارتش عراق توانسته تعداد قابل توجهی تانک و موشکانداز ارتش در الانبار را به غنیمت بگیرد ساختمان فرماندهی ارتش عراق در غرب این کشور موسوم به "عملیات الانبار" را نیز به کنترل خود درآورد.
رئیس شورای استانداری الانبار نیز اعلام کرد آنچه در الرمادی اتفاق افتاد فاجعه بود.
به موازات انتشار این اخبار، سخنگوی پنتاگون ضمن رد خبر سقوط کامل الرمادی به دست داعش اعلام کرد: همچنان گزارشها درباره درگیریها در الرمادی را از نزدیک دنبال میکنیم ولی باید بگویم خیلی زود است که بخواهیم اظهارات نهایی درباره اوضاع کنونی ارائه دهیم.
پنتاگون اقرار کرده که داعش در حال حاضر از برتری نظامی در الرمادی برخوردار است و در صورت سقوط شهر، این مساله پیروزی تبلیغاتی برای تندروها خواهد بود.
یکی دیگر از سخنگوهای پنتاگون نیز به خبرگزاری رویترز گفته است که داعش توانسته پیشروی خوبی را در درگیریهای الرمادی محقق کند و نیروهای ائتلاف باید عراقیها را برای بازپس گیری الرمادی کمک کنند.
ایران اگر به عراق کمک می کند باید هم در راستای از بین بردن داعش باشد و هم اهداف اقتصادی را دنبال کند و از دولت عراق همزمان امتیازهای اقتصادی و سیاسی بگیرد.
باید روند کار به صورتی باشد که در پایان درگیر یک نیروی مرذمی مشابه سپاه پاسداران که طرقدار ایران است شکل بگیرد تا در آینده سیاسی عراق ایران بتواند نقش خود را حفظ کند.