کد خبر: ۲۹۸۱۸۲
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۵

تهدیدی واقعی علیه سرزمین ایران که رهبر انقلاب از آن پرده برداشت

اگر مجموعه حوادثی که در پایان سال گذشته و در آستانه نوروز 94 در برخی مناطق مرزی ایران اتفاق افتاد، در کنار عنوان سال جدید قرار داده می‌شد؛ سرنخ‌هایی از تهدیدی علیه ایران به دست می‌امد که سرانجام امروز چهارشنبه و در آستانه پایان اردیبهشت ماه به صراحت مورد اشاره رهبر انقلاب قرار گرفت.
آفتاب‌‌نیوز :
روز چهارشنبه و در جریان مراسم میثاق پاسداری دانشگاه امام حسین (ع)، رهبر انقلاب بر حدس و گمان‌ها مبنی بر وجود برنامه‌هایی برای ایجاد خشونت و درگیری در مناطق مرزی کشور صحه گذاشته و در این باره گفتند: «بنده خبرهایی دارم که دشمنان ما با همراهی برخی مسئولین سفیه منطقه خلیج فارس در صدد هستند که جنگ‌های نیابتی را به مرزهای ایران بشکانند، پاسداران انقلاب و همه پاسداران حریم امنیت ملی بیدار و هیار هستند، آن‌ها بدانند اگر شیطنتی صورت بگیرد، واکنش ایران بسیار سخت خواهد بود.»

چند حادثه در آستانه نوروز امسال و بخش‌هایی از بیانات نوروزی رهبر انقلاب به این مساله اشاره داشت و اکنون تهدیدی که تاکنون به صراحت از سوی مسئولان دیگر مورد اشاره قرار نگرفته بود و در موارد آمادگی‌های لازم برای آن اندیشیده نشده بود در بالاترین سطح مورد اشاره قرار گرفته است.

اقدامات تروریستی در نوروز سالهای گذشته نیز در جنوب شرقی ایران سابقه داشت. کشتار تاسوکی توسط گروهک ریگی در آستانه نوروز سال 85 انجام شد و نوروز 93 شاهد اوج‌گیری اخبار مربوط به سرنوشت پنج سرباز ایرانی بود که در این منطقه به گروگان گرفته شده بودند. امسال و در هفدهم فروردین ماه نیز حمله به پاسگاهی مرزی بین پیشین و باهوکلات به شهادت هشت تن از نیروهای انتظامی منجر شد.

این اتفاقات اگر چه می‌توانست در چارچوب همان حملات پراکنده تروریستی در سیستان و بلوچستان تفسیر شود ولی در مقابل شواهدی وجود داشت که احتمال دیگری را نیز مطرح می‌کرد. در اواخر سال 93، یونس عساکره شهروند خرمشهری در اعتراض به رفتار ماموران شهردای خرمشهر دست به خودسوزی زد و در حالی که قربانی این حادثه و شهردار خرمشهر هر دو از هموطنان عرب زبان بودند، پرمخاطب‌ترین رسانه‌های فارسی بیگانه، این خودسوزی را تنها از زاویه خودسوزی یک شهروند عرب‌زبان روایت کردند. بعد از سالها نبودن و یا خبری نشدن موارد ناامنی در استان خوزستان، نوروز 94، خوزستان شاهد حادثه‌ای تروریستی بود. در آخرین روزهای تعطیلات نوروزی، سه مامور نیروی انتظامی در حمله تروریستی به پاسگاه سیار نیروی انتظامی خوزستان در مسیر اهواز - حمیدیه به شهادت رسیدند.

این شواهد نشان می‌داد که نام‌گذاری سال 94 و اشاره به ضرورت همدلی و همراهی مردم و دولت به مشکلات احتمالی امنیتی امسال نیز اشاره‌ای دارد. اشاره‌ای که یک بار دیگر در بخشی از سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب در مشهد مقدس مورد اشاره قرار گرفت: «می‌خواهند این امنیّتی که امروز در کشور ما هست را – که این امنیّت، در منطقه‌ی غرب آسیا که ما در آن قرار داریم، بی‌نظیر است؛ بحمدالله امروز نه در شرق ما، نه در غرب ما، نه در شمال ما، نه در جنوب ما، در هیچ کشوری امنیتّی مانند امنیّتی که امروز بر کشور ما و ملّت ما حاکم است، وجود ندارد – به‌دست مردم از بین ببرند و مردم را وادار کنند به برهم زدن امنیّت؛ و حرکات اعتراضی را در کشور شروع کنند؛ دارند تحریک می‌کنند، دارند کار می‌کنند، دارند برنامه‌‌ریزی می‌کنند. این کاری است که با جدّیّت و با شدّت به‌دنبال آن هستند.»

روند تحولات ماه‌های اخیر این سوال را به میان خواهد کشید که آیا مسئولان به ویژه در سطح محلی برای جلوگیری از اقداماتی که می‌تواند به ناامنی منجر شود، امادگی کافی را دارند یا خیر؟ آیا مسئولان روندهای لازم برای مدیریت حوادثی از این دست را پیش‌بینی کرده‌اند یا خیر و آیا می‌توان امید داشت مسائلی از این دست در آینده نزدیک تکرار نشود یا خیر؟

به گزارش «تابناک»، مدیریت بهتر بر مسائل شهرداری خرمشهر می‌توانست از جان باختن یونس عساکره و تبعات پیدا و پنهان آن جلوگیری کند و مدیریت بهتر رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی می‌توانست از شعله کشیدن هیجانات کور در مهاباد پیش‌گیری کند.

مساله بعدی در کدام شهر ایران پیش خواهد آمد؟

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین