آفتابنیوز : سرویس سیاسی- طرحی در مجلس مطرح شده که بنابر این طرح، قرار است زنانی که در سهدسته سرپرست خانوار، دارای کودک معلول یا صعبالعلاج و دارای فرزند زیر هفتسال جای میگیرند، بهجای 44 ساعت کار در هفته، 36 ساعت کار کنند و از دو روز مرخصی اضافه نیز در سال برخوردار اشند.
فاطمه راکعی، فعال سیاسی اصلاح طلب درباره طرح کاهش ساعت کاری زنان به خبرنگار آفتاب گفت: «من فکر می کنم چنین طرحهایی نباید به شکل از بالا به پایین به زنان جامعه تحمیل شود و کسانی نباید به طور کلی و بدون در نظر گرفتن عواقب درازمدت این طرحها برای زنان تصمیم بگیرد.»
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: «اگر کسانی از روی عنایت و محبت و درجهت تقویت خانواده با حضور زنان اقدام به ارائه این طرحها میکنند باید این امتیازات بدون اجبار باشد تا افراد به شکل اختیاری از این قوانین استفاده کنند.»
فاطمه راکعی تبعات دراز مدت این قوانین را کمکاری و خروج زنان از بازار کار دانسته و تاکید کرد: کمکاری و مرخصی زیاد قطعا زمینه خروج زنان را از بازار کار فراهم میکند. در بخش دولتی که معمولا زمینه رشد زنان و ارتقا مدیریتی زنان تا سطوح بالا وجود ندارد واضح است در شرایط برابر مردانی که حضور پررنگتری دارند به ارتقا شغلی دست پیدا میکنند. در بخش خصوصی نیز این تهدید به نوع دیگری علیه زنان و در سطوح پایینتر تهدید زنان به بیکارشدن بیشتر وجود دارد.
وی ادامه داد: زنان کارگر که عموما با مشکلاتی خانوادگی و معلولیت همسردسته وپنجه نرم میکنند و یاهمسران آنان قادر به تامین معاش خانواده نیستند. کارفرمایان بخش خصوصی نیز در بیشتر موارد منفعت و سود خود را ترجیح میدهند و در این صورت از استخدام زنان سرباز میزنند.
راکعی تاکید کرد: متاسفانه این قوانین ظاهر فریب هستند ممکن است که ظاهر این قوانین برای کسانی خوشایند باشند. اما تعمیم دادن آن برای زنانی که خواهان استفاده از این قوانین باشند، مفید است و قطعا برای کل جامعه زنان شاغل مفید و موثر نخواهد بود.
فعالان حقوق زن معتقدند با تصویب طرحهای اینگونه شاهد سرباز زدن کارفرمایان از استخدام زنان خواهیم بود. کار فرمایان تصور میکنند اگر زنی با ویژگیهای خاصی مانند داشتنِ فرزند زیر هفت سال را استخدام کند، متحمل ضرر خواهد شد و در نتیجه ترجیح میدهد که یک کارمند مرد را استخدام کند.
باید به همه جامعه و مردان آموزش داد برای کسب شغل و و جهه اجتماعی باید توانایی های خود را افزایش دهند، نه این که انتظار داشته باشید با انواع استدلال های غیر منطقی بخشی از جامعه را محدود کنند تا گروهی که شما در آن قرار می گیرید موفق بشود.
چه طوری می خواهید پس این مملکت پیشرفت کنه
اصلا تو کشورهای خارجی ما چیزی به نام تعطیلی نداریم چیزی به نام کم کاری نداریم