کد خبر: ۳۰۰۶۷
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۸۴ - ۱۵:۲۵

ايران از قدرت‌هاي نوظهور در جهان است

آفتاب‌‌نیوز : وي طي سخناني در جمع اعضاي "جامعه اقتصاد ملي" متشكل از بازرگانان و صاحبان صنايع سوييس گفت: آمريكا در پايان جنگ سرد به يك قدرت مسلط تبديل شده و با جنگ عليه عراق، گام در راه جديدي گذاشته است.

آمبول اظهار داشت: همزمان در صحنه بين‌المللي قدرت‌هاي جديدي چون چين و روسيه بوجود آمده‌اند و برخي ديگر از كشورها مانند ايران،آفريقاي جنوبي و برزيل نيز وزنه‌هايي هستند.

وي در ادامه بر اهميت سياست خارجي درعصر جهاني شدن تاكيد كرد و گفت: روسيه، ايران، تركيه و غرب بالكان از جمله ميدان‌هاي فعاليت در زمينه سياست خارجي دو جانبه سوييس هستند.

اين مقام وزارت امور خارجه سوييس گفت: بين اروپا و آسيا منطقه وسيعي از سيبري گرفته تا درياي سرخ وجود دارد كه ‪ ۷۰‬درصد ذخاير نفت و ‪ ۶۵‬درصد ذخاير گاز جهان در آن قرار دارد.

وي در عين حال گفت: البته اين منطقه همچنين منطقه‌اي حامل پارامترهاي اختلاف و بي‌ثباتي سياسي و در اين زمينه كانون توجه ما به روسيه، ايران و تركيه معطوف است.

ميشاييل آمبول اظهار داشت: روسيه عامل اجتناب ناپذير و شريك مهم براي برقراري ثبات در اين منطقه است، در خصوص ايران، پرونده هسته‌اي اين كشور است كه مي‌تواند مشكلاتي را بوجود آورد و ما بايد خود را براي آن آماده كنيم و تركيه نيز كشور كليدي بين اروپا و جهان اسلام محسوب مي‌شود.

آمبول در سخنان خود كه تحت عنوان "اولويت‌هاي سياست خارجي سوييس" در زوريخ ايراد شد، با طرح اين سووال كه "سياست خارجي سوييس به كدام سمت و سو مي‌رود"؟ گفت: اين يك سووال مهمي براي محافل اقتصادي سوييس در تجارت خارجي است.

قائم مقام وزارت امور خارجه سوييس كه در ترسيم سياست خارجي اين كشور نقش بسزايي دارد،با تاكيد بر اهميت سياست خارجي در عصر جهاني شدن، افزايش ارتباط سياست خارجي با سياست داخلي را در اين راستا ضروري دانست.

وي سياست خارجي را سياست حفظ منافع كشور توصيف كرد و گفت: حفظ منافع مادي بدون در نظر گرفتن منافع ايدآليستي امكان پذير نيست.

اين مقام سوييسي تاكيد كرد، اين به معناي لحاظ كردن كمك‌هاي بشر دوستانه، مبارزه با فقر، حفظ محيط زيست و تقويت حقوق بين‌الملل و حقوق بشر است.

وي افزود: به طور مثال در زمينه حفظ منافع مادي بايد با مبارزه با فقر، از امواج مهاجرت جلوگيري كرد و حتي الامكان از بروز اختلافات قومي، مذهبي و منطقه‌اي جلوگيري كرد.

آمبول با بيان اينكه سياست برقراري صلح از طريق مسالمت آميز و كمك هاي توسعه عمراني مي‌تواند بازارهاي صادراتي جديدي را در آينده بوجود آورد، گفت: مهم آن است كه كشور ما به منافع و امكانات خود آگاه باشد. 

وي اظهار داشت: اتحاديه اروپا طرف مهم تجاري سوييس است و تعميق و توسعه روابط با آن در آينده نيز كماكان جزء اولويت‌هاي سياست خارجي شوراي فدرال خواهد بود.

قائم مقام وزارت امور خارجه سوييس با اشاره به الگوي قراردادهاي دوجانبه بين سوييس و اتحاديه اروپا، اين استدلال را كه سوييس در اين راستا استقلال خود را از دست داده و بيشتر قوانين اتحاديه را جايگزين قوانين كشوري مي‌كند، رد كرد.

وي در اين رابطه گفت: اين ادعا شايد در برخي موارد درست باشد، ولي در همه ابعاد اينگونه نيست و مثال بارز آن سياست مستقل سوييس در زمينه مالياتي، ارزي، كشاورزي، سياست خارجي و همچنين حفظ سيستم شماره حساب‌هاي سري موجود در بانك‌هاي كشور است.

اين مقام سوييسي در ادامه سخنان خود به سياست خارجي سوييس در خارج از اتحاديه اروپا و روابط دوجانبه با كشورهاي ديگر اشاره كرد و گفت: در شرايط حاضر موضوع عقد قرارداد تجارت آزاد با آمريكا مطرح و تحكيم و گسترش روابط با آمريكا يكي از اولويت‌هاي سياست خارجي سوييس است.

وي افزود: در آسيا نيز عقد قرارداد با هند، چين و ژاپن براي ما مهم است، ولي با اين امر فاصله داريم.

آمبول با اشاره به سياست صلح و حقوق بشر اين كشور، گفت: سوييس در زمينه ارايه خدمات ديپلماتيك سابقه طولاني دارد و مهمترين نمايندگي سوييس هم اكنون در اين زمينه حفاظت منافع آمريكا در ايران است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین