کد خبر: ۳۰۱۹۲۱
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵
بررسی پیشنهاد هیات اجرایی خانه احزاب در گفت‌و‌گوی فعالان سیاسی با آفتاب:

اصلاح‌طلبان: 7،7،7 را پذیرفته‌ایم/مخالفت اصولگرایان با فرایندی دموکراتیک

طاهرنژاد در تشریح جزئیات اصلاح این بند نیز دو روز گذشته به «آفتاب» گفته بود که هیات اجرایی پیشنهاد کرده است اصلا‌ح‌طلبان، اصولگرایان و سایر احزاب هرکدام به ترتیب 7 کرسی در شورای مرکزی خانه اجزاب را از آن خود کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس سیاسی- مجمع عمومی فوق‌العاده خانه احزاب دو هفته گذشته با هدف اصلاح اساسنامه خانه احزاب تشکیل شد. در این مجمع عمومی فوق‌العاده هیات رئیسه موقت با ریاست مصطفی کواکبیان و نایب رئیس محسن غفوری‌فرد با رای اعضا انتخاب شدند تا پایان این مجمع فوق‌العاده به بررسی اساسنامه و اصلاح آن اقدام کنند.

به گزارش آفتاب، قرار است پس از پایان این مجمع عمومی فوق‌العاده و اصلاح دو بند از اساسنامه انتخابات شورای مرکزی خانه احزاب در مجمع عمومی عادی برگزار شود.

بر این اساس، روز یکشنبه اعضای هیات اجرایی و شورای مرکزی مجمع عمومی فوق‌العاده با هدف هماهنگی بیشتر برای ادامه برگزاری جلسات به وزارت کشور رفتند و با معاون سیاسی این وزارتخانه دیدار کردند.

به گفته یدالله طاهرنژاد عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و هیات اجرایی مجمع عمومی فوق‌العاده اصلاح یکی از بندهای اساسانامه خانه احزاب ناظر بر حضور همه گرایش‌ها در شورای مرکزی است.

طاهرنژاد در تشریح جزئیات اصلاح این بند نیز دو روز گذشته به «آفتاب» گفته بود که هیات اجرایی پیشنهاد کرده است اصلا‌ح‌طلبان، اصولگرایان و سایر احزاب هرکدام به ترتیب 7 کرسی در شورای مرکزی خانه اجزاب را از آن خود کنند. او ضمن اعلام این خبر همچنین از اجماع حداکثری اصلاح‌طلبان برای پذیرفتن این پیشنهاد سخن گفت.

در این‌باره خبرنگار «آفتاب» در گفت و گو با اعضای شورای مرکزی حزب کاگزاران، اعتمادملی و مردم‌سالاری پذیرفته شدن این پیشنهاد از سوی اصلاح‌طلبان را بررسی کرد. حسین مرعشی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در واکنش به طرح این پیشنهاد به خبرنگار «آفتاب» گفت که حزب کارگزاران موافقت خود با پیشنهاد را اعلام می‌کند. او ادامه داد: بر این اساس گرایش‌های مختلف می‌توانند کرسی‌های برابر داشته باشند.

مرعشی این پیشنهاد را معقول‌ترین پیشنهاد توصیف کرد و گفت: راهی جزب پذیرفتن این پیشنهاد وجود ندارد و اصولگرایان هم باید در این باره تصمیم بگیرند.

مصطفی کواکیبان، عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری نیز در پاسخ به این سوال که آیا حزب متبوعش موافق با اصلاح این بند از اساسانامه خانه احزاب مبتنی بر پیشنهاد هیات اجرایی است، به «آفتاب» گفت: برای اینکه همه طیف‌ها در شورای مرکزی حضور داشته باشند و بهانه‌ای نباشد که بگویند اکثر کرسی‌ها در اختیار جریان خاصی قرار گرفته است. هرچند این روند دموکراتیک نیست اما توافقی است.

رسول منتجب‌نیا، عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی نیز در همین‌باره به خبرنگار «آفتاب» گفت که اقتضای اولیه دموکراسی و آزادی ایجاب می‌کند افراد کاندید شوند و اعضای مجمع آزادانه رای دهند. او یادآور شد: در این فرآیند دیگر هیچ جریانی نمی‌تواند بگوید رای را قبول نداریم بلکه تابع اثریت خواهند بود.

این عضو شورای مرکزی اعتمادملی با بیان اینکه اکثریت احزاب عضو، اصلاح‌طلب یا مستقل هستند افزود: اصولگراها در اقلیت هستند و این مسئله همواره مورد انتقاد اصولگرایان بوده است و به همین دلیل تاکنون شورای مرکزی خانه احزاب شکل نگرفته است. اصولگرایان می‌گویند در این وضعیت یا حذف می‌شویم یا در اقلیت کامل قرار می‌گیریم.

او ادامه داد: دموکراسی ایجاب می‌کنند که اصولگراها چنین حرفی نزنند اما اصلاح‌طلبان با تسامح برخورد کرده‌اند و برای شکل‌گیری خانه احزاب کوتاه آمده‌اند.

منتجب‌نیا همچنین خاطرنشان کرد: حتی دموکراسی به اصولگرایان این امکان را نمی‌دهد که 7 کرسی را در اختیار داشته باشند اما اصلاح‌طلبان این پیشنهاد را پذیرفته‌اند. البته در این میان 7 کرسی دیگر که نه در اختیار اصلاح‌طلبان و نه در اختیار اصولگرایان است باید آزادانه انتخاب شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین