کد خبر: ۳۰۲۱۱۰
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۵
گزارشی از پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری نیکوکاری نیک‌اندیشان هنر

جنتی یکی از سهامداران صندوق سرمایه‌گذاری هنر شد/ توحیدی: اگر وزیر کارت قرمز هم بگیرد پای تفکراتش می‌ایستد

پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری نیکوکاری نیک‌اندیشان هنر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنرمندان و سهامداران در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
آفتاب‌‌نیوز :
پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری نیکوکاری نیک‌اندیشان هنر عصر روز گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونان این وزارتخانه، جمعی از هنرمندان و سهامداران در فرهنگسرای نیاوران آغاز شد.

غلامرضا خلیل ارجمندی مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری نیکوکاری نیک‌اندیشان هنر این مراسم اظهار داشت: با توجه به اینکه در شرایطی هستیم که کشور در رکود تورمی است و نتوانسته به تولید و صنعت برسد، اقتصاد فرهنگ و هنر می‌تواند بازده مناسبی داشته باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر کشورهای جهان اول تولید سخت‌افزار را به کشورهای دیگر سپرده و خود تولید نرم‌افزار را به دست گرفته‌اند. این کشورها در حوزه فناوری اطلاعات اشتغال‌آفرینی دارند. 

ارجمندی با اشاره به اهمیت اقتصاد خلاق گفت: مطالعات ما در بحث مفاهیم نظری در اقتصاد فرهنگ و هنر بوده است و در آن اقتصاد خلاق به صورت قابل توجهی مدنظر قرار گرفته است. موضوع اقتصاد خلاق بویژه در حوزه فرهنگ و هنر حتی در برخی کشورها تبدیل به یک وزارتخانه شده است اما در کشور ما ناشناخته مانده است. در تلاش هستیم فعالیت‌هایمان در زمینه اقتصاد خلاق نهادینه کنیم.

* اگر جنتی کارت قرمز هم بگیرد پای تفکراتش می ایستد

در ادامه این مراسم فرهاد توحیدی با اشاره به اهمیت خلاقیت، اظهار داشت:  استعداد دانش‌آموزان ریاضی در کشورهای صاحب منابع نفتی با کشورهایی که این منابع را ندارند ارتباط معناداری وجود دارد؛ هوش کسانی که منابع زیرزمینی ندارند زیادتر از کشورهای این چنینی است. چرا که روی استعداد دانش‌آموزان سرمایه‌گذاری می‌کنند چون می‌دانند اگر روی هوش و استعداد آنان سرمایه گذاری شود منجر به خلاقیت و پیشرفت دانش خواهد شد.

توحیدی یادآور شد: هنرمند سفارشاتی را از جامعه می‌گیرد و در این راه هنر شهیدها می‌دهد که یکی از آنها به عنوان مثال جریان دو روز پیش بود که آقای جنتی از مجلس کارت زرد گرفت اما با این حال پای تفکراتش ایستاد و فکر می‌کنم اگر کارت قرمز هم بگیرد پای این تفکرات می‌ایستد.

* درخواست دعایی از وزیر عزیز و مظلوم!

حجت‌الاسلام دعایی در این مراسم اظهار داشت: دیروز خبری داشتیم که یک هنرمند برای درمانش ساز خود را فروخت یعنی یک نهاد و پشتوانه‌ای نبود که این هنرمند در پایان عمرش به دلیل نیاز مالی و درمان مجبور نشود عزیزترین چیزی که در اختیار دارد بفروشد؟! که بعد از انتشار خبر بهرام نمازی از دوستان شهید فروهر که من او را شهید می‌دانم خواست تا به این هنرمند کمکی شود و سازش را پیدا کنیم و به او برگردانیم.

وی یادآور شد: چند وقت پیش هم خبرنگاری به ما مراجعه کرد و گفت من در روزنامه به صورت پروژه‌ای کار می‌کنم این خبرنگار فرهیخته و متعهد نگران این بود که اگر بیمار شود بیمه‌ای ندارد و حتی برای آینده‌اش در شرایط شغلی‌اش نگران بود که امیدواریم با تلاش صمیمانه وزیر عزیز و مظلوم ما، ابتکاری صورت بگیرد که این قشر را توانمندانه یاری کنیم تا دیگر نگرانی از بابت آینده نداشته باشند.

شب گذشته علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دو سهام از صندوق سرمایه‌گذاری نیکوکاری نیک‌اندیشان هنر را خریداری کرد؛ یکی به نام خودش و دیگری هم به نام صندوق به ارزش 100 میلیون تومان.

بر اساس این گزارش، پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری نیکوکاری نیک‌اندیشان هنر، از تاریخ 20 خرداد به مدت 5 روز از طریق صندوق اعتباری هنر و شرکت مشاور سرمایه‌گذاری آرمان آتی آغاز می‌شود. جمع‌آوری وجوه از اشخاص علاقمند به مشارکت در امور نیکوکاری مرتبط با هنرمندان، نویسندگان، روزنامه‌نگاران و سرمایه‌گذاری وجوه جمع‌آوری شده در دارایی‌هایی مانند، سهام و سایر اوراق بهادار است که با استفاده از عواید حاصله، در تأمین هزینه‌های بیمه تکمیلی، اصحاب فرهنگ و هنر تحت پوشش صندوق اعتباری هنر هزینه خواهد شد، مؤسسین صندوق نیکوکاری هنر جمعی از نهال‌های مالی فعال در بازار سرمایه، هنرمندان، نویسندگان و روزنامه‌نگاران خیرخواه است.

**جنتی: از فعالان حوزه بازار پول و سرمایه دعوت کردیم تا برای اقتصاد هنر کمک کنند

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم اظهار داشت: خوشحالم از اینکه فعالان اقتصادی و اصحاب هنر در کنار هم قرار گرفته‌اند و در سال همدلی و همزبانی این همدلی را تحقق می‌بخشند.

وی ادامه داد: بحث اقتصاد فرهنگ و هنر یکی از مسائل مهمی بوده که بعد از تصدی در وزارتخانه و طی مشورت با صاحبان تجربه مثل آقای مسجد جامعی و مهندس کاظمی این را در برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دادیم. تا در این دوره به این مقوله بیشتر بپردازیم.

جنتی یادآور شد: با توجه به بدهی‌ها و مشکلات فراوانی که داشتیم، برای رسیدن به بخشی از این اهداف صندوق سرمایه‌گذاری هنر را پیگیری کردیم؛ همچنین از فعالان حوزه بازار پول و سرمایه دعوت کردیم تا برای اقتصاد هنر کمک کنند. ضمن اینکه امسال 60 میلیارد اعتبار گرفتیم و بدهی گذشته را می دهیم.

وی گفت: بعد از پالایش‌های آقای ارجمندی مدیر صندوق اعتباری برآورد شد که 23 هزار نفر از روزنامه‌نگاران، هنرمندان و نویسندگان در این صندوق عضو هستند و سعی خواهد شد که این صندوق در نقاط مختلف کشور فعال باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: در سال 93 بیشتر تمرکز بر روی بسترسازی و زمینه‌سازی برای تبیین مفاهیم اقتصاد خلاق بود. البته این کار در سال 2001 در دنیا مطرح است اما در کشور ما هنوز به طور جدی ورود پیدا نکردیم.

جنتی بیان داشت: در بسیاری از سفرهای استانی که به همراه هیأت دولت حضور پیدا می‌کنیم می‌بینیم که بیشتر به پروژه‌های صنعت و عمران و... اعتبار اختصاص پیدا می‌کند اما ساخت پردیس تئاتر یا یک مجمتع فرهنگی هنری در اولویت قرار نمی‌گیرد. شاید فکر می‌کنند که توجیهی ندارد که در حوزه فرهنگ سرمایه‌گذاری شود.

وی افزود: برای رسیدن به یک اقتصاد خلاق باید سرمایه‌گذاری می‌شد که در این رابطه جلساتی با مدیرعامل بانک‌ها گذاشته شد تا سرمایه‌گذاری سودآور با توجیه اقتصادی هم با بسیاری از شخصیت‌های دیگر دولت انجام گیرد. سال گذشته اولین نشست بازارهای مالی اقتصاد خلاق را برگزار کردیم که در آنجا طی مشورت‌هایی که انجام شد دو پیشنهاد داده شد. یکی اینکه صندوق اعتباری سرمایه‌گذاری فعالیت خود را آغاز کند و دیگری شرکت سرمایه‌گذاری در حوزه فرهنگ و هنر راه‌اندازی شود که در آینده بسیار نزدیک این شرکت راه‌اندازی می‌شود.

جنتی خاطرنشان کرد: در سال 94، تلاش مان این است که با مشارکت و همکاری این صندوق ها نقش بایسته‌ای در حمایت از هنر ایفا کنیم.

وی در خصوص فعالیت‌های حوزه اقتصاد خلاق گفت: در این حوزه می‌توان از کشورهای برتر یاد کرد که چین، ایالات متحده آمریکا، آلمان و هند از جمله این کشورها به شمار می روند که ارزش آن در سال 2012، 207 میلیارد دلار بوده است ضمن اینکه در زمینه اشتغال هم توانست نقش به سزایی ایفا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص حراج‌های هنری گفت: در طول چند سال اخیر حراج‌هایی صورت گرفته که ظرف 3-4 سال ارزش افزوده آن به 10 برابر رسیده است. به عنوان مثال حراج بزرگ تهران در سال 91، از 2.5 میلیارد تومان امسال به 21 میلیارد تومان رسیده است که قیمت قابل توجهی است و همچنین در صنعت سینما هم نسبت به سال‌های گذشته رشد 40 درصدی داشتیم.

به گزارش خبرگزاری فارس، جنتی یادآور شد : با توجه رویکرد دولت در زمینه‌سازی گسترش گردشگری تعداد گردشگران رو به افزایش بوده و امیدواریم با حل و فصل مسائل این آمار رو به رشد باشد که در ادامه آن صنایع دستی هم با حضور گردشگران رشد می‌کند. اگر به این مقولات توجه کنیم سود خوبی را می‌توانیم کسب کنیم که آن را هم در خدمت فرهنگ و هنر قرار دهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین