کد خبر: ۳۰۲۵۲
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۸۴ - ۱۵:۱۷

مرکل:آمریکا پذیرفته که خطا کرده است

آفتاب‌‌نیوز : پيشتر دولت آلمان گفت که فهرستی بيش از 400 پرواز هواپيماهای آمريکايی به آلمان و فرود در آن کشور را که مشکوک به نظر می رسد تهيه کرده و از آمريکاييان خواسته است در مورد علت رفت و آمد اين هواپيماها توضيح دهد.  

خانم مرکل و خانم رايس در يک کنفرانس خبری در برلين گفتند که کار اطلاعاتی بخش مهمی از جنگ با تروريسم است اما نبايد با نقض قوانين بين المللی همراه باشد.

خانم رايس بار ديگر اطمينان داد که آمريکا نه با شکنجه موافق است و نه به شکنجه مظنونان دست زده است.

صدر اعظم آلمان و وزير خارجه آمريکا همچنين در باره يک شهروند آلمان گفتگو کردند که که بنا به ادعا توسط عوامل سيا ربوده شده و به مدت پنج ماه در افغانستان تحت بازجويی قرار گرفته است و نهايتا معلوم شده که سيا او را با کس ديگری اشتباه گرفته بوده است.

خانم مرکل گفت که آمريکا پذيرفته که خطا کرده است. خانم رايس در حالی که از اظهارنظر مستقيم در باره اين موضوع خودداری کرد گفت که آمريکا مايل است که هر خطايی را تصحيح کند.

در همين حال، اتحاديه آزاديهای مدنی آمريکا اعلام کرده است که از طرف اين شهروند آلمانی عليه دولت آمريکا به اقدام قانونی دست می زند.

به گفته اين اتحاديه اين شهروند لبنانی تبار آلمان هنگام گذراندن تعطيلات خود در مقدونيه بازداشت شد و پس از انتقال به افغانستان مورد بازجويی قرار گرفت.

خانم مرکل همچنين ملاقات با وزير خارجه آمريکا را برای آغاز يک رابطه نزديک، بسيار خوب توصيف کرد.

روابط دو طرف در دوره صدارت گرهاردد شرودر که مخالف حمله آمريکا به عراق بود آسيب ديده بود.  

اخيرا گزارش شده بود که سازمان مرکزی اطلاعات آمريکا - سيا - در تعدادی از پايگاه های متروکه واقع در برخی کشورهای اروپای شرقی که از زمان اتحاد شوروی باقی مانده است به منظور زندانی کردن مظنونين خارجی به عمليات تروريستی استفاده کرده و آنان را در اين مراکز تحت شکنجه قرار داده است.

همچنين، اين سازمان در انتقال مظنونين به اين بازداشتگاه ها از فرودگاه های تعدادی از کشورهای اروپای غربی به عنوان محل های ترانزيت استفاده کرده است.

اين گزارش ها به طرح درخواست سازمان های مختلف اروپايی برای تحقيق در اين زمينه و انتقاد از اقدامات احتمالی آمريکاييان منجر شده است.

خانم رايس قبل از ترک واشنگتن، پايتخت آمريکا، به مقصد آلمان اين اتهام را رد کرد که مقامات دولتی ايالات متحده کاربرد شکنجه برای اخذ اعتراف از مظنونين به تروريسم را مورد تاييد قرار داده بودند.

در همانحال، رسانه های آلمانی گفته اند که سال گذشته مقامات آمريکايی به اتو شيلی، وزير کشور در دولت قبلی آلمان، اطلاع دادند که يک شهروند آلمانی در جمهوری مقدونيه بازداشت شده و به مدت پنج ماه در زندانی در افغانستان محبوس بود.

آقای شلی در اين مورد اظهار نظری نکرده و وزارت کشور آلمان گفته است که اين گزارش ها را در دست بررسی دارد.

گزارش وجود شکنجه گاههای سيا در اروپا و احتمال استفاده غير مجاز از فرودگاه های اروپايی برای انتقال مظنونين به تروريسم به اين بازداشتگاه ها دولت آلمان را در موقعيت دشواری قرار داده است.

اين نخستين سفر وزير خارجه ايالات متحده به آلمان پس از آغاز دوره زمامداری آنگلا مرکل صدراعظم جديد اين کشور است که ضمن تاييد مبارزه جهانی با تروريسم، در صدد بهبود روابط آلمان و ايالات متحده بر آمده است.

دولت قبلی آلمان به رهبری گرهارد شرودر، صدراعظم سابق، با حمله نظامی آمريکا به عراق مخالفت می ورزيد که باعث بروز کدورت بين رهبران دو کشور شد.
 
خانم رايس از زمان تصدی وزارت خارجه آمريکا در صدد ترميم روابط ايالات متحده با کشورهای اروپايی بوده است که در مواردی تحت تاثير جنگ عراق به سردی گراييده است.

احزاب مخالف در آلمان از دولت خواسته اند مساله چهارصد مورد استفاده مشکوک هواپيماهای آمريکايی از حريم هوايی اين کشور را مورد بررسی قرار دهد زيرا امکان دارد هدف از اين پرواز ها انتقال مظنونين به تروريسم به بازداشتگاه های مخفی آمريکايی در اروپای شرقی بوده باشد.  
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین