آفتابنیوز : دکتر محمد حسیبی در این رابطه افزود: از ظروف سفالی فقط برای حرارتهای غیرمستقیم استفاده میشود زیرا در این ظروف لعاب فلزات سنگین وجود دارد که در هنگام پخت و پز به غذا نفوذ و غذا را دچار مشکل میکنند.
این کارشناس مواد خوراکی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: از لیوان سفالی برای نوشیدنیهای گرم همانند چای استفاده نکنید و توصیه میشود از این ظروف برای نگهداری مواد غذایی در طولانی مدت بویژه نگهداری غذاهای ترش همانند ماست استفاده نشود.
حسیبی در مورد استفاده از ظروف شیشهای گفت: این ظروف میتوانند حرارت را تحمل کنند و انتقال حرارت در این ظروف مناسب پخت و پز به خوبی انجام میشود همچنین در این ظروف انتقال ماده از جداره ظرف به داخل مواد غذایی را نداریم.
وی ادامه داد: ظروف شیشهای یکی از سالم ترین ظرفهایی است در پخت و پز استفاده میشود، حتی برای نگهداری غذا در داخل یخچال و نگهدای مواد اسیدی و ترش خوب هستند.
این کارشناس مواد خوراکی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مورد ظروف تفلون گفت: در حقیقت ظروفی هستند که پایه آنها آهنی است و تفلون در درون آنها قرار دارد.
وی ادامه داد: حدود 70 سال قبل این ظروف به بازار آمدند که از ظروف رایج و پرمصرف در آشپزخانهها به شمار میروند، انتقال حرارت در این ظروف خوب است که چسبندگی غذا را در این ظروف نداریم.
وی افزود: لایه تفلونی که در این ظروف به کار میرود در کشور دارای استانداردهای خاصی است که وزارت بهداشت و اداره استاندارد بر ساخت آن نظارت دارند.
به گزارش ایسنا، حسیبی با بیان اینکه برای شستشوی این ظروف بهتراست از ابر و مایع ظرفشویی استفاده کنیم، اظهار کرد: گاهی اوقات لایه تفلون از این ظروف جدا میشود و به داخل غذا نفوذ میکند این ذرات کنده شده قابل جذب برای بدن نیست و دفع میشود اما اگر حرارتی که این ظرف میبیند حرارت بالایی باشد و تفلون را بسوزاند، سوختن تفلون باعث ایجاد بخاراتی میشود که این بخارات غذا را دچار مشکل میکند.
این کارشناس مواد خوراکی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیه کرد: در استفاده از این ظروف بهتر از قاشق چوبی استفاده کنیم و از حرارت دادن خالی این ظروف پرهیز کنید.