حسين شريعتمداري، مدير مسوول روزنامه كيهان با اشاره به اظهارات سياسي اخير مديركل آژانس درباره مساله هسته ای ايران گفت: متاسفانه مديركل آژانس به جاي آنكه از موضع حقوقي و فني آژانس برخورد كند در چهره يك ديپلمات ظاهر ميشود؛ اين در حالي است كه مطابق اساسنامه آژانس، مديركل و بازرسان وظيفه ارزيابي فني و حقوقي رفتار و عملكرد كشورهاي عضو آژانس است.
وي با اشاره به اظهارات البرادعي مبني بر اينكه صبر جامعه بينالمللي در قبال مساله هسته ای ايران دارد تمام ميشود گفت: اين سخن البرادعي برخوردي ديپلماتيك از نوع ايجاد عمليات رواني است.
شريعتمداري افزود: انتظاري كه اروپا و آژانس از فعاليتهاي هستهای ايران دارند اطمينان از صلح آميز بودن آن است كه از طريق بازرسيها اين مساله محقق شده است و از آنجايي كه آمريكا و متحداناش از خود تعبير (جامعه بينالملل) دارند به رغم همه سنگاندازيها نتوانستند نشانه ای از انحراف ايران به دست آورند.
اين روزنامه نگار با بيان اينكه در نظام حقوقي بينالملل نيتخواني نبايد مورد توجه باشد گفت: مقامات آمريكايي و اروپا بر اينكه فناوري صلح آميز هسته ای حق ايران است تصريح داشتند، اما اينگونه مطرح ميكنند كه به ايران اعتماد ندارند.
شريعتمداري درباره جوسازي برخي خبرگزاريهاي خارجي از اظهارات اخير دكتر علي لاريجاني گفت: پس از اعلام آمادگي ايران براي ازسرگيري مذاكرات هسته ای مسوولين مذاكره كننده اعلام كردند كه مذاكره براي مذاكره را نميپذيرند، لذا مذاكرات بايد براي انجام غني سازي و در ادامهمذاكرات قبلي باشد. همچنين اين موضعگيري صريح به اين معنا بود كه ايران ديگر اجازه فرصت سوزي در مذاكرات را به طرف اروپايي نخواهد داد.
وي گفت: واقعيت اين است كه به هر حال ايران فعاليتهاي غني سازي را از سر خواهد گرفت؛ چرا كه هيچ مستند حقوقي و قانوني در عدم پرداختن به اين كار و يا ادامه تعليق وجود ندارد.
مدير مسوول روزنامه كيهان با اشاره به ايده روسيه و حمايت آژانس و اروپا از آن گفت: پس از آنكه رييس جمهوري ايران در سازمان ملل طرح مشاركت هسته ای ايران اعلام كرد طرف اروپايي نيز طرحهايي در قالبهاي مشاركت ارايه كرد اما با اين فرق كه محل اين مشاركت به خارج از خاك ايران منتقل شود اما اين مساله نوعي زحمت اضافي براي ايران و فاقد عقلانيت است.
وي افزود: ارايه چنين ايدهاي بر خلاف اساسنامه آژانس و مغاير با استقلال كشور ايران است.
شريعتمداري با بيان اينكه آژانس و اروپا در عرصه فني و حقوقي به بن بست رسيدهاند گفت: بنابراين سعي دارند عرصه سياسي را دنبال كنند؛ چرا كه بر مبناي يافتههاي حقوقي و فني نميتوانند پرونده ايران را به شوراي امنيت ارجاع دهند.
اين روزنامهنگار خاطر نشان كرد: اظهارات تهديدگونه مقامات آژانس و اروپايي براي اين است كه به نوعي خواست آنها را در پذيرش ايده روسيه بپذيريم.
وي در پايان افزود: تصور ميكنم با چنين روندي چارهاي جز ازسرگيري فعاليتهاي غني سازي نداشته باشيم.
ادامه فعاليتهاي غني سازي ايران زمينه فني و حقوقي و از سويي خواست عمومي جامعه ايران را به دنبال دارد.