کد خبر: ۳۰۸۲۷
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۸۴ - ۱۷:۱۳

گروگانگيري و تجزيه کردستان عراق

آفتاب‌‌نیوز :

مرکز فرهنگي آلمان
در باره فعاليت هاي خانم اوستهوف در موصول و اربيل يکي از همکاران آلماني او در عراق بنام رولف اِکهارد گيرمان چندين مصاحبه راديوئي داشته است.  به گفته گيرمان اين خانم آلماني از یک سال و نيم پيش مشغول بازسازي کاروانسرائي قديمي در موصول بنام بيت التوتوني بوده است و قصد داشته آنجا را تبديل به يک مرکز فرهنگي نمايد. براي اينکار او با وزارت امور خارجه آلمان همکاري داشته و 40 هزار يورو بودجه گذاري شده است. علاوه بر اين وي مشغول به ايجاد مرکز فرهنگي ديگري در اربيل بوده که قرار است در ژانويه آتي آغاز به فعاليت نمايد. فعاليت هاي او همواره با سفارت آلمان در بغداد هماهنگ ميشده است.

دستگاههاي نفوذي
پيش از اينها خانم اوستهوف در برنامه ريزي مربوط به ايجاد يک مرکز فرهنگي در بغداد که از جانب وزارت امور خارجه آلمان صورت گرفت، سهيم بوده است.  اين مرکز که دولت آلمان 100 هزار يورو براي آن سرمايه گذاري نموده است، در ماه مارس گذشته افتتاج گشت و پايگاه عملياتي اين دولت و شرکت هاي آلماني در عراق مي باشد. بنا بر اطلاعات وزارت امور خارجه آلمان بخشي از اين مرکز در اختيار انستيتو گوته بوده در جهت انجام ديالوگ مورد استفاده قرار مي گيرد و بخش ديگري نيز به دفتر عراقي يک شرکت مشاور اقتصادي آلماني اختصاص دارد. خانم اوستهوف پيش از آغار فعاليت در بغداد در خدمت سازمان باستانشناسي آلمان (DAI) بوده است که از شعبات عملياتي وزارت امور خارجه اين کشور مي باشد. DAI براي اقداماتي که اين سازمان در جهت حفظ منافع آلمان انجام مي دهد، شهرت داشته و به جمع آوري اطلاعات و فعاليت هاي جاسوسي نيز مي پردازد. براي نمونه پيش از وقوع جنگ جهاني دوم و نيز در حين آن، سازمان باستانشناسي آلمان از اين قبيل فعاليت ها داشته است. هدف از اين اقدامات ايجاد نفوذ در مناطق نفت خيز و بوجود آوردن زمينه هاي رقابت آلمان در بهره برداري از اين منابع از جمله در حوالي موصول و اربيل بوده است. 

کردستان عراق
فعاليت هاي خانم اوستهوف که به لحاظ مالي از ناحيه وزارت امور خارجه آلمان تأمين مي شود، درست مربوط به همين مناطق ميگردد. تابستان گذشته کردستان عراق گرانيگاه يک کنفرانس اقتصادي مشترک آلماني – عراقي بود که در شهر مونيخ برگزار شد.  در آغاز ماه نوامبر گذشته مسعود بارزاني، رئيس جمهور محلي کردستان عراق با خانم مرکل که آنزمان کانديداي صدر اعظمي آلمان بود، ديداري داشت. گفته ميشود بارزاني هم با حزب سبزها و هم با دولت ايالت باوارياي آلمان در تماس نزديک مي باشد. دفتر امور صنعتي و بازرگاني شهر مونيخ، مرکز باواريا، مدتهاست که در راه توسعه همکاري هاي اقتصادي آلمان با شمال عراق کوشش مي نمايد. 

پايتخت
در اربيل که پايتخت کردستان عراق مي باشد و از سال 1996 توسط بارزاني در مقام رياست جمهوري محلي و از جانب حزب دموکرات کردستان اداره ميشود، در حال حاضر ايالات متحده آمريکا بزرگترين پايگاه نظامي خود در عراق را در دست تأسيس دارد. اين پايگاه در صورتيکه در گيريهاي نظامي در ساير مناطق عراق اوجگيري نمايند، ميدان عقب نشيني براي قواي آمريکا خواهد بود. در بازسازي اربيل شرکتهاي آلماني سهيم مي باشند. و از 20 سپتامبر گذشته فرودگاه بين المللي تازه تأسيس اربيل با فرودگاه فرانکفورت با پروازي مستقيم در ارتباط قرار دارد. به خاطر منابع نفتي موجود، اين ناحيه در نظر دواير اقتصادي آلمان زمينه بسيار قابل توجه و جذابي مي باشد.

نفت
دولت محلي کردستان اقداماتي براي برقراري رقابت با حکومت عراق بر سر کنترل منابع غني نفتي کردستان انجام داده است. يک شرکت نفتي نزوژي بنام DNO در نزديکي شهر زخو Zekho اولين حفاريها را به عمل آورده است که در چهارچوب قراردادي با دولت محلي انجام شده و به همين دليل نيز ناقض مقررات قانون اساسي جديد عراق مي باشد.  موضوع مورد مناقشه تعلق کرکوک به اين ايالت است، زيرا در اطراف اين شهر به ميزان 10 ميليارد بارل نفت در دل زمين برآورد شده است. رئيس جمهور محلي، بارزاني، تهديد نموده است در صورتيکه کرکوک در تقسيم بندي هاي کشوري که قرار است در سال 2007 صورت گيرد، از کردستان عراق جدا گردد، جنگ و آشوب براه خواهد افتاد.  علاوه بر اين بارزاني اعلام نموده است در صورتيکه تحولات جنگي عراق منجر به از هم پاشيدن اتفاق نيزوهاي اشغالگر غربي گردد، کردستان عراق تبديل به کشوري مستقل خواهد شد.

تجزيه
تجزيه شمال عراق بخشي از امکانات استراتژيک سياست غرب و برلين مي باشد. طراحان اين استراتژي اجراي طرح مذکور را با حفظ کنترل سياسي و اقتصادي خاورميانه هماهنگ ميدانند و اين حتا در صورتيست که کنترل بغداد نيز از اختيار غرب خارج شود. شرط لازم براي عقب نشيني به کردستان عراق رشد ناسيوناليسم کرد مي باشد و به همين جهت نيز در اين راه از صرف هيچ گونه مخارجي خودداري نمي کنند که از جمله اين سرمايه گذاري ها در زمينه فرهنگي است. به منظور اجراي اين سياست از قرار معلوم وزارت امور خارجه آلمان از فعاليت هاي افراد خادم ساده دل بهره برداري مي کند. اما برلين حاضر نيست براي حفظ جان اين افراد ضمانتي را به عهده گيرد. به همين دليل نيز جان آنها در معرض مخاطره قرار دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین