کد خبر: ۳۱۱۲۱۰
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۰

نامه انجمن زنان کارآفرین به رئیس‌جمهور؛ "اشتغال" مهمترین چالش زنان است، تدبیری بیاندیشید

انجمن زنان كارآفرين در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس‌جمهور مشکلات و چالش‌های پیش‌روزی زنان در جامعه را با وی مطرح و ضمن ارائه پیشنهاد‌هایی برای رفع این مشکلات، از رئیس‌جمهور درخواست کرده است تا تدبیری در این‌باره بیاندیشید. رئیس‌جمهور نیز در نامه‌ای به خانم مولاوردی، معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده، دستور داده است تا به مطالبات و مشکلات مطرح شده در این نامه رسیدگی شود.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس اجتماعی- انجمن زنان كارآفرين در نامه‌ای به رئیس‌جمهور ضمن اشاره به مشکلات و چالش‌های پیش‌روی زنان در جامعه و بیان اینکه "از جمله مهم‌ترین چالش جدی در جامعه زنان اشتغال است"، نوشته است: امروز، به خلع ید دیگری نیاز است. خلع ید از شرکت‌های شبه‌دولتی که به هیچ نهاد رسمی پاسخگو نمی‌باشند. انتظاری است که در شرایط پس از تحریم از دولت شما می‌رود.

به گزارش آفتاب، این انجمن با تاکید براینکه "تدبیر و اراده‌ای جدی ...لازم است و نیز برای بهره‌مندی از نیروی کار زنان به‌عنوان عناصر مولد و توسعه‌گرا در سطح ملی تدبیری و عزمی فراتر، پیشنهاد داده است: "طرح ملی ترویج و توسعه کسب و کار و کارآفرینی زنان " با بهره‌مندی از همه ظرفیت‌های علمی- دانشگاهی، دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی و نهادهای مدنی مرتبط در دستورکار فوری دولت قرار گیرد.

متن نامه انجمن زنان کارآفرین به رئیس‌جمهور را در ادامه می‌خوانید:

جناب آقای روحانی
ریاست محترم جمهوری
با سلام و احترام

ضمن تبریک عیدسعید فطر و نیز کسب موفقیت تیم مذاکره کننده هسته ای ایران، انجمن زنان کارآفرین در دیدار افطاری مورخ 21/4/94 فرصت را مغتنم شمرد و قصد آن داشت تا در زمانی کوتاه مواردی را در حوزه اشتغال و کارآفرینی زنان، باستحضار جنابعالی برساند. فرصت دست نداد. موجب امتنان است که در این مرقومه ملاحظه فرمایید.

همان‌طور که آگاهید از جمله مهم‌ترین چالش جدی در جامعه زنان که نیمی از جمعیت ایران را شامل می‌شوند، اشتغال است. به طوری که بالغ بر 22 میلیون زن در سن کار است که نرخ بیکاری زنان زیر 30 سال 43 درصد گزارش می شود.

گزارش جهانی جنسیتی سال 2014 توسط مجمع جهانی اقتصاد بیانگر آن است که ایران از میان 140 کشور، رتبه 137 را در فرصت های اقتصادی کسب کرده است.

در این میان موقعیت سه قشر

دختران فارغ التحصیل دانشگاهی با نرخ بیکاری 3/31 درصد

زنان سرپرست خانوار با تعداد بالغ بر 2500 هزار نفر

و زنان صاحب کسب و کار و کارآفرین در شرایط محیط اقتصادی و اجتماعی حاضر مستلزم توجهی فراتر از برنامه های جاری و عمومی هستند.

جهت استحضار فقط در طی سال های 84 تا 87 (دولت نهم) تعداد کارفرمایان زن سیر نزولی حدود 60درصد داشته است. (از 48000 نفر به 28000 نفر رسیده است.)

به همین دلیل بسترهای حمایتی از طرح‌های ویژه کارآفرینی زنان ازجمله معافیت‌های مالیاتی و حق بیمه سهم کارفرما در سه سال اول راه اندازی کسب و کار، و ایجاد فرصت های توان افزایی و توسعه ظرفیت مدیریت از طریق آموزش و خدمات مشاوره‌ای برای کسب و کارهای کوچک و متوسط نیاز است.

فرصت‌های موجود نشانگر آن است که ایجاد اشتغال از طریق ترویج خوداشتغالی، کسب و کار و کارآفرینی بویژه درمیان زنان مستعد و با قابلیت مدیریتی میسرتر است.

یقیناً طی این مسیر به بهبود محیط کسب و کار بس نیازمند است. امروزه سهم گزاف شرکت‌های شبه دولتی و فساد ناشی از انحصارگرایی صدمه‌ای جدی به محیط کسب و کار وارد ساخته است. بخش خصوصی واقعی برای بقاء و ماندگاری خود به ناچار متاثر از آسیب‌های ناشی از فساد و رانت‌های اقتصادی است و مسیر سالمی را طی نخواهد کرد. در این میان بیشترین لطمه به شرکت‌های کوچک و متوسط و بیش از همه به زنان صاحب کسب و کار وارد می‌شود.
 
جناب آقای روحانی

امروز، به خلع ید دیگری نیاز است. خلع ید از شرکت‌های شبه‌دولتی که به هیچ نهاد رسمی پاسخگو نمی‌باشند. انتظاری است که در شرایط پس از تحریم از دولت شما می‌رود. بحران جدی است. تدبیر و اراده‌ای جدی برای این امر لازم است. و نیز برای بهره‌مندی از نیروی کار زنان بعنوان عناصر مولد و توسعه‌گرا در سطح ملی تدبیری و عزمی فراتر.

پیشنهاد مشخص آن‌که "طرح ملی ترویج و توسعه کسب و کار و کارآفرینی زنان " با بهره‌مندی از همه ظرفیت‌های علمی- دانشگاهی، دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی و نهادهای مدنی مرتبط در دستورکار فوری دولت قرار گیرد.

از دیگر سو، شرایط پس از تحریم که زمینه را برای ورود سرمایه‌های خارجی فراهم می‌سازد، به تعمیق نگاه کارشناسانه‌ای برای استفاده بهینه از سرمایه‌های ملی و توسعه نقش مولد جمعیت فعال اقتصادی نیاز است. در این میان عنایت ویژه به سرمایه انسانی جوان فارغ‌التحصیل دانشگاهی به طور اعم و دختران فارغ‌التحصیل به طور اخص حائز اهمیت است.

برای این مهم، پیشنهاد می‌شود معاونت زنان ریاست‌جمهوری با بسیج منابع و امکانات موثر در نقش کلان برنامه‌ریز، سیاستگزار و نظارت‌کننده با همکاری دو وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و علوم، تحقیقات و فناوری مسئولیت اصلی را عهده دار شود. بدیهی است که تصدی و اجرای آن باید توسط بخش خصوصی و نهادهای مدنی مرتبط اجرا شود.

این طرح در سطح ملی سه هدف اصلی را دنبال خواهد کرد:

توسعه ظرفیت مدیریت زنان صاحب کسب و کار و کارآفرین

پرورش ایده‌های خلاق دختران فارغ‌التحصیل دانشگاهی برای ورود به عرصه کارآفرینی و کمک به ایجاد کسب و کارهای جدید توسط ایشان

توان‌افزایی زنان سرپرست خانوار در مسیر خوداشتغالی و درآمدزائی

از جنابعالی درخواست می‌شود که این مهم را مورد عنایت خود قرار داده و دستور لازم برای تحقق آن را صادر فرمایید. پیشاپیش از حسن ظن جنابعالی در این باره صمیمانه تشکر می‌کند.

نامه انجمن زنان کارآفرین به رئیس‌جمهور؛
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین