کد خبر: ۳۱۱۳۹۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱
آخرین وضعیت افزایش صادرات نفت ایران پس از لغو تحریم‌ها

از ماجرای دکل گمشده تا بابک زنجانی دوم و بدهی ۵.۳میلیارد دلاری/مردم ایران فقیر شده‌اند/شرکت‌های نفتی آمریکا می‌آیند؟

وزیر نفت با تشریح آخرین وضعیت پرونده دکل حفاری گم شده و بابک زنجانی دوم، تاکتیک ویژه نفتی ایران در پساتحریم را تشریح کرد و گفت: تا اواسط آذرماه تمامی تحریم‌های نفتی لغو می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :
بیژن زنگنه در برنامه زنده تلویزیونی نگاه یک شبکه اول سیما در تشریح آخرین وضعیت افزایش صادرات نفت ایران پس از لغو تحریم‌ها، گفت: تا پیش از اعمال تحریم‌ها، حجم تولید نفت ایران ۳.۸ تا ۳.۹ میلیون بشکه در روز بود که با اعمال محدودیت‌های بین‌المللی، حجم صادرات نفت ایران از ۲.۲ میلیون بشکه به حدود یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.

وی با اعلام اینکه پیش‌بینی می‌شود تا اواخر آبان ماه یا اواسط آذرماه سال‌جاری تحریم‌های بین‌المللی علیه صنعت نفت ایران به طور کامل لغو شود، تصریح کرد: این تحریم‌ها شامل فروش و صادرات نفت ایران، مقدار فروش، حمل و نقل و بیمه کشتی‌های نفت‌کش و جابه‌جایی ارز حاصل از فروش نفت می‌شود.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با یادآوری اینکه سهم از دست رفته ایران در بازار نفت پس از اعمال تحریم‌ها، حدود یک میلیون بشکه در روز تخمین زده می‌شود، درباره ارزهای بلوکه شده نفتی ایران اظهار داشت: برخی از ارزهای نفتی مربوط به حساب بانک مرکزی ایران است که باید از سوی پالایشگران ژاپن، کره جنوبی و هند به حساب بانک مرکزی ایران واریز شود.

وزیر نفت با یادآوری اینکه برخی از ارزهای بلوکه شده ایران هنوز به حساب بانک مرکزی نیامده و حتی قابل برداشت نیست، بیان کرد: برخلاف دسته اول که ارزها به حساب بانک مرکزی واریز شده است اما قابل برداشت نیست، ارزهای گروه دوم تاکنون به حساب بانک مرکزی واریز نشده است.

زنگنه از طلب حدود ۶ میلیارد یورویی ایران از پالایشگاه‌های هندی به عنوان این دسته از ارزها یاد کرد و افزود: دسته سوم ارزهای بلوکه شده مربوط به شرکت ملی نفت ایران است که حجم این ارزها حدود ۲.۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

ماجرای بابک زنجانی دوم و بدهی ۵.۳ میلیارد دلاری

وی در ادامه در واکنش به انتشار خبر «وجود بابک زنجانی دوم و عدم پرداخت بدهی ۵.۳ میلیارد دلاری توسط یک دلال ایرانی – اماراتی به ایران»، توضیح داد: اصلاً موضوعی تحت عنوان بابک زنجانی دوم صحت ندارد.

وزیر نفت با بیان اینکه ایران از یک پالایشگاه دولتی امارات حدود ۵.۳ میلیارد دلار طلبکار است که این ارز هم جزو آن دسته از ارزهای بلوکه شده نفتی ایران به حساب می‌آید، اظهارداشت: در صورت لغو تحریم‌ها، این ارز بلافاصله به حساب بانک مرکزی ایران واریز خواهد شد.

زنگنه با اعلام اینکه این ارز حاصل از فروش میعانات گازی بوده که در گذشته به این پالایشگاه دولتی امارات فروخته شده است، تاکید کرد: پرونده فروش میعانات گازی و عدم بازگشت ارز ۵.۳ میلیارد دلاری آن، با پرونده آقای بابک زنجانی تفاوت‌های چشمگیری دارد.

وی با بیان اینکه با گذشت بیش از یکسال از دستگیری بابک زنجانی، هنوز مشخص نیست که ارز حاصل از فروش نفت توسط وی در کدام حساب واریز شده است و اصلاً اطلاعی از این ارزها وجود ندارد، تصریح کرد: به نظر شخصی من، این پول خورده شده است و تلاش‌های قوه قضاییه برای بازگشت بخشی از این ارز به حساب بانک مرکزی ایران ادامه دارد.

وزیر نفت در ادامه با یادآوری اینکه پس از توافق هسته‌ای ژنو، تاکنون حدود ۷۵۰ میلیون دلار از ارزهای حاصل از فروش نفت که پیشتر بلوکه شده بودند، به حساب شرکت نفت و بانک مرکزی واریز شده است، اظهار داشت: این ارزها جدا از دلارهای نفتی بوده که توسط پالایشگرهای ترکیه، هند و چین به حساب بانک مرکزی واریز نشده است.

این مقام مسئول همچنین درباره تخلف سپرده‌گذاری ارزها توسط بانک مرکزی در شرکت نفتی نیکو وابسته به شرکت ملی نفت ایران توضیح داد: سپرده‌گذاری ارز در شرکت نیکو به منظور سرمایه‌گذاری در طرح‌های پارس جنوبی، تخلف نبوده است.

توضیحات تازه از ماجرای دکل گم شده نفتی

وی در ادامه درباره ماجرای دکل نفتی گم شده گفت: یک دکل حفاری دریایی به ارزش تقریبی ۸۸ میلیون دلار توسط شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی در گذشته خریداری شده است.

زنگنه با بیان اینکه این دکل توسط تاسیسات دریایی از شرکتی خریداری شده که تنها ۲۰ روز از عمر ثبت آن می‌گذرد، بیان کرد: به عبارت دیگر، این شرکت ۲۰ روزه، یک دکل حفاری به ارزش ۶۶ میلیون دلار را از یک شرکت آرژانتینی خریداری می‌کند و در مدت چند روز این دکل را به ارزش ۸۸ میلیون دلار به شرکت تاسیسات دریایی می‌فروشد.

این عضو کابینه دولت با یادآوری اینکه نکته قابل توجه این است که مسئولان وقت تاسیسات دریایی در حالی هنوز دکل حفاری را دریافت نکرده و حتی پول آن را پرداخت کرده‌اند، سند دکل حفاری را امضا کرده‌اند، اظهارداشت: ابتدا تاسیسات دریایی ۲۰ درصد از پیش پرداخت پول دکل را به شرکت واسطه پرداخت می‌کند و سپس سایر مبالغ را در چندین قسط به شرکت واسطه پرداخت می‌کند اما این شرکت واسطه، پول‌ها را به فروشنده اصلی که یک شرکت آرژانتینی بوده، پرداخت نکرده است.

وی افزود: در نهایت شرکت آرژانتینی به دلیل عدم پرداخت پول از شرکت واسطه، قرارداد را فسخ می‌کند و دکل حفاری را در جای دیگری مشغول به کار می‌کند.

زنگنه همچنین با بیان اینکه تحقیقات گسترده بر روی این پرونده توسط قوه قضاییه در حال انجام است، یادآور شد: نکته تعجب برانگیز این قرارداد آن است که افرادی در تاسیسات دریایی بدون اخذ مصوبه هیات مدیره، اقدام به خرید دکل و پرداخت مبالغی به این شرکت واسطه می‌کنند.

وزیر نفت با اشاره به پرونده مشابه خرید یک دکل اسقاطی، توضیح داد: علاوه بر این، پرونده دیگری مبنی بر امضای قرارداد ۳۰ دستگاه دکل حفاری خشکی و دریایی توسط یک شرکت با سازندگان چینی وجود دارد که تحقیق و تفحص درباره این قرارداد ساخت دکل حفاری ادامه دارد.

ایران نفت روی آب ندارد

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ایران هیچ گونه نفت فروخته نشده‌ یا بدون مشتری بر روی آب و یا ذخیره‌سازی شده بر روی کشتی‌های نفتکش ندارد، بیان کرد: البته مقادیری میعانات گازی ذخیره شده بر روی آب وجود دارد که دلیل ذخیره‌سازی شده میعانات گازی مربوط به فرآیند تولید گاز در کشور است.

این مقام مسئول ادامه داد: براساس عملیات فنی، امکان کاهش تولید نفت وجود دارد اما برای کاهش تولید میعانات گازی، باید تولید گاز کشور کاهش یابد که فعلا سیاست، افزایش تولید گاز است.

زنگنه با تاکید بر اینکه میعانات گازی یکی از محصولات جانبی تولید گاز طبیعی در کشور است، اظهار داشت: از این رو پس از تولید میعانات گازی، مجبور به ذخیره‌سازی آن در مخازن ساحلی یا بر روی کشتی‌های نفتکش هستیم.

وی همچنین با یادآوری اینکه پس از لغو تحریم‌ها در مدت کمتر از ۷ روز، تولید روزانه نفت ایران حدود ۵۰۰ هزار بشکه افزایش می‌یابد، گفت: همچنین با اجرای یک برنامه حدود ۶  ماهه، تولید نفت ۵۰۰ هزار بشکه دیگر در روز افزایش پیدا می‌کند.

آخرین وضعیت توسعه میادین مشترک

وزیر نفت در ادامه در تشریح آخرین وضعیت طرح توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور توضیح داد: براساس برنامه زمان‌بندی تا سه سال آینده و به عبارت دیگر تا پایان سال ۱۳۹۶، پرونده توسعه تمامی فازهای پارس جنوبی بسته می‌شود. از این رو، تا پایان سال‌جاری فازهای جدید پارس جنوبی یکی پس از دیگری در مرحله بهره‌برداری قرار می‌گیرد، ضمن اینکه سال گذشته معادل پنج فاز پارس جنوبی تولید گاز کشور افزایش یافت.

وی با اشاره به فاصله میزان تولید گاز بین ایران و قطر، گفت: هم اکنون به طور متوسط روزانه قطر حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی برداشت می‌کند، این در حالی است که تولید روزانه گاز ایران از این میدان مشترک حدود ۴۰۰ مترمکعب در روز است.

این عضو کابینه دولت با اشاره به برنامه‌ریزی به منظور افزایش تولید نفت از میادین مشترک غرب کارون همچون میادین آذر، یادآوران، یاران، آزادگان شمالی و جنوبی و میدان لایه نفتی پارس جنوبی، اظهار داشت: براساس یک برنامه سه ساله، باید تولید نفت ایران از میادین غرب کارون حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.

زنگنه همچنین با اشاره به تاخیرهای شرکت‌های چینی در طرح توسعه میادین یادآوران و آزادگان شمالی، بیان کرد: چینی‌ها تحریم و برخی از مشکلات فنی را عامل این تاخیرها اعلام کرده‌اند که پیش‌بینی می‌شود به زودی این مشکلات برطرف شود.

مردم ایران فقیر شده‌اند

بیژن زنگنه در یک برنامه زنده تلویزیونی از شبکه یک رسانه ملی با انتقاد از عملکرد و رویکرد رسانه ملی در حمایت از دولت در ازای طرح حذف یارانه ثروتمندان، گفت: در حال حاضر وزارت نفت به طور متوسط روزانه ۹۰ میلیارد تومان باید از منابع خود را برای تامین یارانه نقدی خانوارها اختصاص دهد.

وی با اشاره به سنگینی بار مالی ۳۳ هزار میلیارد تومانی پرداخت یارانه‌ها نقدی بر دوش وزارت نفت و صنعت نفت کشور، اظهار داشت: این یارانه‌ها در حالی باید توسط وزارت نفت تامین و پرداخت شود که درآمدهای نفتی شرکت ملی نفت ایران در سال گذشته و سال جاری بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته است.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه رسانه ملی هیچ کمکی به دولت برای حذف یارانه ثروتمندان نکرد، اظهار داشت: اما باید تاکید کنیم که درآمد سرانه مردم هم کم شده و مردم کشور هم فقیر شده‌اند.

زنگنه با اشاره به برنامه حذف تعدادی از یارانه‌بگیران به صورت ماهانه، تاکید کرد: این برنامه توسط دولت در حال انجام بوده و به صورت ماهانه، یارانه نقدی تعدادی از یارانه‌بگیران حذف می‌شود.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه پیش‌بینی می‌شود هم اکنون ۱۰ میلیون ثروتمند به صورت ماهانه یارانه نقدی دریافت کنند، تاکید کرد: این در حالی است که با حذف یارانه هر ثروتمند، آنها اعتراض می‌کنند و با وجود اینکه خودروهای لوکس سوار می‌شوند اما اعتقاد دارند که باید یارانه‌های نقدی را دریافت کنند.

شرکت‌های نفتی آمریکا می‌آیند؟

وی در ادامه درباره احتمال بازگشت شرکت‌های نفتی آمریکا به صنعت نفت ایران، توضیح داد: هیچ گونه محدودیتی برای بازگشت شرکت‌های نفتی آمریکایی به صنعت نفت نداریم و تنها دولت آمریکا، این شرکت‌ها از حضور در صنایع نفت، منع و محدود کرده است.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با بیان اینکه وزارت نفت آمادگی همکاری با شرکت‌های نفتی آمریکایی در دوران پس از تحریم را دارد، بیان کرد: شرکت‌های نفتی آمریکایی باید دولت خود را برای حضور در صنعت نفت ایران قانع کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
کشاورز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۲
0
4
آری قشر ضعیف روز به روز ضعیف تر و سرمایه داران روز به روز پولدارتر می شوند مشکل به خاطر یارانه ها نیست مشکل وجود خلاف کار زیاد است که برخورد نمی شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۲
1
4
حال ادم به هم ميخره اينقدر در باره 45 هزار تومان يارانه صحبت ميشه يه نه و تمام
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین