آفتابنیوز : واحد مرکزی خبر نوشت: وزیر امور خارجه کشورمان در بخشی از مقاله با عنوان الجار ثم الدار: یک توصیه اخلاقی یا یک ضرورت راهبردی که در روزنامه های السفیر چاپ لبنان، الشرق چاپ قطر ،الرای چاپ کویت و الشروق قطر منتشر شده است نوشته «در حال حاضر، منطقه ما در ناآرامی به سر می برد و خطرات جدی، بنیان های جامعه، و فرهنگ بسیاری از کشورهای مسلمان این منطقه را به شدت تهدید می کند» که در روزنامه های عربی عبارت «بسیاری از کشورهای مسلمان این منطقه نیامده است.
این روزنامه ها در ادامه سیاست های خود در استفاده از واژگان مجعول به جای واژه خلیج فارس، در چندین مورد از نوشتن عبارت خلیج فارس طفره رفته و در ترجمه از عبارت «منطقتنا» یعنی «منطقه ما» بجای واژه خلیج فارس( مندرج در مقاله آقای ظریف) استفاده کرده اند.
در جای دیگر این مقاله که بر اهمیت وجود ساز و کار دوستی و صلح در منطقه خلیج فارس و بعد از آن، در خاورمیانه اسلامی، بیش از هر جای دیگر جهان تاکید شده بود، این روزنامه ها ضمن استفاده از عبارت« منطقتنا» بجای واژه خلیج فارس، عبارت خاورمیانه اسلامی را به صورت «الشرق الاوسط عامة» بدون پسوند اسلامی ترجمه کردند که معنای خاور میانه عام دارد.
در ترجمه بخش پایانی مقاله نیز، این روزنامه ها عبارت کشورهای مسلمان منطقه خلیج فارس و خاورمیانه را « بلدان هذه المنطقة والشرق الأوسط:کشورهای این منطقه و خاورمیانه» ترجمه کردنده اند و واژه های خلیج فارس و مسلمان را حذف نموده اند. در جای دیگر همین پاراگراف نیز به جای عبارت منطقه خاورمیانه اسلامی و به ویژه منطقه خلیج فارس فقط همان «منطقه ما» ترجمه شده است.
ضمنا روزنامه های الشروق مصر و السفیر لبنان با مقدمه ای کوتاه به درج متن اصلی اقدام اما روزنامه های الرای کویت و الشرق قطر فقط متن مصاحبه را منتشر کرده اند.
السفیر همچنین در مقدمه خود نوشته است: محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در اقدامی جالب توجه و بجا پس از امضای توافق هسته ای و سفرش به کویت ،قطر و عراق، در مقاله ای خواستار، ایجاد سازوکارهایی شد که به همه کشورهای منطقه در ریشه کن کردن تنش ها و علت های آن، کمک کند.
السفیر نوشته ظریف در این مقاله تأسیس یک مجمع گفتگوی منطقه ای در خلیج (فارس) و در مرحله بعدی بین کشورهای مسلمان خاورمیانه(غرب آسیا) را پیشنهاد کرده که مبتنی بر اساس اهداف مشترک و برخی اصول عمومی پذیرفته شده بین کشورهای منطقه از جمله احترام به حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال سیاسی تمامی کشورها باشد.
روزنامه الشروق مصر نیز با مقدمه زیر، متن مقاله را در پایگاه اینترنتی خود درج کرده است: محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران دو روزنامه «الشروق» مصر و «السفیر» لبنان را انتخاب کرد تا از طریق این دو، نخستین پیام مستقیم ایران را پس از تواقق هسته ای با اعضای دائم شورای امنیت و آلمان، به گوش جهان عرب برساند.
الشروق نوشت: این روزنامه برای دریافت همه ایده ها و نظرات در این مساله، آماده است.