آفتابنیوز : علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی استان فارس که شامگاه یکشنبه 18 مردادماه در محل خانه موزه شهید مطهری برگزار شد، اظهار کرد: ما باید از نهضت و انقلاب خود دفاع کنیم و مراقب باشیم که انقلاب به انحراف کشیده نشود. همیشه انقلابها به دست یک عده فرصتطلب که میآیند شعارهایی تندتر از شعارهای اولیه انقلاب میدهند و جای انقلابیون راستین را میگیرند، از راه خودش منحرف شده است. بالاتر از انقلاب صدر اسلام که نداریم، آن انقلاب به تدریج از مسیر خود منحرف شد و بعد از 50 سال نوه پیامبر را کشتند. این انحرافها به مرور ایجاد شد؛ اول در زمان عثمان بیعدالتیها شروع شد و بعد در زمان معاویه و بعد هم واقعه کربلا.
مطهری افزود: اگر ما کوتاهی کنیم و توجه نداشته باشیم ممکن است انحراف ایجاد شود؛ همانطور که انقلاب مشروطه به انحراف کشیده شد و عینالدولهها پستها را گرفتند و ستارخانها و باقرخانها در گوشه عزلت از دنیا رفتند.
نماینده مردم تهران در مجلس تأکید کرد: امروز هم باید مراقب باشیم که فریب افرادی را که شعارهای تند میدهند نخوریم و با آنها مقابله کنیم و بگوییم شما اشتباه میکنید.
وی گفت: انشاءالله از آرمانهای انقلاب، از مسئله عدالت، آزادی بیان و استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دفاع کنیم و وظیفه خود را در قبال زحماتی که برای این انقلاب کشیده شده انجام دهیم.
مطهری با اشاره به علل پیدایش گروههای افراطی اظهار کرد: یک علت آن این است که عدهای اساسا زحمتی برای انقلاب نکشیدهاند و شاید سنشان اقتضا نمیکند که بدانند این انقلاب چگونه به دست آنها رسیده است؛ لذا قدر این انقلاب را نمیدانند و ایجاد تفرقه میکنند. زمانی من به یکی از این افرادی که خیلی تند صحبت میکرد و به انقلابیون اولیه همچون مرحوم آیتالله منتظری و آقای هاشمی توهین میکرد، گفتم زمانی که اینها در زندان بودند و شکنجه میشدند، شما یا هنوز به دنیا نیامده بودی و یا نوزاد بودی و پستانک در دهانت بود؛ الان میآیی اینگونه توهین میکنی که فلانی چنین است و چنان است. این زشت است. این رفتار به این خاطر است که نمیداند و درجریان این انقلاب نبوده است.
وی اضافه کرد: حالا عدهای تازه به دوران رسیده آمدهاند و میخواهند مسیر انقلاب را تغییر دهند و از انقلاب یک چهره خشن، غیرمنطقی و غیرقابل دفاع نشان دهند. ما وظیفه داریم در مقابل اینها بایستیم.
مطهری در ادامه جلسه در پاسخ به سؤال یکی از حضار مبنی بر اینکه «آیا مجلس طرحی برای جلوگیری از ردصلاحیتهای گسترده دارد؟»، گفت: نه، طرحی در دستور کار نیست اما صحبتهایی هست و طرح اولیهای وجود دارد. در قانون اولیه، شورای نگهبان باید صرفا بر اساس استعلامهای چهارگانه وزارت اطلاعات، دادگستری، نیروی انتظامی و سازمان ثبت احوال قضاوت و اظهارنظر میکرد. ولی بعد شورای نگهبان اصل 99 قانون اساسی را به معنی نظارت استصوابی تفسیر کرد یعنی آنچه که ما خودمان به آن برسیم و احراز صلاحیت کنیم، و الان برای خود مسیرهای جدیدی برای کسب اطلاعات ایجاد کردهاند که در مورد افراد تحقیق کنند. قاعدتاً شورای نگهبان با آن طرح مخالفت خواهد کرد. البته اگر مجلس پافشاری کند، به مجمع تشخیص مصلحت نظام میرود و در صورت تصویب مجمع به صورت قانون درمیآید ولی با این فرصت کم بعید است که چنین اتفاقی برای این انتخابات رخ دهد.
نماینده مردم تهران گفت: من معتقدم که خیلی نباید به مسئله ردصلاحیتها توجه کرد. باید افراد مستقل و خوشفکر اصلاحطلب و اصولگرا در انتخابات شرکت کنند و به میدان بیایند؛ فراوانی کاندیداها میتواند مؤثر باشد.
به گزارش انتخاب، وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه «ریشه موضعگیری و مانعتراشی دلواپسان چیست؟»، اظهار کرد: من شخصا معتقدم که عدهای در کشور ما نمیخواهند شرایط گذشته تغییر کند؛ چون در آن شرایط میشد خیلی محدودیتها ایجاد کرد و خیلی از کارهای سیاسی و اقتصادی را راحتتر انجام داد. لذا این شرایط برای آنها ایدهآل است و تا حد ممکن تلاش دارند این دوره تمام نشود و فضا تغییر نکند. البته بعید است موفق شوند چون آگاهی و اراده مردم بالاخره کار خود را خواهد کرد و تحولاتی که در جامعه اتفاق میافتد اجازه کار را به اینها نخواهد داد.