آفتابنیوز : «باراک اوبا ما» رییس جمهوری آمریکا در مصاحبه با رادیو عمومی آمریکا ضمن ابراز ناخرسندی از سیستم سیاسی حاکم بر این کشور و نفوذ میلیاردرها و لابی ها در انتخابات اظهار داشت، مشکل جمهوری خواهان تنها با توافقنامه ایران نیست آن ها با تمام تصمیمات من مخالفت جناحی دارند.
وی در این مصاحبه که روز چهار شنبه از این شبکه رادیویی پخش شد، ضمن تشریح ضرورت توافق هسته ای با ایران و دفاع از این توافقنامه، از مشکلات سیستم سیاسی و جناح بازی های حاکم در این کشور ابراز ناخرسندی کرد.
به گزارش ایرنا، مجری برنامه خطاب به اوباما و با اشاره به اینکه وتو های شما علیه مصوبات کنگره جمهوری خواه آمریکا که در موارد سازنده ای همچون حفظ محیط زیست و مهاجرت اعمال شده و مردم همواره این موضوعات را درک کرده اند، از وی پرسید آیا شما فکر نمی کنید مشکلی در سیستم سیاسی آمریکا وجود دارد که به مرور زمان نیازمند تغییر باشد؟
اوباما در پاسخ تصریح کرد: من فکر می کنم مشکلات اساسی در سیستم انتخاباتی آمریکا وجود دارد به طوری که نوع ناعادلانه تقسیم وحوزه بندی های الکترال باعث می شود در حوزه ها 80 درصد جمهوری خواه و یا 80 درصد دموکرات شود و در نتیجه جایی برای هیچ رقیب دیگری باقی نماند.
اوباما یکی دیگر از مشکلات سیستم سیاسی آمریکا را تاکتیک های موجود در کنگره آمریکا (فیلی باستر) دانست که در این روش نمایندگان با مجادله طولانی در صحن مجلس، از به رای گذاشته شدن و تصویب لوایح جلوگیری می کنند.
رییس جمهوی آمریکا، در ادامه اظهار داشت، قدرت و نفوذ سرمایه داران میلیاردر و لابی های انتخاباتی در آمریکا چنان بالاست که آن ها دیکته می کنند برای مثال در حزب جمهوری خواه چه کسی اجازه ورود به عرصه رقابت را خواهد داشت، و این موضوع در رقابت های انتخاباتی جاری کاملا قابل مشاهده است.
اوباما خاطرنشان کرد، درسیستم سیاسی آمریکا، مشکلات بسیاری وجود دارد که نیازمند راه حل است.
وی در پاسخ به سوال دیگر این رادیو که پرسید آیا شما مشکلی ندارید که بر خلاف نظر اکثریت نمایندگان آمریکا با پافشاری و وتو رای نمایندگان کنگره توافقنامه را به تصویب برسانید گفت: متاسفانه تعداد زیادی از نمایندگان جمهوری خواه و یا شاید نزدیک به اتفاق آرا، همواره با تمامی تصمیمات من مخالف خواهند بود و این مخالفت بر مبنای خدمت شایسته نیست بلکه با اهداف سیاسی و جناح بازی است.
وی اضافه کرد، نمونه های بارز این مخالفت در بیمه درمانی عمومی(معروف به بیمه اوباما)، تنظیم بودجه و موارد دیگر مشهود است.
اوباما در ادامه به توافقنامه هسته ای اشاره کرد و افزود، زمانی که پایبندی ایران به تعهداتش برای همگان محرز شود، آن زمان تغییر رویکردهای بسیاری را نیز شاهد خواهیم بود ولی مردم متوجه خواهند شد که این تصویر دهشتناک ارائه شده از توافقنامه از طرف مخالفان به آن ها دروغ بوده است.
وی گفت، در آن زمان مخالفت یکپارچه جمهوری خواهان با توافق نامه هسته ای را در پس پرده فراموشی قرار خواهند داد.
رییس جمهوری دموکرات آمریکا اظهار داشت، این اتفاق برای من نا آشنا نیست.
وی مذاکرات «ریگان» رییس جمهوری اسبق آمریکا و «گورباچف» آخرین رهبر اتحاد شوروی را یاد آور شد و افزود، در آن زمان نیز محافظه کاران در مخالفت با وی شروع به سخن پراکنی کرده و وی را متهم به تسلیم آمریکا در مقابل کشور بیگانه می کردند.