آفتابنیوز : موسی مدحجی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه برخی خبرگزاریهای درون استان خبری را در این زمینه منتشر کردند که مربوط به ماههای اخیر نبوده است. این اقدام به دنبال آن شکل گرفت که فردی در شبکههای اجتماعی پیامی منتشر کرده و دوستان خبرنگار نیز همان پیام را در سایت خود انعکاس دادند، این در حالی است که در این جریان از مراجعی که منبع موثق هستند، پرسوجو نشد و صحت و سقم این پیامها را جویا نشدند.
وی ادامه داد: با اولین گزارش مبنی بر مشاهده تلفات آبزیان در آبهای هورالعظیم که از سوی هنگ مرزی به اطلاع اداره محیط زیست رسید، به همراه نیروهای سازمان آب و برق از منطقه بازدید کردیم و با احتمال اینکه تلفات واقعی است، قرار شد که سازمان آب و برق، آب را در هورالعظیم رهاسازی کند.
مدحجی افزود: در این بازدیدها تلفات آبزیان به میزان آنچه که در تصاویر آمده بود، دیده نشد و بدین ترتیب رهاسازی میزان آبی که قرار بود برای حل این مشکل انجام شود، منتفی شد اما با این حال سازمان آب و برق برنامهریزی کرد که هر دو هفته یکبار به مدت دو روز آب را به صورت موج از سد کرخه رهاسازی کند، گرچه با توجه به وسعت تالاب این آب کافی نیست.
رییس اداره حفاظت محیط زیست هویزه گفت: هر چند در ده روز گذشته تلفات آبزیان در نقاط مختلف هورالعظیم مشاهده شده است ولی به هیچ عنوان با آن میزان که در تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی به چشم میخورد، برابری نمیکند.
مدحجی اظهار کرد: عواملی از جمله خشکسالیها، کاهش اکسیژن محلول در آب، کاهش ورودی آب تالاب، کشتهای تابستانه، کشت شلتوک در مسیر، انتقال آب و همچنین آبگیری سد سیمره که در حال انجام است، موجب شده که سطح آب تالاب هورالعظیم به شدت کاهش یابد. سطح تبخیر آب، دمای آب و غلظت آلایندهها نیز در این شرایط افزایش یافته که مجموع این عوامل محیط زیست تالاب را تهدید میکند. علاوه بر این موارد و براساس گزارش مکتوب سازمان آب و برق خوزستان، ورودی آب سد کرخه که شامل نزولات جوی و همچنین ورودی آب از بالادست میشود، به میزان 83 درصد کاهش یافته است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست هویزه افزود: با توجه به این شرایط و درپی جلسات متعددی که برگزار شد، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان این موضوع را به صورت مکتوب به استانداری اطلاع داد.
وی عنوان کرد: تصاویر تلفات ماهیان منتشر شده در شبکههای اجتماعی مربوط به دو سه سال پیش است و این تصاویر از نهرهای ورودی به تالاب در چزابه گرفته شده است. زمانی که سطح آب کاهش مییابد، طبیعتا آبزیان اکسیژن لازم را برای تنفس نداشته و تلف میشوند. از آن جا که در این منطقه کشت تابستانه انجام میشود، نهرها در طول مدت کشت بسته میشوند و به تدریج آب نهرها تبخیر شده و آبزیانی که در نهر مانده و وارد تالاب نمیشوند، تلف خواهند شد.
مدحجی گفت: انتظار داریم خبرنگاران در صورت دریافت هر گونه پیام یا خبری، ابتدا صحت موضوع را از منبع موثق، دریافت و سپس اقدام به انتشار آن کنند.