وی با بیان اینکه پسته یکی از محصولات عمده صادراتی بخش کشاورزی است، افزود: با شناسایی بازارهای نفوذپذیر جدید، بازارهای نهایی مصرف و تبلیغ پسته صادراتی ایران در سطح جهانی، بستری مناسب برای افزایش صادرات پسته و کسب درآمد از این راه فراهم میشود.
مدیر ترمینال ضبط پسته اسفدن اظهار کرد: راهاندازی ترمینال ضبط پسته با هدف حذف دلالان نقطه عطفی در خرید عادلانه پسته از کشاورز است. تشکیل ترمینالهای ضبط پسته برای رفع برخی مشکلات باغداران و جلوگیری از سرگردانی آنان بهترین مزیت است.
وی با بیان اینکه اسفدن یکی از شهرهای خراسان جنوبی است که محصول پسته در آن کشت میشود، تصریح کرد: نبود خرید تضمینی، کمبود و گرانی نهادههای کشاورزی و وجود آفات از جمله عواملی است که پستهکاران این شهر را دلسرد کرده و تهدیدی برای رهاکردن پستهکاری شده است.
برزگری به اقلام مختلف پسته در این منطقه اشاره کرد و گفت: پسته نوع علیآباد، بادامی و کله قوچی در اسفدن کشت میشود.
وی با اشاره به اینکه دلالان، پستههای باغداران اسفدن را فلهای میخرند، تصریح کرد: برای بهرهبرداری بهتر از این محصول مهم متولیان امر باید کشاورزان را حمایت کنند تا علاوه بر کارآفرینی و دلگرمی باغداران با تاسیس کارخانههای پسته پاککنی شاهد رفع محرومیت از این منطقه و خرید عادلانه این محصول باشیم.