آفتابنیوز : بوش در آستانه انتخابات پارلمانی روز پنجشنبه عراق، دست به دفاعی پرحرارت از جنگ در عراق زد.
او گفت: "صدام يک تهديد بود، و مردم آمريکا و جهان در وضعيت بهتری به سر می برند چون او ديگر در قدرت نيست."
اين آخرين مورد از چهار سخنرانی کليدی از سوی رئيس جمهوری بود که در مورد مساله عراق با فشارهای بس شديدی روبروست.
نظرسنجی ها حکايت از آن دارد که اکثريت مردم آمريکا از نحوه مديريت جنگ توسط آقای بوش ناراضی هستند و برخی اعضای کنگره می خواهند بدانند نيروهای آمريکايی بايد تا چه زمانی در عراق بمانند.
بوش در سخنرانی روز چهارشنبه در مرکز وودرو ويلسون در واشنگتن گفت: "بسياری از آژانس های اطلاعاتی جهان به اين نتيجه رسيده بودند که صدام حسين مسلح به سلاح های کشتار جمعی است و اين درست است که بخش اعظم آن اطلاعات غلط از آب درآمد."
اما وی افزود که به هر تقدير صدام حسين يک تهديد به حساب می آمد و در پی فرصتی برای از سرگيری برنامه تسليحاتی اش بود.
جورج بوش گفت: "به عنوان رئيس جمهور، مسئوليت رفتن به عراق با من است. من همچنين مسئوليت دارم از طريق اصلاح توانايی های اطلاعاتی کشور، آنچه را غلط از آب درآمد تصحيح کنم."
رئيس جمهور آمريکا اصرار ورزيد که نيروهای آمريکايی تا زمانی که نيروهای عراق از آموزش کافی برای به عهده گرفتن کامل وظايف امنيتی برخوردار نشده اند در آن کشور باقی خواهند ماند.
وی گفت يک عراق باثبات به نفع مردم هر دو کشور است.
به علاوه وی منتقدان خود در کنگره، که بسياری از آنها به قطعنامه جنگ با عراق رای مثبت داده بودند، را متهم به دست زدن به يک "بازی صرفا سياسی" کرد.
وی گفت: "پيروزی با تحقق يک مجموعه اهداف مشخص به دست خواهد آمد: زمانی که تروريست ها و صداميست ها ديگر نتوانند دموکراسی عراق را تهديد کنند، زمانی که نيروهای امنيتی عراق بتوانند از مردم خود محافظت کنند، و زمانی که عراق مامن مناسبی برای تروريست ها جهت طراحی حملات به کشور ما نباشد."
"اين اهداف، و نه جدول های زمانی تعيين شده توسط سياستمداران در واشنگتن، سطح حضور نيروهای ما در عراق را تعيين می کند."
يک نظرسنجی مشترک تازه توسط روزنامه يواس ای تودی، شبکه سی ان ان و موسسه "گالوپ پل" نشان می دهد که 59 درصد آمريکايی ها از نحوه مديريت جنگ توسط آقای بوش ناراضی هستند.
قبل از سخنرانی بوش در روز چهارشنبه، 40 سناتور حزب دموکرات و يک سناتور مستقل با امضای نامه ای به رئيس جمهور از او خواستند با مردم عراق و آمريکا صادق تر باشد.
اين نامه می گويد که کاخ سفيد بايد "به رهبران همه گروه ها و احزاب سياسی در عراق بگويد که آنها بايد با تعيين يک چارچوب زمانی مشخص، برای دست يافتن به يک تشکيلات سياسی فراگير و پايدار که وجودش برای شکست دادن شورش ها ضرورت دارد، دست به سازش بزنند."