کد خبر: ۳۲۰۴۵
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۸۴ - ۱۴:۳۷

زنان با سم ومردان باچاقومرتكب قتل مي‌شوند

آفتاب‌‌نیوز : تبليغات يك قاضي بازنشسته‌ دادگاه جنايي مي‌گويد: از آن جايي كه زنان به منبع بزرگي چون آشپزخانه دسترسي دارد عمدتا قتل‌هايي كه توسط آنان انجام مي‌شود به واسطه استفاده از سم در غذا يا نوشيدني‌هاست و اگر نتوانند، درگيري فيزيكي با طرف مقابل ايجاد نمي‌كند و فردي را به كمك مي‌طلبد و شخص سوم فرد فاسقي است كه زن را با وعده ازدواج و پول فريب داده و وارد زندگي او مي‌شود.

منصور ياورزاده يگانه، با بيان این که هيچ‌گاه عمل قتل را توجيه نمي‌كند، مي‌گويد: من اين قتل‌ها را تحليل مي‌كنم، به عنوان نمونه چرا زن‌كشي در جامعه در حال تبديل به يك اپيدمي است، يا چرا شوهركشي زياد شده كه هر كدام از اين مسائل ريشه در يك سري مشكلات دارد كه در مرحله اول مشكلات اقتصادي است.

وي درباره این که ارتكاب قتل توسط زنان بيشتر است يا مردان و این که چرا كشف توسط زنان معمولا با پيچيدگي و دشواري‌هاي خاصي همراه است، اظهار مي‌دارد: قتل توسط مردان به واسطه نيروي
" من اين قتل‌ها را تحليل مي‌كنم، به عنوان نمونه چرا زن‌كشي در جامعه در حال تبديل به يك اپيدمي است، يا چرا شوهركشي زياد شده كه هر كدام از اين مسائل ريشه در يك سري مشكلات دارد.... "

بدني قوي‌تر بيشتر از زنان اتفاق مي‌افتد و مردان ممكن است در حالت آني يا عصبانيت ناگهاني مرتكب قتل شوند،اما زن‌ها به لحاظ فيزيكي ضعيف‌تر هستند و نمي‌توانند با كسي كه از او متنفر هستند درگيري فيزيكي داشته باشند. پس با انديشه، فكر و نقشه مرتكب قتل مي‌شوند و به همين دليل است كه قتل‌هايي كه زنان مرتكب مي‌شوند به نسبت مردان سخت‌تر است.
اين قاضي بازنشسته دادگاه كيفري استان تهران درباره عمده روش‌هاي ارتكاب قتل توسط زنان و مردان، مي‌گويد: از آن جايي كه زنان به منبع بزرگي چون آشپزخانه دسترسي دارد عمدتا قتل‌هايي كه توسط آنان انجام مي‌شود به واسطه استفاده از سم در غذا يا نوشيدني‌هاست و اگر نتوانند خود درگيري فيزيكي با طرف مقابلش ايجاد نمي‌كند و فردي را به كمك مي‌طلبد و شخص سوم فرد فاسقي است كه زن را با وعده ازدواج و پول فريب داده و وارد زندگي او مي‌شود.

وي ادامه مي‌دهد: يك بار به من اطلاع داده شد مردي در محل سكونتش به قتل رسيده است، با مراجعه به منزل مردي كه در يكي از اتاق‌هاي خانه به واسطه اصابت چند ضربه چاقو به قتل رسيده بود غرق در خون بود و همسر او در حال داد و فرياد بود آن طوري كه صداي شيون او براي همسايه‌ها قابل تحمل نبود. در يك لحظه كه صحنه قتل را بررسي مي‌كردم متوجه يك دستمال سفيد لاي پنجره اتاق كنار محل حادثه شدم و دريافتم كه اين دستمال علامتي براي قاتل است كه از طرف زن قرار داده شده است. برگشتم و به زن گفتم گريه نكن و به مامور اعلام كردم كه به او دستبند بزند و زماني كه با ممانعت زن مواجه شدم و از من علت و دليل مي‌خواست دستمال سفيد را به او نشان داده و گفتم فراموش كرده‌اي كه اين دستمال را برداري، متهم پس از نيم ساعت به ارتكاب قتل اعتراف كرد و قاتل هم شناسايي و دستگير شد.

ياورزاده در خصوص روش‌هاي ارتكاب قتل توسط مردان، اظهار مي‌دارد: در بين مردان 90 درصد قتل‌ها با چاقو انجام مي‌شود و بقيه قتل‌ها در اثر خفگي، ضرب و جرح و تعداد كمتري هم " قتل توسط مردان به واسطه نيروي بدني قوي‌تر بيشتر از زنان اتفاق مي‌افتد و مردان ممكن است در حالت آني يا عصبانيت ناگهاني مرتكب قتل شوند،اما زن‌ها به لحاظ فيزيكي ضعيف‌تر هستند.... "

با سلاح گرم اتفاق مي‌افتد و اين بدان علت است كه سلاح سردي چون چاقو بسيار آسان در دسترس همه افراد است و متاسفانه نيروي انتظامي امروز در جامعه، با وجود همه تلاشي كه مي‌كند جوابگوي رشد جمعيت نيست همين طور كه قوه قضائیه و دادگستري ما نمي‌تواند پاسخگوي اين همه مراجعه كننده و رشد جمعيت باشد و البته طي چند ماه اخير استفاده از سلاح گرم به ويژه كلت كمري در بين مردان قاتل افزايش يافته و رو به ازدياد است.

ياورزاده در رابطه با این که چرا زن‌كشي در جامعه ما نسبت به سالهاي گذشته افزايش يافته است، مي‌گويد: اين مساله بيشتر در طبقات فقير جامعه ما وجود دارد و اكثر مردهاي قاتل مي‌دانند كه در صورتي كه همسر خود را به قتل برسانند خانواده او بايد نصف ديه را به او پرداخت كند و مرد مي‌داند كه خانواده همسرش توانايي پرداخت حدود 15 ميليون تومان را ندارند، بنابراين به زندان راه مي‌يابد، پس با همين انگيزه كه خود اعدام نمي‌شود، همسرش را به قتل مي‌رساند و اين يكي از مشكلاتي است كه در حال حاضر وجود دارد و بايد با راه‌كارهاي قانوني حل شود. به عنوان نمونه مقرر شود هر كسي كه فردي را به قتل رسانده مي‌توان او را به قصاص محكوم كرد و ارزش زن و مرد اگر در زندگي برابر نيست حداقل در مرگ برابر باشد.

اين قاضي بازنشسته دادگاه كيفري استان درباره زنان و مردان متاهلي كه پس از ازدواج دست به ارتكاب جرم و در برخي موارد قتل مي‌زنند مي‌گويد: بيشترين عامل ارتكاب جرم و قتل در جامعه بيكاري است و بيشترين و بزرگ‌ترين عاملي كه باعث كاهش جرم در جامعه مي‌شود ازدواج است، اما زماني فردي قادر به ازدواج است كه كار داشته و به واسطه آن مخارج زندگي خود را تامين كند، و در صورت وجود شغل حتي فردي كه به علل مختلف به ارتكاب جرمي وسوسه شده به خاطر از دست ندادن كار فعلي، همسر و خانواده‌اش دست به ارتكاب جرم نمي‌زند و زندگي خود را تباه نمي‌كند و محيط خانه براي او محيطي امن، دلپسند و مناسب است.

ياورزاده ادامه مي‌دهد: بسياري از
" يك بار به من اطلاع داده شد مردي در محل سكونتش به قتل رسيده است، با مراجعه به منزل مردي كه در يكي از اتاق‌هاي خانه به واسطه اصابت چند ضربه چاقو به قتل رسيده بود غرق در خون بود.... "



افرادي كه به عنوان متهم در دادگاه حاضر شدند و من به عنوان قاضي جلسه اتهام قتل عمدي را براي آنان تفهيم كرده و از آنها هواستم كه از خود دفاع كنند اگر چنانچه در يك شرايط نسبي يا حتي پايين رفاه بودند هيچ‌گاه مرتكب قتل نمي‌شدند.
اين قاضي محاكم جنايي درباره نحوه برخورد قضات با متهماني كه مدعي هستند به واسطه شكنجه، ضرب و شتم ماموران در بازداشتگاه و تحت فشار به برخي جرايم اقرار كرده يا اتهاماتي را پذيرفته‌اند و این که اگر چنين افرادي پس از محاكمه تبرئه شوند خسارت وارد آمده به آنها بايد توسط چه نهاد يا فردي جبران شود، مي‌گويد: وقتي متهمي در دادگاه حاضر مي‌شود و ادعا مي‌كند اقراري كه در اداره آگاهي داشته تحت فشار بوده، قاضي بايد اصل را بر آن بگذارد كه اين فرد براي دفاع از خود چنين ادعايي مي‌كند و حق دارد كه اينگونه صحبت كند و اگر خشونتي در مورد او هم اعمال نشده باشد او فقط براي دفاع از خود به اين طريق رفتار مي‌كند و قاضي هم بايد با طرح سوالات مختلف و بررسي پرونده تشخيص دهد كه آيا ادعاي او مقرون به صحت است يا خير.

وي ادامه مي‌دهد: زماني كه فردي به ارتكاب جرمي اعتراف مي‌كند و در جريان بازجويي‌ها اقرار مي‌كند حتي اگر مورد خشونت ماموران هم قرار گرفته باشد پس تنها براي رهايي از مجازات جرايم خود را در دادگاه انكار مي‌كند، اما گاهي هم به عنوان مثال شكاتي وجود دارند كه سارق را شناسايي نمي‌كنند و فرد مظنون به سرقت هم در آگاهي به جرم سرقت اعتراف كرده، اينجاست كه قاضي بايد با استناد به شواهد و مدارك موجود تشخيص دهد كه آيا اين فرد مجرم است يا خير، چون صرف اقرار در آگاهي دليل محكم و كافي نيست و قاضي بايد به ادعاي متهم توجه كند كه او اقرار را تحت فشار روحي يا جسمي عنوان نكرده و آن را ترتيب اثر دهد.

ياورزاده معتقد است: بايد نظارت بر متهمان، بازداشت‌گاه‌ها و كار پليس وجود داشته باشد، ضابطان بايد تحت نظارت مستقيم دادستان بوده و دستورات قضائی را دقيقا اجرا كنند و خود نيروي انتظامي بايد بازرسي دقيق‌تري را اعمال كند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین