آفتابنیوز : افراد غیرسیگاری که در معرض دود سیگار دیگران قرار میگیرند، با ریسک بسیار بیشتری برای ابتلا به مرض قند (دیابت) روبهرو هستند. پژوهشی که روز جمعه در ژورنال پزشکی Lancet Diabetes & Endocrinology منتشر شده است، نشان می دهد که «سیگار کشیدن منفعل» احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم را 22 درصد نسبت به افرادی که دود سیگار استشمام نمیکنند، بالا میبرد. دیابت نوع 2 ممکن است عوارضی مانند سکته، حمله قلبی و کوری را در پی داشته باشد.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، این پژوهش را پروفسور آن پن از دانشگاه علم و فناوری هاژونگ در هوبی چین و پروفسور فرانک هو از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد در بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا به اجرا گذاشتهاند.
یافتههای تازه بر اساس یک تحلیل فراگیر مبتنی بر 88 مورد پژوهش و مطالعه پیشین به دست آمده که تقریباً 6 میلیون نفر در آنها حضور داشتهاند.
به گزارش گاردین، پیش از این مشخص شده بود که «سیگار کشیدن فعال» خطر ابتلا به دیابت را 37 درصد بیشتر میکند و افرادی که سیگار را ترک کردهاند نیز 14 درصد بیشتر از افرادی که هرگز سیگار نکشیدهاند، به دیابت نوع 2 مبتلا میشوند.
همچنین افرادی که به تازگی سیگار را ترک کردهاند –کمتر از پنج سال از ترک آنها میگذرد- در مقایسه با افرادی که هرگز سیگار نکشیدهاند، 54 درصد بیشتر با خطر ابتلا به دیابت روبرو هستند و بعد از 5 سال این ریسک اضافی به 18 درصد و در مدت بیش از 10 سال پس از ترک سیگار به 11 درصد می رسد.
به گزارش آنا،سازمان ملی بهداشت بریتانیا هشدار داده است 80 درصد موارد قرار گرفتن در معرض دود سیگار «دست دوم» نامحسوس و ناملموس است و افراد غیرسیگاری را با خطر مننژیت، سرطان، برونشیت و ذاتالریه روبرو میسازد.