کد خبر: ۳۲۲۲۳۴
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۳

عوامل موثر بر ناباروری زنان

مادر شدن، حسی است که در تمامی زنان وجود دارد اما برخی از زنان به طور طبیعی از مادر شدن محروم هستند و بایستی با کمک پزشکان و متخصصان مراحل درمانی را انجام دهند تا بتوانند مادر شوند. ناباروری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و در بسیاری از مواقع از سوی مردان است و همیشه ناباروری از سوی زنان نیست. اما در این مطلب به دلایلی پرداخته می‌شود که از سوی زنان رخ می‌دهد.
آفتاب‌‌نیوز : براستی چرا برخی از زنان به طور طبیعی از مادر شدن محروم هستند؟ چه دلایلی در این رابطه وجود دارد؟
 
سن

 
یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین علت‌های ناباروری را می‌توان در سن خانم‌ها دانست. بدین معنا که افزایش سن با باردار شدن رابطه عکس دارد. بهترین سن خانم‌ها برای بارداری بین 20 تا 31 سال اعلام شده اما زمانی که سن مادر به 40 سالگی برسد‌، باردار شدن سخت‌تر خواهد بود زیرا عدم وجود فولیکول‌های تخمدانی را می‌توان یکی از اصلی‌ترین دلایل ناباروری در سن بالا دانست.
 
اضافه وزن و چاقی

 
اضافه وزن می‌تواند فعالیت هورمون‌های زنان را مختل کرده و تا جایی پیش رود که شخص با مشکلات باروری مواجه شود. به زنان چاقی که قصد مادر شدن دارند، توصیه می‌شود تا با رژیم‌های غذایی و تحت نظر پزشک لاغر شوند تا بتوانند حس مادر شدن را تجربه کنند. زیرا در صورتی که غیر اصولی و با رژیم‌های خودسرانه لاغر شوید، بدن مادر آینده فاقد مواد لازم برای تغذیه جنین است که می‌تواند به تولد جنینی با ناهنجاری مختلف ختم شود.
 
اما از سوی دیگر، وزن کم مادر نیز می‌تواند یکی از دلایل ناباروری باشد زیرا زمانی که مادر بی‌اشتها باشد و از وزن کمی برخوردار باشد، فرآیند تخمک‌گذاری با مشکل مواجه شده و مادر در اصطلاح «نازا» خطاب می‌شود.
 
مصرف دخانیات و الکل

 
به زنانی که قصد باردار شدن دارند، توصیه می‌شود که از مصرف دخانیات و الکل پرهیز کنند زیرا هر دو مورد می‌تواند با کاهش قدرت باروری در زنان و مردان پاسخ داده شود. این موضوع تا جایی حائز اهمیت است که پزشکان معتقدند، در صورتی که یکی از والدین دخانیات یا الکل مصرف می‌کنند بایستی فاصله زمانی طولانی بین ترک این موارد و قصد باردار شدن وجود داشته باشد.
 
حس درونی شما مهم است

 
اگر قصد باردار شدن دارید، استرس، خستگی زیاد، تغذیه و عادات رفتاری نامناسب می‌توانند تهدیدی برای عدم باردار شدن محسوب شوند، حداقل سه ماه قبل از باردار شدن این موارد را ترک کنید. زیرا تمامی موارد ذکر شده می‌توانند تخمک‌گذاری را با اختلال مواجه کنند.
 
بیماری‌های ارثی
 

بسیاری از زوجین به بیماری‌های ارثی مبتلا هستند که می‌تواند زمینه ساز ناباروری باشد به همین دلیل توصیه می‌شود اگر قصد باردار شدن دارید با پزشکان و متخصصان مشورت کنید تا از بیماری‌های ارثی احتمالی یا حتی بیماری‌هایی که می تواند به جنین شما منتقل شود، آگاه شوید.
 
بیماری‌هایی که به ناباروری ختم می‌شود

 
بسیاری از بیماری‌ها هر چند ساده و بی‌اهمیت می‌توانند به ناباروری ختم شوند. برای مثال عفونت‌های مختلف، سندروم آندومتریوز یا مشکلات تخمدانی و رحمی می‌توانند به ناباروری ختم شوند. برای مثال، خانمی را در نظر بگیرید که در سیکل قاعدگی خود با مشکلات متعددی مواجه است و پریودهای نامنظمی را دارد.
 
بعد از نزدیکی استراحت کنید

 
بسیاری از زنان پس از نزدیکی سریع موقعیت خود را تغییر می‌دهند تا به کارهایشان برسند یا سریعا به حمام بروند، در صورتی که متخصصان توصیه می‌کنند پس از نزدیکی مدت زمانی را به استراحت پرداخته و دراز بکشید و اجازه دهید تا بدن زن بتواند برای ترکیب تخمک و اسپرم زمان بیشتری را دراختیار داشته باشد.
 
مصرف داروها و ترکیبات سمی

 
بسیاری از داروها یا ترکیبات شیمیایی و شوینده‌ها بدون اینکه شخص اطلاع داشته باشد، می‌توانند ترکیبات سمی را وارد بدن زن یا مرد کنند که با اختلال تخمک‌گذاری پاسخ داده شود در نتیجه احتمال باروری کاهش می‌یابد.
 
تاثیر گرما و آلودگی هوا

 
گرما بخصوص در اسپرم مردان بسیار تاثیر گذار است. زنانی که قصد باردار شدن دارند نیز بایستی از رفتن به سونا یا جکوزهایی که دمای بسیار بالایی دارند، بپرهیزند زیرا قرار گرفتن در این محیط می‌تواند فعالیت هورمون‌ها را مختل کند.
 
مصرف غذاهای مخصوص

 
مصرف غذاهایی مانند غلات (نان‌های گندمی، برنج، ذرت، کربوهیدرات‌های تصفیه شده ) پروتئین‌های گیاهی (لوبیا، نخود، بادام زمینی) گوشت و مرغ، حبوبات و لبنیات و... را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید.
 
شغل‌های پر استرس

 
اگر شما زنی هستید که در حرفه پر استرسی فعالیت دارید تا جایی که می ‌فعالیت خود را کاهش دهید زیرا شغل شما مستقیما بر میزان باروری شما تاثیر دارد و می‌تواند شما را از مادر شدن محروم کند.
 
تجربه سقط های مکرر

 
خانم‌هایی که با سقط‌های مکرر روبرو بوده‌اند بایستی احتیاط بیشتری را در زمان باردار شدن داشته باشند زیرا سقط‌های مکرر می‌تواند احتمال بارداری‌های آینده را در این زنان کاهش دهند.
 
چنین خانم‌هایی بایستی بین سقط‌های مکرر خود تا بارداری آینده فاصله انداخته و در این مدت نیز تحت نظر پزشک باشند تا بتوانند از سقط بعدی ممانعت کنند.
 
اما در پایان باید گفت، تمامی زوجین نابارور با انجام مراحل درمانی می‌توانند حس مادر و پدر شدن را تجربه کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین