آفتابنیوز : منوچهر متکی در جلسه ای با مسوولان مركز جهاني علوم اسلامي در قم در سخناني با اشاره به نقشآفريني ايران در سازمانهاي بينالمللي گفت: ما نيازمند موضوع و ساز و كارهاي اصلي هستيم تا به اين وسيله مباني اعتقادي اسلامي خود را تبيين كرده و به تصويب برسانيم.
متكي ابراز داشت: ما نيازمند ديدگاهها و اتصال محتوايي به بزرگان و مراكزي هستيم كه در كار و روابط خارجي در حوزه دين هستند.
وي حوزه سياست خارجي را در سه مقطع تشريح كرد و گفت: اولين مقطع در بعد از پيروزي انقلاب بود كه باورمان اين بود كه حرف حتي در دنيا داريم.
وي اين حق را در رسالت دين در چارچوبهاي بينالمللي دانست و گفت: اين مسئله موجي از حمايتها و پشتيباني در جوامع مختلف را ايجاد كرد كه به موازات آن با مانعتراشي و مسالهسازي و رصد كردن فعاليتها در يك مقطع و تعرض به جمهوري اسلامي با ابزارهاي نرمافزاري در مناسبات بينالمللي و در قالب سياستهاي خارجي مواجه بوديم.
وي افزود: در مقطع دوم احساس شد كه بايد تصوير درستي از نظام جمهوري اسلامي در جهان ايجاد كنيم و در راستاي آن، نوعي ابهامزدايي و رفع اتهام از نظام را در دستور كار خود قرار داديم.
متكي افزود: گفتوگوهاي حقوق بشري با اروپا، گفتوگوهاي سازندهاي بود كه در اين مقطع شاهد آن بوديم.
وي اين مقطع و دوره را يك دوره تدافعي و قرار گرفتن در مرحلهي رفع اتهام دانست و افزود: وقتي به بازخورد سياست مينگريم، ميبينيم هاشمي رفسنجاني با تدبير در سياست خارجي و در موضوع اقتصاد، ميلياردها دلار در دنيا براي پروژههاي مختلف جذب كرد.
وزير امور خارجه افزود: در مرزهاي اصولي ، فضا وارد مرحله تنش و برخورد ميشود.
وي دوره خاتمي را دوره ايجاد فضاي مثبت در دنيا ارزيابي كرد.